Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden askeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla

Nora Nirhamo | 2021/11/29

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden alkuaskeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla. Softability toteutti Keudalle ja koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeita sekä käyttämään näitä päivittäisessä opetustoiminnassaan. Lue lisää!

Softability ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Keudassa hyödynnetään erilaisia uuden teknologian ratkaisuja, ja opiskelijoita kannustetaan näiden monipuoliseen ja ennakkoluulottomaan kokeiluun ja käyttöönottoon. Tarkoitus on edistää opettajien ja oppilaiden valmiuksia muuttuvan työelämän vaatimuksiin digitaalisten oppimispolkujen avulla.

 

Microsoft Dynamics 365 Guides ja HoloLens 2 älylasit rikastuttavat opetusta ja oppimista

Softability toteutti Keudalle kaksi Microsoft Dynamics 365 Guides -ohjetta, koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeet itse kahdelle erilliselle käyttötapaukselle sekä käyttämään näitä ohjeita päivittäisessä opetustoiminnassaan. “Konseptina projektin toteutus oli mainio, sillä ulkopuolisesta toimijasta ei olla jatkossa niin riippuvaisia kun koulutetaan omia henkilöitä ymmärtämään kokonaisuutta ja luomaan uutta. D365 oli työkaluna helposti lähestyttävä ja hahmotettava, kun Softability toi hyvän osaamisen prosessiin mukaan.”, kertoo Kari Honkonen, Keudan verkkopedagogiikan kehittäjä.

Tavoitteena on, että opiskelijat pystyvät jatkossa harjoittelemaan HoloLens 2 älylasien kanssa tietokoneen kokoamista, auton lisävalojen kytkemistä, automaalausruiskun pesua ja kokoamista sekä työstökoneen käyttöä. D365 Guides:lla rakennetut ohjeet heijastuvat älylasien kautta virtuaalisesti opiskelijan näkökenttään, jolloin työohjeiden seuraaminen helpottuu ja työvaiheiden suorittaminen nopeutuu. Keudan työntekijöiden kouluttaminen D365 Guidesin omatoimiseen käyttöön mahdollistaa jatkossa myös itsenäisen ja joustavan ohjeiden päivittämisen tai kokonaan uusien oppaiden luomisen.

“Tarkoitus on tarjota ja mahdollistaa innostavaa, uutta, ennakkoluulotonta opiskelua ja valmistautumista tulevaisuuden työelämään. Uusia teknologioita on hyvä jalkauttaa nyt jo opetukseen, sillä näitä laitteita on jo työelämässä. Tämän tyyppisten toteutusten kanssa, joita Softabilityn kanssa tehtiin, saadaan madallettua kynnystä uusien teknologioiden käyttöönottoon ja auttamaan ymmärtämään niiden rikastava vaikutus niin opetuksessa kuin oppimisessa. Lähtökohtana on aina palvella ihmistä, jolloin uusien teknologioidenkin tehtävä on tehdä sitä. AR-ratkaisuja ei oteta käyttöön vain uuden, hienon teknologian takia vaan tarpeen tueksi helpottamaan toimintoja.”, Honkonen kertoo.

Digitaalisten työohjeiden lisäksi D365 Guidesiin on tarkoitus liittää Power BI -raportointi, jolla oppaiden käytön seuranta onnistuu kätevästi. Keudan tapauksessa opettajat pystyisivät esimerkiksi seuraamaan mitä oppaita on käytetty, kuinka paljon niitä käytetään päivittäin ja kuinka kauan harjoitteiden tekemiseen kuluu aikaa – työvaihekohtaisesti. Kyseistä dataa voidaan edelleen hyödyntää taas oppaiden käytettävyyden kehittämiseen sekä opetuksen tehostamiseen.

“Elämme murroksessa, jossa kaikki mitä pystyy digitalisoimaan tullaan digitalisoimaan. Tämänkaltaisilla toteutuksilla pystytään saamaan digitaalisuutta opetukseen, rikastuttamaan ja tehostamaan sitä sekä avaamaan opiskelijoiden silmiä tulevalle. Vaikka kaikki ei vielä teknologian osalta toimisi ihan saumattomasti niin se kehittyy ja digitaalisuus tulee. Tässä kehityksessä kannattaa olla mukana jo varhaisessa vaiheessa, jotta siirtymä ja prosessi nopeutuvat ja opetusta saadaan rikastettua jo nyt. Keudan tarkoitus on tulevaisuudessa hankkia jokaiselle kampukselle D365 Guides -lisenssi, saada HoloLens 2 laitteita tehokkaammin käyttöön ja tarpeiden mukaisia pedagogisia sovelluksia lisää.”, toteaa Honkonen.

Softability ja Keuda ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Softability on matkan varrella toiminut Keudalle kumppanina esimerkiksi HoloLens 1 ja 2 älylasien hankinnoissa sekä tarjonnut asiantuntija-apua uusien teknologioiden mahdollisuuksien tunnistamisessa ja toteutuksissa. Softability on ollut mukana mm. Keudan #Murros Teknologinen murros ja mahdollisuudet oppilaitoksille ja yrityksille -tapahtumissa.

“Oli tärkeää saada vietyä tätä osa-aluetta eteenpäin ja siinä onnistuttiin hienosti. Toimitetut ohjeet olivat erinomaiset, tunnelma varsin mainio ja Softabilityn toiminta on mukavan joustavaa. Apua on aina saatavilla kun sitä tarvitaan. Kiitos Softability, otetaan yhdessä rohkeita askeleita tulevaisuuteen!”

Katso myös video kuinka tietokoneen kokoaminen onnistuu D365 Guides sovelluksen ja HoloLens 2 älylasien avulla!

 

Lisätietoja:

Mikko Luukkonen, Solution Sales, Softability Oy, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Kari Honkonen, Verkkopedagogiikan kehittäjä, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, kari.honkonen(at)keuda.fi

 

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/digipajat/

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

CTN Groupille AR- ja VR-sovellus CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyyn

Nora Nirhamo | 2022/01/19

Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovelluksen. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. Lue lisää!

Lue postaus

Merkityksellistä ohjelmistokehitystä vaativissa projekteissa – kuulostaisiko myös sinun jutultasi?

Nora Nirhamo | 2022/01/13

Softabilitylle hakeutuvat valveutuneet ohjelmistokehittäjät, jotka haluavat olla mukana tekemässä merkityksellistä softaa. Pienenä ohjelmistotalona välitämme ihmisistä, jotka meillä työskentelevät. Kuulostaako sellaiselta, jota haluaisit? Jatka lukemista!

Lue postaus

Rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2022!

Nora Nirhamo | 2021/12/23

Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille rauhallista joulua ja menestystä vuodelle 2022!

Lue postaus

Webinaari: XR-Teknologian terveiset maailmalta

Nora Nirhamo | 2021/10/23

Webinaari: Tähän webinaariin olemme koonneet joukon sekä maailmalta että oman kokemuksen kautta tulleita XR-käyttötapauksien ja -teknologioiden kärkiä. Katso webinaaritallenne, jossa kuulet missä kyseisten teknologioiden osalla mennään!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat opetuksen tukena

Nora Nirhamo | 2021/10/23

Lataa tallenne yhdessä Savonia Ammattikorkeakoulun kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää opetuksen tukena!

Lue postaus

XReach-etätukiratkaisu monipuolistui entisestään – uusina ominaisuuksina Ad Hoc ja Teleconference!

Nora Nirhamo | 2021/10/15

XReach on teolliseen käyttöön suunniteltu etätukiratkaisu. XReachissä on laaja valikoima sisäänrakennettuja mukautettavia ominaisuuksia, joista uusimpina esittelyssä Ad Hoc ja Teleconference. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: Älylasien edut teollisuudessa

Nora Nirhamo | 2021/10/11

Vaikka kestävät tablet-tietokoneet käyttävät tyypillisesti työntekijöille tuttuja alustoja ja voivat olla helppokäyttöisiä, todellisuus on, että suurin osa teollisuuden työntekijöistä työskentelee käsillään. Tablettien käyttäminen hidastaa työskentelyä ja vähentää tilannetietoisuutta. Tässä webinaarissa Softability ja Realwear keskustelevat kyseisien ongelmien ratkaisemisesta ja esittelevät käytettävissä olevia ratkaisuja.

Lue postaus

Kuinka valita paras etätukiratkaisu yrityksellenne?

Nora Nirhamo | 2021/09/10

Lisätty todellisuus, älylasit, sulautetut järjestelmät, pilvipalvelut – nykyaika tarjoaa monia vaihtoehtoja. Myös etätukiratkaisut ovat tätä päivää, mutta sopivan paketin valinta ei välttämättä ole niin helppoa. Kun hyvä etäyhteysalusta löytyy, se voi vaikuttaa positiivisesti koko yrityksen liiketoimintaan.

Lue postaus

Näin voit hyödyntää etätukiratkaisua

Nora Nirhamo | 2021/09/10

XReach-etätukiratkaisu herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti – eikä suotta, sillä alusta tarjoaa tehokasta kenttätyöskentelyä ja paremman tuottavuuden. Miten teidän yrityksenne voi hyödyntää etätukea?

Lue postaus