ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

ABB:llä, sähköistämisen ja automaation teknologiajohtajalla ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa niin ohjelmistokehittäjinä, scrum mastereina kuin testiautomaation kehittäjinä.

Pitkäaikainen yhteistyö on erinomainen lähtökohta niin asiakasyritykselle kuin konsulttitalollekin, tietävät ABB:n Drive Products- divisioonan Engineering Manager, Helsingin Tools teamin esihenkilö Mikko Nevalainen ja Softabilityn Solution Sales Tapio Pukkala.

– Meillä on useampia Softabilityn konsultteja. Pääosin kaikki työskentelevät projektissa, jossa teemme seuraavan sukupolven työkalua, joka tulee korvaamaan vanhoja teknologioita uusilla, kertoo Nevalainen.

Pitkän yhteistyön ansiosta uusien konsulttien hankkiminen Softabilityn kautta on helppoa.

– Kun takana on jo vuosien yhteistyö ja soitan Tapiolle tarpeistamme, minun ei tarvitse selittää taustaa ja ympäristöä tai projekteja aina uudestaan. Tapio on aina suurin piirtein selvillä tilanteestamme.

Osaava työvoima yhteistyön perustana

Yhteistyö Softabilityn ja ABB:n välille oli solmittu jo ennen kuin Nevalainen aloitti ABB:ssä työskentelyn.

– Yhteistyön juuret ovat kaukana ja pääsin tulemaan ikään kuin valmiiseen pöytään. Yhteistyösuhde on toiminut, sopimuksia on jatkettu ja konsulttien määrääkin on viime vuosina kasvatettu.

Nevalainen mieltää onnistuneen yhteistyön tärkeimmäksi kulmakiveksi konsultointimaailmassa osaavan työvoiman.

– Osaava työvoima on kaikkein tärkeintä. Konsulttien käyttäminen tuo paitsi joustavuutta, tuovat he taloon toisinaan myös arvokasta osaamista ja kokemusta.

Softabilityllä on erityistä osaamista Microsoftin teknologioista, minkä ABB:n Nevalainen on pistänyt merkille.

– Softabilityn konsulteilla on Microsoftin teknologiat ja Windows hyvin hallussa, ehkä paremmin kuin mitä muilla taloilla saattaisi olla. Meilläkin on käytössä Windows-työkaluja ja vaikka pyritäänkin kohti cross platformia, käyttää valtaosa asiakkaistamme jatkossakin läppäreitä tai pöytäkoneita Windowsin ohjelmilla.

Pitkään talossa työskennelleet, teknisesti osaavat konsultit tuntevat myös ABB:n tuotteiden historian ja pitävät arvokkaan tietotaidon talossa.

– Softabilityn vuosia meille työskennelleet konsultit ovat meidän kokeneimpia asiantuntijoitamme työkalujen käyttäjinä. Myös esimerkiksi ABB:n Tools teamin kokenein testiautomaatio-osaaja on tällä hetkellä Softabilityn konsultti.

Softability hankkii tarvetta vastaavaa osaamista

Konsulttien käyttö tuo ABB:lle joustavuutta. Konsultoinnin avulla työvoiman hankkiminen on helpompaa verrattuna siihen, että koko rekrytointiprosessi hoidettaisiin sisäisesti. Tämä tuo helpotusta myös aikataulupaineisiin.

Softability saa Nevalaiselta kiitosta muun muassa konsulttien laadukkaasta työnjäljestä. Softability on onnistunut hankkimaan tarpeellista osaamista ja uusia tekijöitä.

– Nostan myös avoimuuden tärkeäksi tekijäksi. Kun uutta konsulttia haetaan, on tärkeää, että meillä on Softabilityn kanssa yhteinen ymmärrys siitä, millaisia tarpeita meillä konsultin osaamista kohtaan on.

– Softability hakee kiitettävästi markkinoilta uusia tekijöitä. Jos meillä on jokin tarve, Softability on usein onnistunut värväämään omasta verkostostaan meille sopivan konsultin.

Yhteistyö on toiminut hyvin ja eteen tulleet haasteet on ratkaistu yhdessä, sujuvasti ja hyvässä hengessä.

– Joskus kirves osuu kiveen, ja vaikka kaikki on mennyt hyvin ja ajatellaan, että uusi työntekijä aloittaa, niin sitten niin ei käykään. Välillä tuntuu, että aikaa menee hukkaan, ja näinhän siinä joskus käy, kun etsitään uutta konsulttia. Yhteistyö on kuitenkin hedelmällistä ja soittelenkin välistä tarpeistani suoraan Softabilitylle.

Tavoitteena pitkät yhteistyöt

Pitkään jatkuneeseen yhteistyöhön on oltu tyytyväisiä puolin ja toisin.

– Viikossa kahdessa ei tähän työhön pääse sisään, sillä oppimiskynnystä on jonkin verran. Siksi panostamme pitkiin konsulttisuhteisiin. Valtaosa Softabilityn konsulteista on ollut meillä vuosia ja toivottavasti ovat meillä jatkossakin.

Käännetään katseet vielä lopuksi tulevaisuuteen. Mihin ollaan matkalla?

– Tällä hetkellä keskitymme uuden työkalun kehittämiseen ja uuden työkalun myötä käyttöön tulee entistä enemmän web-teknologioita, JavaScriptiä, C # -ohjelmointikieliä, Nevalainen päättää.

ABB on globaali sähköistämisen ja automaation teknologiajohtaja ja toiminut yli 130 vuotta. ABB:n ratkaisut yhdistävät suunnitteluosaamisen ja ohjelmistot, jotka optimoivat tuotteiden valmistuksen, liikkeenhallinnan, käytön ja operoinnin. ABB:llä työskentelee noin 105 000 ammattilaista edistämässä teollisen muutoksen kehittämistä.

Haluatko sinäkin vahvistaa tiimiäsi Softabilityn konsulteilla? Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

Toni Akkala | 2024/02/20

There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

Lue postaus

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus