Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden askeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla

Nora Nirhamo | 2021/11/29

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden alkuaskeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla. Softability toteutti Keudalle ja koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeita sekä käyttämään näitä päivittäisessä opetustoiminnassaan. Lue lisää!

Softability ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Keudassa hyödynnetään erilaisia uuden teknologian ratkaisuja, ja opiskelijoita kannustetaan näiden monipuoliseen ja ennakkoluulottomaan kokeiluun ja käyttöönottoon. Tarkoitus on edistää opettajien ja oppilaiden valmiuksia muuttuvan työelämän vaatimuksiin digitaalisten oppimispolkujen avulla.

 

Microsoft Dynamics 365 Guides ja HoloLens 2 älylasit rikastuttavat opetusta ja oppimista

Softability toteutti Keudalle kaksi Microsoft Dynamics 365 Guides -ohjetta, koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeet itse kahdelle erilliselle käyttötapaukselle sekä käyttämään näitä ohjeita päivittäisessä opetustoiminnassaan. “Konseptina projektin toteutus oli mainio, sillä ulkopuolisesta toimijasta ei olla jatkossa niin riippuvaisia kun koulutetaan omia henkilöitä ymmärtämään kokonaisuutta ja luomaan uutta. D365 oli työkaluna helposti lähestyttävä ja hahmotettava, kun Softability toi hyvän osaamisen prosessiin mukaan.”, kertoo Kari Honkonen, Keudan verkkopedagogiikan kehittäjä.

Tavoitteena on, että opiskelijat pystyvät jatkossa harjoittelemaan HoloLens 2 älylasien kanssa tietokoneen kokoamista, auton lisävalojen kytkemistä, automaalausruiskun pesua ja kokoamista sekä työstökoneen käyttöä. D365 Guides:lla rakennetut ohjeet heijastuvat älylasien kautta virtuaalisesti opiskelijan näkökenttään, jolloin työohjeiden seuraaminen helpottuu ja työvaiheiden suorittaminen nopeutuu. Keudan työntekijöiden kouluttaminen D365 Guidesin omatoimiseen käyttöön mahdollistaa jatkossa myös itsenäisen ja joustavan ohjeiden päivittämisen tai kokonaan uusien oppaiden luomisen.

“Tarkoitus on tarjota ja mahdollistaa innostavaa, uutta, ennakkoluulotonta opiskelua ja valmistautumista tulevaisuuden työelämään. Uusia teknologioita on hyvä jalkauttaa nyt jo opetukseen, sillä näitä laitteita on jo työelämässä. Tämän tyyppisten toteutusten kanssa, joita Softabilityn kanssa tehtiin, saadaan madallettua kynnystä uusien teknologioiden käyttöönottoon ja auttamaan ymmärtämään niiden rikastava vaikutus niin opetuksessa kuin oppimisessa. Lähtökohtana on aina palvella ihmistä, jolloin uusien teknologioidenkin tehtävä on tehdä sitä. AR-ratkaisuja ei oteta käyttöön vain uuden, hienon teknologian takia vaan tarpeen tueksi helpottamaan toimintoja.”, Honkonen kertoo.

Digitaalisten työohjeiden lisäksi D365 Guidesiin on tarkoitus liittää Power BI -raportointi, jolla oppaiden käytön seuranta onnistuu kätevästi. Keudan tapauksessa opettajat pystyisivät esimerkiksi seuraamaan mitä oppaita on käytetty, kuinka paljon niitä käytetään päivittäin ja kuinka kauan harjoitteiden tekemiseen kuluu aikaa – työvaihekohtaisesti. Kyseistä dataa voidaan edelleen hyödyntää taas oppaiden käytettävyyden kehittämiseen sekä opetuksen tehostamiseen.

“Elämme murroksessa, jossa kaikki mitä pystyy digitalisoimaan tullaan digitalisoimaan. Tämänkaltaisilla toteutuksilla pystytään saamaan digitaalisuutta opetukseen, rikastuttamaan ja tehostamaan sitä sekä avaamaan opiskelijoiden silmiä tulevalle. Vaikka kaikki ei vielä teknologian osalta toimisi ihan saumattomasti niin se kehittyy ja digitaalisuus tulee. Tässä kehityksessä kannattaa olla mukana jo varhaisessa vaiheessa, jotta siirtymä ja prosessi nopeutuvat ja opetusta saadaan rikastettua jo nyt. Keudan tarkoitus on tulevaisuudessa hankkia jokaiselle kampukselle D365 Guides -lisenssi, saada HoloLens 2 laitteita tehokkaammin käyttöön ja tarpeiden mukaisia pedagogisia sovelluksia lisää.”, toteaa Honkonen.

Softability ja Keuda ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Softability on matkan varrella toiminut Keudalle kumppanina esimerkiksi HoloLens 1 ja 2 älylasien hankinnoissa sekä tarjonnut asiantuntija-apua uusien teknologioiden mahdollisuuksien tunnistamisessa ja toteutuksissa. Softability on ollut mukana mm. Keudan #Murros Teknologinen murros ja mahdollisuudet oppilaitoksille ja yrityksille -tapahtumissa.

“Oli tärkeää saada vietyä tätä osa-aluetta eteenpäin ja siinä onnistuttiin hienosti. Toimitetut ohjeet olivat erinomaiset, tunnelma varsin mainio ja Softabilityn toiminta on mukavan joustavaa. Apua on aina saatavilla kun sitä tarvitaan. Kiitos Softability, otetaan yhdessä rohkeita askeleita tulevaisuuteen!”

Katso myös video kuinka tietokoneen kokoaminen onnistuu D365 Guides sovelluksen ja HoloLens 2 älylasien avulla!

 

Lisätietoja:

Mikko Luukkonen, Solution Sales, Softability Oy, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Kari Honkonen, Verkkopedagogiikan kehittäjä, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, kari.honkonen(at)keuda.fi

 

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/digipajat/

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari 13.12.2022: Miten hyödynnät XR-teknologioita liiketoiminnassasi?

Nora Nirhamo | 2022/11/16

Osallistu maksuttomaan webinaariimme ti 13.12.2022 klo 10 kuulemaan miten voit hyödyntää XR-teknologioita omassa liiketoiminnassasi!

Lue postaus

Gradia Jämsä kokeilee lisättyä todellisuutta opetuksen tukena sähköalan asennusharjoituksissa

Nora Nirhamo | 2022/11/01

Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!

Lue postaus

Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Lue postaus

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus

Laadunvarmistus – ohjelmistotestaaja on tärkeä lenkki ohjelmistokehityksessä

Nora Nirhamo | 2022/04/07

Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.

Lue postaus