lääketeollisuuden tuotekehitys

HoloLens-sovelluksesta apua inhimillisten virheiden vähentämiseen?

Hanna-Kaisa Jauhola | 2017/01/20

Softability toteutti Thermo Fisher Scientificille Proof-of-Concept (PoC) -projektin, jossa lisättyä todellisuutta käytettiin hyväksi Varioskan LUX -analyysi- ja mittalaitteen ohjaamisessa Microsoft HoloLens-laitteella. 

Softability toteutti PoC:n Thermo Fisher Scientific Oy:lle

Softability toteutti Thermo Fisher Scientificille Proof-of-Concept (PoC) -projektin, jossa lisättyä todellisuutta käytettiin hyväksi tutkimuskäyttöön tarkoitetun Varioskan™ LUX analyysi- ja mittalaitteen ohjaamisessa Microsoft HoloLens-laitteella.

Varioskan™ LUX on lääketieteen ja laboratorioiden tutkimuskäyttöön tarkoitettu mikrokuoppalevyjen lukijalaite. Varioskan™ LUX mittaa valoaaltoja eri teknologioilla (esim. absorbanssi, fluorosenssi ja luminesenssi), ja sitä käytetään esimerkiksi lääkekehityksessä, solututkimuksessa, bakteerien mittauksessa, DNA/RNA-mittauksessa, proteiinimäärityksissä, vasta-ainetutkimuksessa jne.

Softabilityn kehittämä HoloLens demo-sovellus tarjoaa virtuaalisen käyttöliittymän Varioskan™ LUXin operointiin ja mittausten tulosten tarkasteluun. Käyttäjä voi virtuaalisen käyttöliittymän kautta valita halutun mittauksen (esim. ELISA- tai DNA-mittaus), ja laite käsittelee ja analysoi tulokset valitun protokollan mukaisesti. Mittauksen valmistuttua HoloLens-sovellus näyttää tulokset havainnollisesti virtuaalisella mikrokuoppalevyillä kolmiulotteisesti ja eri värein. Kommunikointi laitteen kanssa tapahtuu Wi-Fi-yhteyden yli laitteeseen USB-kaapelilla kiinnitetyn tietokoneen kanssa. Tämä tietokone toimii web-palvelimena ja välittää HoloLens-sovelluksen käskyt laitteelle, sekä palauttaa vastaukset laitteelta takaisin HoloLens-sovellukselle. Lisäksi käyttäjä pystyy antamaan komentoja laitteelle koskematta siihen käsillään, mikä vähentää näytteiden kontaminoitumisen riskiä.

Proof-of-Consept -projektin tarkoituksena oli ideoida, mitä hyötyä lisätystä todellisuudesta voisi olla laboratorioiden tutkimuskäytössä tulevaisuudessa. Lisätyn todellisuuden sovellukset sopivat esimerkiksi laboratoriotyöntekijöiden kouluttamiseen ja opastamiseen. Inhimilliset virheet laboratoriotyöskentelyssä merkitsevät aika- ja materiaalikustannuksia: analyysi saatetaan joutua tekemään virheen vuoksi kokonaan uudestaan, mikä saattaa vaatia näytteiden uutta käsittelyä. HoloLens-sovelluksen avulla voidaan esimerkiksi vähentää virheiden riskiä opastamalla laboratoriotyöntekijää vaihe vaiheelta analyysin eri vaiheissa.

Lisätietoa:

Softability Group Oy, Mikko Luukkonen, Myyntipäällikkö, mikko.luukkonen(a)softability.fi

 

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!

Lue postaus