Hololens ja Vuzix sekä Unity

Vuzix and Hololens devices Lucas Cosson | 2016/11/30

Hololens on mahtava, mutta Vuzix on käytännöllinen. Kummatkin tarjoavat tekstiä, kuvia, 3D malleja ja ääntä sekä kykenevät puheentunnistukseen, lisätyn todellisuuden visualisointiin ja eleiden tunnistamiseen. Bluetooth ja langaton teknologia kummallakin laitteella tarjoaa yhteyden muihin laitteisiin ja Internettiin.

Vuoden 2016 alussa Microsoft paljasti HoloLens-lasinsa. Maailma tutustui ensimmäistä kertaa vuorovaikutukseen mitä ei osattu kuvitellakaan aikaisemmin. Kesäkuussa Softability kehitti jo Hololens sovelluksia Unity-työkalulla emulaattorin päälle. Heinäkuussa vastaanotimme ensimmäiset HoloLens-lasimme. Kuusi kuukautta myöhemmin, toimitimme jo Hololens demoja (eng. Proof-of-Concept) lääketieteen laitevalmistajille (Thermo Fisher Scientific, Perkin Elmer Wallac), maatalousalan ohjelmistotoimittajalle (MTech Digital Solutions) sekä rakennusalan yritykselle (Skanska). Pian aloitamme sovelluksen kehittämisen myös telakkateollisuuden yritykselle. Tämän lisäksi otimme tarjontaamme Vuzix älylasit.

Työskentely Unity työkalulla

Monet asiakkaamme olivat aluksi kiinnostunut näkemään HoloLens-laitteen ja ymmärtämään kuinka se voisi kehittää heidän liiketoimintaa ja työskentelytapoja. Mutta työskentely teollisessa ympäristössä asettaa kysymyksiä, kuinka taata työntekijöiden turvallisuus ja terveys. Nämä vaatimukset esittävät haasteita HoloLens-laitteelle. Tämän vuoksi päätimme tutkia myös Vuzix-älylasien käyttöä.

Katso video aiheesta täältä.

Käytämme Unity-työkalua HoloLens-kehitykseemme. Sama pätee mobiilikehitykseen lisätyn ja virtuaalitodellisuuden sovelluksillimme sekä QR/viivakoodin tunnistussovelluksiin. Päätimme investoida yhteen työkaluun useamman eri ympäristön sijaan. Ensimmäinen haaste oli saada Vuzix SDk -kehityskirjasto kommunikoimaan Unity-työkalun kanssa. Vuzix pyörii Android-käyttöjärjestelmän päällä, joten rakensimme integraation Android-koodin ja oman Unity-koodimme välille.

Pystymme nyt kehittämään projekteja Unity-työkalulla lähes vaivatta kummallekin laitteelle (Hololens ja Vuzix). Tämä tarjoaa asiakkaillemme nopean ja helpon tavan vertailla kumpi laite sopii paremmin heidän käyttötarkoituksiinsa. Sivuhuomautuksena, Softability Studion kalenteri vuodelle 2017 on jo melko täynnä, joten jos olet Unity-kehittäjä, niin ole hyvä ja lähetä hakemus rekrytointikanavamme kautta!

Hololens on mahtava, Vuzix on käytännöllinen

Kun käytät HoloLens-laitetta ensimmäisen kerran, käyttäydyt kuin lapsi saadessaan uuden lelun. Mitä näet ja tapa jolla vuorovaikutat hologrammien kanssa on melko tajunnanräjäyttävää. Mutta on tapauksia milloin et tarvitse aivan näin kehittynyttä teknologiaa ja pärjäät tiedon visualisoinnilla sen perusmuodossa. Tällöin Vuzix on oikea teknologia: se on yksinkertainen, tehokas ja sitä voi pitää kovakypärän tai turvalasien kanssa.

Tähän liittyen lähestyimme vähän aikaa sitten Suomessa toimivaa kansainvälistä isojen kulkuneuvojen laitevalmistajaa. Heidän johtajansa tiivisti kummatkin työkalut näin: ”Hololens on mahtava, mutta Vuzix on käytännöllinen.”. Kummatkin tarjoavat tekstiä, kuvia, 3D malleja ja ääntä sekä kykenevät puheentunnistukseen, lisätyn todellisuuden visualisointiin ja eleiden tunnistamiseen (tosin eri tavoin). Bluetooth ja langaton teknologia kummallakin laitteella tarjoaa yhteyden muihin laitteisiin ja Internettiin. Täytyy vain valita oikea laite oikeaan käyttötapaukseen.

Yksi tällainen käyttötapaus on etätuki. Käyttäjä kentällä voi saada apua toimistolla istuvalta asiantuntijalta etänä.

Katso video aiheesta täältä.

Hololens tarjoaa etätukea tutun Skype sovelluksen kautta.

Katso video aiheesta täältä.

Loppupeleissä kysymys kuuluu: ”Minkälaisen kokemuksen haluat tarjota käyttäjillesi?”. Jos käyttäjä haluaa jotain tajunnanräjäyttävää, niin HoloLens-laite saattaa olla paras ratkaisu. Toisaalta, jos tarkoitus on optimoida tuottavuus, niin tällä hetkellä Vuzix vaikuttaa paremmalta vaihtoehdolta näistä kahdesta. Hinta saattaa myös näytellä roolia valinnanssa: Vuzix M100:n saa noin 1000 eurolla, kun taas HoloLens-laite maksaa noin 3000 dollaria tällä hetkellä.

Joissain tapauksissa, klassinen mobiilisovellus on yksinkertaisesti paras ratkaisu. Ne ovat edullisia, luotettavia (ei niin etteikö Vuzix ja Hololens laitteet olisi luotettavia) ja kaikkein tärkeimpänä ne ovat käyttöönotettavissa välittömästi. Olemme havainneet kiinnostusta lisätyn todellisuuden ja QR-tunnistuksen sovelluksille Android-käyttöjärjestelmällä, mutta kiitos Unity-työkalun myös iOS- ja UWP-alustat ovat mahdollisia.

QR code recognition application at Softability
QR-koodin tunnistussovellus Softabilitylla.

Tietoa Softabilitysta

Kehitämme sovelluksia lääketieteen ja teollisuuden laitevalmistajille (kokoonpano- ja/tai huoltotyö) sekä rakennusalan yrityksille muiden joukossa hyödyntämällä uusimpia teknologioita. Ohjelmistokehityksemme kattaa mobiilialustat (Android, iOS, UWP), taustajärjestelmien kehityksen (.NET, Java, Azure, AWS) sekä lisätyn todellisuuden sovellukset: QR-teknologia, Gear VR, Hololens ja Vuzix.

Jos sinulle heräsi kysymyksiä aiheesta, niin ole hyvä ja ota yhteyttä myyntipäällikköömme: mikko.luukkonen(a)softability.fi.

Softability Studio on Softability Group Oy:n uusi osasto.

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Team Robotics -seminaari 22.3. Softabilityllä

Hanna-Kaisa Jauhola | 2018/03/08

Softability isännöi Team Robotics -aamiaisseminaarin 22.3. Vantaalla. Tervetuloa kuulemaan Softabilityn puheenvuoro VIESTI-etätukiratkaisusta ja lisätyn todellisuuden mahdollisuuksista sekä tutustumaan Team Robotics -verkoston jäseniin ja toimintaan aamiaisen merkeissä!

Lue postaus

Softability ylsi Suomen parhaiden yritysten joukkoon

Hanna-Kaisa Jauhola | 2018/02/16

Softability on valittu vuonna 2018 yhdeksi Suomen parhaaksi työpaikaksi. Yrityksemme sijoittui Great Place to Work Institute Finlandin tutkimuksen keskisuurten yritysten sarjassa sijalle 21. Softability otti tunnustuksen vastaan Suomen parhaat työpaikat -gaalassa iloisin ja kiitollisin fiiliksin: ”Kiitos kuuluu jokaiselle softabilitylaiselle – Yhdessä olemme tämän saavuttaneet!”

Lue postaus

Softabilityltä lisätyn todellisuuden sovellus Tehometille valaisinpylväiden esittelyyn

Hanna-Kaisa Jauhola | 2018/02/02

Softability Studio toteutti Tehometille lisätyn todellisuuden mobiilisovelluksen, joka esittelee Tehometin tuotteita virtuaalisesti. Toteutettu mobiilisovellus on AR-tuotekatalogi, joka visualisoi Tehometin valaisinpylväät näyttävästi lisättyä todellisuutta hyödyntäen käyttäjän valitsemiin paikkoihin.

Lue postaus

Lisätty todellisuus etäneuvonnassa yhdistettynä älykkääseen asiantuntijaportaaliin auttaa mobiilisti teollisuuden huoltotöissä

Mikko Luukkonen | 2018/01/16

Softabilityn myyntipäällikkö Mikko Luukkonen kertoo etäneuvonnan uusista keinoista ja lisätyn todellisuuden hyödyntämisestä esim. laitteiden huollossa ja asennuksessa.

Lue postaus

Softabilitylle Great Place to Work -sertifikaatti

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/12/19

Softability Group Oy on tutkitusti hyvä työpaikka! Softability on saavuttanut erinomaisella tuloksella Great Place to Work® -sertifikaatin. Kiitos kaikkien softabilitylaisten, yhdessä olemme tehneet hyvän työpaikan, ja jatkamme yhdessä sen vaalimista ja kehittämistä.

Lue postaus

Hyvää joulua ja menestystä vuodelle 2018!

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/12/19

Vuosi 2017 lähenee loppuaan ja on aika kiittää yhteistyöstä ja toivottaa rauhaisaa joulun aikaa sekä menestyksekästä Uutta Vuotta 2018!

Lue postaus

Tutustu FIVR:n ja Tekesin VR/AR Industry of Finland -selvitykseen

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/12/18

FIVR toteutti Tekesille kattavan raportin Suomen VR/AR-markkinoista. Softability on yksi raportissa kuvatuista yrityksistä, joka toteuttaa lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden sovelluksia yrityksille.

Lue postaus
Mikko Luukkonen, Sales Manager @ Softability Group Oy

Softability mukana EIT Digital Innovation Day 2017 -tapahtumassa

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/12/11

Softability osallistuu EIT Digital Innovation Day 2017 -tapahtumaan Otaniemen Dipolissa tiistaina 12.12. Softabilityn Mikko Luukkonen pitchaa tapahtumassa.

Lue postaus

Kiitos #Slush17! Kiitos ständillä kävijät!

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/12/08

Softability Studio esitteli Slushissa omalla ständillään VIESTI-etätukiratkaisua ja älylaseille sekä mobiililaitteille suunniteltuja lisätyn ja yhdistetyn todellisuuden sovelluksia. Kiitos kaikille ständillämme käyneille. Arvonnan voittaja on selvillä.

Lue postaus