CTN Groupille AR- ja VR-sovellus CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyyn

Nora Nirhamo | 2022/01/19

Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovelluksen. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. Lue lisää!

Lisätty (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR) soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi tukemaan myyntiä ja markkinointia virtuaalisten laite-esittelyiden muodossa. Tällä kertaa Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovellukset. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. CTN Group on suomalainen maailmanlaajuisesti toimiva huippukylmälaitteita ja -tarvikkeita kehittävä, valmistava ja myyvä yritys.

“Olemme jo pitkään miettineet VR- ja AR-sovellusten käyttöönottoa myynnin työkaluna. Ratkaisua lykättiin vuoteen 2021, koska aikaisempina vuosina asiaa tutkittuamme, emme olleet täysin tyytyväisiä teknologian toimivuuteen. Käyttöön tarvittava laitteisto oli silloin vielä hieman kömpelöä ja siihen nähden kallista hankkia. Viime vuonna tulimme lopulta siihen tulokseen, että nyt on oikea aika tehdä tämä investointi.”, kertoo J-P Martins, Business Development, CTN Group.

 

AR ja VR ovat tehokas myynnin apuväline

Suurien tuotteiden tai laitteiden, kuten CTN eKabiini, esittely ja sijoittelu asiakkaiden tiloissa on useasti erittäin työlästä ja haastavaa, välillä jopa mahdotonta. Lisätty ja virtuaalitodellisuus mahdollistavat helpon ja kustannustehokkaan tavan “kuljettaa” näitä laitteita asiakkaiden tiloihin. Realistisen näköistä ja kokoista virtuaalista tuotetta tai laitetta pystyy kätevästi sijoittamaan oikeihin tiloihin sekä esittelemään sen toiminnallisuuksia.

CTN eKabiini-sovelluksessa laitetta pystyy siirtämään, kääntelemään ja demonstroimaan laitteen toimintaa käynnistämällä kylmähoito. Sovelluksessa laitteen ulkokuoren saa muutettua läpinäkyväksi, jolloin nähdään kylmäkoneisto ja voidaan seurata kylmähoitoa saavaa henkilöä. eKabiinin hoidon aikana näytettävän taustavideon voi myös sovelluksessa vaihtaa halutun tunnelman mukaan. Lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden sovellukset ovat toiminnallisuuksiltaan samankaltaiset, mutta VR-sovelluksessa kokemus tapahtuu kokonaan virtuaalisessa ympäristössä.

“Aloitimme projektin uusimmalla tuotteellamme, jota ei ole vielä lanseerattu markkinoille. Jo heti alkumetreillä sovelluksen käyttöönotosta olemme huomanneet sen olevan oletetun mukaisesti tehokas myynnin apuväline. Koska kyseenomainen laite on melko suurikokoinen, sen sijoittaminen asiakkaan tiloihin on usein haasteellista ja asiakkaan on vaikeaa hahmottaa laitteen sopivuutta sille tarkoitettuun tilaan. AR-sovelluksella asian konkreettinen esittäminen asiakkaalle on nopeaa ja tehokasta. Sovelluksen hyöty korostuu entisestään kun sitä käytetään ulkomailla ja suuremmissa jakelumaissa, joissa etäisyydet maahantuojan showroomin ja loppuasiakkaan välillä voivat olla hyvinkin suuria. Tulemme ottamaan AR-sovelluksen myös osaksi kansainvälisten jakelijoidemme työkalupakkia.”, Martins kertoo.

Lisätty ja virtuaalitodellisuus soveltuvat tuote-esittelyn lisäksi myös erinomaisesti kouluttamiseen. Teknologia mahdollistaa turvallisen, kustannustehokkaan sekä ajasta ja paikasta riippumattoman tavan harjoitella esimerkiksi tuotetietoutta, laitteiden toimivuutta sekä myyntitilanteita. Lisättyä todellisuutta hyödynnetään mobiililaitteilla tai älylaseilla lisäämällä virtuaalisia elementtejä oikeaan ympäristöön ja virtuaalitodellisuudessa koko toimintaympäristö on rakennettu virtuaaliseksi.

“Tulemme laajentamaan tätä sovellusperhettä muillekin laitteillemme, jonka lisäksi tavoitteena on ottaa AR-sovellus myös after sales service tiimin käyttöön globaalisti. Sovelluksella voimme toteuttaa esimerkiksi eri maiden jakelijoiden huoltohenkilöstön koulutuksen erittäin kustannustehokkaasti ja joustavasti.”, Martins lisää.

“Yhteistyö Softabilityn kanssa on sujunut mutkattomasti ja tehokkaasti. Aikataulut ovat pitäneet ja palvelu on ollut koko hankkeen ajan ammattitaitoista ja joustavaa. Voimme suositella Softabilityä varauksetta vastaavia projekteja harkitseville.”

 

Katso video kuinka CTN eKabiini -AR-sovellus toimii:

 

Lisätietoja projektista:

Tapio Pukkala, Solution Sales, Softability Oy, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358 40 718 0514

J-P Martins, Business Development, CTN Group, jpm(at)ctn.fi

Tutustu CTN Groupiin tästä.

 

Softability on johtava X-Reality -ratkaisujen toimittaja Suomessa. Autamme mielellämme X-Realityyn (AR, VR, MR) liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa!

Ole yhteydessä:

Tapio Pukkala, Solution Sales, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358 40 718 0514

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Juha Asunmaa, Business Unit Executive, juha.asunmaa(at)softability.fi, +358 40 523 5940

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Nora Nirhamo | 2022/12/23

Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Lue postaus

Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: Miten hyödynnät XR-teknologioita liiketoiminnassasi?

Nora Nirhamo | 2022/11/16

Lataa webinaaritallenne, jossa kuulet miten voit hyödyntää XR-teknologioita omassa liiketoiminnassasi!

Lue postaus

Gradia Jämsä kokeilee lisättyä todellisuutta opetuksen tukena sähköalan asennusharjoituksissa

Nora Nirhamo | 2022/11/01

Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!

Lue postaus

Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Lue postaus

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus