CTN Groupille AR- ja VR-sovellus CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyyn

Nora Nirhamo | 2022/01/19

Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovelluksen. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. Lue lisää!

Lisätty (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR) soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi tukemaan myyntiä ja markkinointia virtuaalisten laite-esittelyiden muodossa. Tällä kertaa Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovellukset. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. CTN Group on suomalainen maailmanlaajuisesti toimiva huippukylmälaitteita ja -tarvikkeita kehittävä, valmistava ja myyvä yritys.

“Olemme jo pitkään miettineet VR- ja AR-sovellusten käyttöönottoa myynnin työkaluna. Ratkaisua lykättiin vuoteen 2021, koska aikaisempina vuosina asiaa tutkittuamme, emme olleet täysin tyytyväisiä teknologian toimivuuteen. Käyttöön tarvittava laitteisto oli silloin vielä hieman kömpelöä ja siihen nähden kallista hankkia. Viime vuonna tulimme lopulta siihen tulokseen, että nyt on oikea aika tehdä tämä investointi.”, kertoo J-P Martins, Business Development, CTN Group.

AR ja VR ovat tehokas myynnin apuväline

Suurien tuotteiden tai laitteiden, kuten CTN eKabiini, esittely ja sijoittelu asiakkaiden tiloissa on useasti erittäin työlästä ja haastavaa, välillä jopa mahdotonta. Lisätty ja virtuaalitodellisuus mahdollistavat helpon ja kustannustehokkaan tavan “kuljettaa” näitä laitteita asiakkaiden tiloihin. Realistisen näköistä ja kokoista virtuaalista tuotetta tai laitetta pystyy kätevästi sijoittamaan oikeihin tiloihin sekä esittelemään sen toiminnallisuuksia.

CTN eKabiini-sovelluksessa laitetta pystyy siirtämään, kääntelemään ja demonstroimaan laitteen toimintaa käynnistämällä kylmähoito. Sovelluksessa laitteen ulkokuoren saa muutettua läpinäkyväksi, jolloin nähdään kylmäkoneisto ja voidaan seurata kylmähoitoa saavaa henkilöä. eKabiinin hoidon aikana näytettävän taustavideon voi myös sovelluksessa vaihtaa halutun tunnelman mukaan. Lisätyn todellisuuden ja virtuaalitodellisuuden sovellukset ovat toiminnallisuuksiltaan samankaltaiset, mutta VR-sovelluksessa kokemus tapahtuu kokonaan virtuaalisessa ympäristössä.

“Aloitimme projektin uusimmalla tuotteellamme, jota ei ole vielä lanseerattu markkinoille. Jo heti alkumetreillä sovelluksen käyttöönotosta olemme huomanneet sen olevan oletetun mukaisesti tehokas myynnin apuväline. Koska kyseenomainen laite on melko suurikokoinen, sen sijoittaminen asiakkaan tiloihin on usein haasteellista ja asiakkaan on vaikeaa hahmottaa laitteen sopivuutta sille tarkoitettuun tilaan. AR-sovelluksella asian konkreettinen esittäminen asiakkaalle on nopeaa ja tehokasta. Sovelluksen hyöty korostuu entisestään kun sitä käytetään ulkomailla ja suuremmissa jakelumaissa, joissa etäisyydet maahantuojan showroomin ja loppuasiakkaan välillä voivat olla hyvinkin suuria. Tulemme ottamaan AR-sovelluksen myös osaksi kansainvälisten jakelijoidemme työkalupakkia.”, Martins kertoo.

Lisätty ja virtuaalitodellisuus soveltuvat tuote-esittelyn lisäksi myös erinomaisesti kouluttamiseen. Teknologia mahdollistaa turvallisen, kustannustehokkaan sekä ajasta ja paikasta riippumattoman tavan harjoitella esimerkiksi tuotetietoutta, laitteiden toimivuutta sekä myyntitilanteita. Lisättyä todellisuutta hyödynnetään mobiililaitteilla tai älylaseilla lisäämällä virtuaalisia elementtejä oikeaan ympäristöön ja virtuaalitodellisuudessa koko toimintaympäristö on rakennettu virtuaaliseksi.

“Tulemme laajentamaan tätä sovellusperhettä muillekin laitteillemme, jonka lisäksi tavoitteena on ottaa AR-sovellus myös after sales service tiimin käyttöön globaalisti. Sovelluksella voimme toteuttaa esimerkiksi eri maiden jakelijoiden huoltohenkilöstön koulutuksen erittäin kustannustehokkaasti ja joustavasti.”, Martins lisää.

“Yhteistyö Softabilityn kanssa on sujunut mutkattomasti ja tehokkaasti. Aikataulut ovat pitäneet ja palvelu on ollut koko hankkeen ajan ammattitaitoista ja joustavaa. Voimme suositella Softabilityä varauksetta vastaavia projekteja harkitseville.”

Katso video kuinka CTN eKabiini -AR-sovellus toimii:

Lisätietoja projektista:

Tapio Pukkala, Solution Sales, Softability Oy, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358 40 718 0514

J-P Martins, Business Development, CTN Group, jpm(at)ctn.fi

Tutustu CTN Groupiin tästä.

Softability on johtava X-Reality -ratkaisujen toimittaja Suomessa. Autamme mielellämme X-Realityyn (AR, VR, MR) liittyvissä kysymyksissä ja tarpeissa!

Ole yhteydessä:

Tapio Pukkala, Solution Sales, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358 40 718 0514

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus