Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden askeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla

Nora Nirhamo | 2021/11/29

Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ottaa rohkeita tulevaisuuden alkuaskeleita Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla. Softability toteutti Keudalle ja koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeita sekä käyttämään näitä päivittäisessä opetustoiminnassaan. Lue lisää!

Softability ja Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda ovat jo pitkään tehneet yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Keudassa hyödynnetään erilaisia uuden teknologian ratkaisuja, ja opiskelijoita kannustetaan näiden monipuoliseen ja ennakkoluulottomaan kokeiluun ja käyttöönottoon. Tarkoitus on edistää opettajien ja oppilaiden valmiuksia muuttuvan työelämän vaatimuksiin digitaalisten oppimispolkujen avulla.

 

Microsoft Dynamics 365 Guides ja HoloLens 2 älylasit rikastuttavat opetusta ja oppimista

Softability toteutti Keudalle kaksi Microsoft Dynamics 365 Guides -ohjetta, koulutti Keudan työntekijöitä luomaan D365 Guides -ohjeet itse kahdelle erilliselle käyttötapaukselle sekä käyttämään näitä ohjeita päivittäisessä opetustoiminnassaan. “Konseptina projektin toteutus oli mainio, sillä ulkopuolisesta toimijasta ei olla jatkossa niin riippuvaisia kun koulutetaan omia henkilöitä ymmärtämään kokonaisuutta ja luomaan uutta. D365 oli työkaluna helposti lähestyttävä ja hahmotettava, kun Softability toi hyvän osaamisen prosessiin mukaan.”, kertoo Kari Honkonen, Keudan verkkopedagogiikan kehittäjä.

Tavoitteena on, että opiskelijat pystyvät jatkossa harjoittelemaan HoloLens 2 älylasien kanssa tietokoneen kokoamista, auton lisävalojen kytkemistä, automaalausruiskun pesua ja kokoamista sekä työstökoneen käyttöä. D365 Guides:lla rakennetut ohjeet heijastuvat älylasien kautta virtuaalisesti opiskelijan näkökenttään, jolloin työohjeiden seuraaminen helpottuu ja työvaiheiden suorittaminen nopeutuu. Keudan työntekijöiden kouluttaminen D365 Guidesin omatoimiseen käyttöön mahdollistaa jatkossa myös itsenäisen ja joustavan ohjeiden päivittämisen tai kokonaan uusien oppaiden luomisen.

“Tarkoitus on tarjota ja mahdollistaa innostavaa, uutta, ennakkoluulotonta opiskelua ja valmistautumista tulevaisuuden työelämään. Uusia teknologioita on hyvä jalkauttaa nyt jo opetukseen, sillä näitä laitteita on jo työelämässä. Tämän tyyppisten toteutusten kanssa, joita Softabilityn kanssa tehtiin, saadaan madallettua kynnystä uusien teknologioiden käyttöönottoon ja auttamaan ymmärtämään niiden rikastava vaikutus niin opetuksessa kuin oppimisessa. Lähtökohtana on aina palvella ihmistä, jolloin uusien teknologioidenkin tehtävä on tehdä sitä. AR-ratkaisuja ei oteta käyttöön vain uuden, hienon teknologian takia vaan tarpeen tueksi helpottamaan toimintoja.”, Honkonen kertoo.

Digitaalisten työohjeiden lisäksi D365 Guidesiin on tarkoitus liittää Power BI -raportointi, jolla oppaiden käytön seuranta onnistuu kätevästi. Keudan tapauksessa opettajat pystyisivät esimerkiksi seuraamaan mitä oppaita on käytetty, kuinka paljon niitä käytetään päivittäin ja kuinka kauan harjoitteiden tekemiseen kuluu aikaa – työvaihekohtaisesti. Kyseistä dataa voidaan edelleen hyödyntää taas oppaiden käytettävyyden kehittämiseen sekä opetuksen tehostamiseen.

“Elämme murroksessa, jossa kaikki mitä pystyy digitalisoimaan tullaan digitalisoimaan. Tämänkaltaisilla toteutuksilla pystytään saamaan digitaalisuutta opetukseen, rikastuttamaan ja tehostamaan sitä sekä avaamaan opiskelijoiden silmiä tulevalle. Vaikka kaikki ei vielä teknologian osalta toimisi ihan saumattomasti niin se kehittyy ja digitaalisuus tulee. Tässä kehityksessä kannattaa olla mukana jo varhaisessa vaiheessa, jotta siirtymä ja prosessi nopeutuvat ja opetusta saadaan rikastettua jo nyt. Keudan tarkoitus on tulevaisuudessa hankkia jokaiselle kampukselle D365 Guides -lisenssi, saada HoloLens 2 laitteita tehokkaammin käyttöön ja tarpeiden mukaisia pedagogisia sovelluksia lisää.”, toteaa Honkonen.

Softability ja Keuda ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä uusien teknologioiden parissa. Softability on matkan varrella toiminut Keudalle kumppanina esimerkiksi HoloLens 1 ja 2 älylasien hankinnoissa sekä tarjonnut asiantuntija-apua uusien teknologioiden mahdollisuuksien tunnistamisessa ja toteutuksissa. Softability on ollut mukana mm. Keudan #Murros Teknologinen murros ja mahdollisuudet oppilaitoksille ja yrityksille -tapahtumissa.

“Oli tärkeää saada vietyä tätä osa-aluetta eteenpäin ja siinä onnistuttiin hienosti. Toimitetut ohjeet olivat erinomaiset, tunnelma varsin mainio ja Softabilityn toiminta on mukavan joustavaa. Apua on aina saatavilla kun sitä tarvitaan. Kiitos Softability, otetaan yhdessä rohkeita askeleita tulevaisuuteen!”

Katso myös video kuinka tietokoneen kokoaminen onnistuu D365 Guides sovelluksen ja HoloLens 2 älylasien avulla!

 

Lisätietoja:

Mikko Luukkonen, Solution Sales, Softability Oy, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Kari Honkonen, Verkkopedagogiikan kehittäjä, Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Keuda, kari.honkonen(at)keuda.fi

 

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/digipajat/

https://www.keuda.fi/keuda/digitaalisesti-vaikuttava-keuda/

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!

Lue postaus
Yläviistosta kuvattu teollisuushallin sisäkuva. Etualalla ylhäällä poikittainen palkki jossa lukee Konecranes.

Konecranes testaa yhdistettyä todellisuutta – älylasit tukevat tavaran vastaanoton laadunvarmistusta

Nora Nirhamo | 2023/02/01

Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!

Lue postaus

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Nora Nirhamo | 2022/12/23

Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Lue postaus