Softability suunnitteli Meyer Turku Oy:lle HoloLens-sovelluksen, jolla voidaan tarkastella uutta Tallink Megastar laivaa virtuaalisesti. Laivaa voi katsella ns. yhdistetyn todellisuuden tilassa, jossa sekoittuvat oikea reaalimaailma ja digitaalinen maailma.
Softability suunnitteli Meyer Turku Oy:lle HoloLens-sovelluksen, jolla voidaan tarkastella uutta Tallink Megastar laivaa virtuaalisesti. Laivaa voi katsella ns. yhdistetyn todellisuuden tilassa, jossa sekoittuvat oikea reaalimaailma ja digitaalinen maailma. Softability toteutti ratkaisun Microsoft HoloLens -teknologialla ja se tehtiin Meyer Turku Oy:n markkinointitarkoituksiin visualisoimaan Megastar-laivaa uudella tavalla.
Näe ja koe laiva uudella tavalla
Microsoft HoloLens -laitteen ja sovelluksen avulla voidaan tarkastella Megastar-laivaa ulkopuolelta kolmiulotteisesti eri suunnista. HoloLens-lasien avulla todellisuus ja virtuaalitodellisuus yhdistyvät, kun näet hyvin todentuntuisen Megastar-laivan hologrammina edessäsi ja voit silti samalla olla vuorovaikutuksessa aluksen tai vierelläsi olevien reaalimaailman ihmisten kanssa.
HoloLens-ratkaisu mahdollistaa laivan ulkopuolisen tarkastelun eri suunnista ja haluamaltasi etäisyydeltä. Voit seistä paikallasi ja zoomata tai käännellä alusta käyttäen käden eleitä. HoloLens-laite ymmärtää tiettyjä käden liikkeitä, äänikomentoja ja jopa katsetta. HoloLensin avulla voit myös lukita aluksen haluamaasi paikkaan, jolloin voit liikkua vapaasti ja kävellä aluksen ympäri ja tarkastella sitä eri puolilta. Kaikki tämä näyttää erittäin todelliselta – ikään kuin Megastar olisi samassa tilassa kanssasi.
Vain mielikuvitus rajana
Kuvittele, että HoloLensin avulla voit tuoda Megastarin tai minkä tahansa muun kulkuneuvon, laitteen rakennuksen tai hahmon luoksesi, ja katsella sitä omassa aidossa ympäristössäsi. Mikä tahansa 3D-malli voidaan tuoda osaksi todellisuutta jo ennen kuin se on edes rakennettu tai valmistettu. Microsoft HoloLensin avulla on mahdollista visualisoida ideoita ja saada ne elämään.
Myynnin ja markkinoinnin tueksi toteutettujen HoloLens-ratkaisujen ohella yhdistetyn todellisuuden ratkaisut soveltuvat erinomaisesti myös esim. aluksen huoltoon, laivan valmistukseen tai kokoonpanoon, käyttäjien kouluttamiseen sekä laivan tai laitteiden operointiin. Microsoftin HoloLens -sovellusten käyttökohteet ovat lähes rajattomat.
Lisätietoja
Softability Group Oy Mikko Luukkonen, Sales Manager, mikko.luukkonen(a)softability.fi, +358 50 554 3652
Softability on innovatiivinen ja kasvava suomalainen ohjelmistoyritys. Toimimme lisäarvoa tuottavana kumppanina asiakkaamme tuotekehitysprojekteissa. Suunnittelemme ja toteutamme älykkäitä ohjelmistoja ja käyttäjäystävällisiä digitaalisia ratkaisuja mm. teollisuuden ja lääketieteen tarpeisiin. Erityinen vahvuutemme on laaja-alainen osaamisemme alkaen laiteläheisestä ohjelmoinnista aina pilvipalveluihin ja tehostetun todellisuuden ratkaisuihin – laadunvarmistusta unohtamatta.
Meyer Turku Oy on yksi Euroopan johtavista telakkayhtiöistä, jonka omistaa saksalainen Meyerin perhe. Meyer Turun telakka työllistää noin 1600 henkilöä ja yhtiö on erikoistunut risteilijöiden, automatkustaja-alusten sekä erikoisalusten rakentamiseen. Meyer Turku Oy rakensi uuden Tallink Megastar aluksen Turun telakallaan.
Megastar on Tallink Shuttle -brändin alla liikennöivä laiva, joka aloitti matkustajaliikenteen Helsinki–Tallinna-reitillä 29.1.2017. Megastarin pituus on 212 metriä ja laivaan mahtuu yhteensä 2800 matkustajaa.
Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.
Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.
ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!
Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!
Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!