Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!
Baker Company on yhdysvaltalainen lääketieteenlaitevalmistaja, joka auttaa edistämään tiedettä, löytöjä ja kliinistä hoitoa kehittämällä innovatiivisia lääketieteen työnkulkua helpottavia ratkaisuja.
Edelläkävijyys tulevaisuuden tieteissä sekä kestävä kehitys ovat avainasemassa Bakerilla. Näiden teemojen sekä vallinneen pandemiatilanteen vuoksi Baker halusi uuden, tulevaisuuteen suuntautuvan lähestymistavan tuotteidensa esittelyyn asiakastapahtumissa hyödyntämällä immersiiviseen 3D grafiikkaan pohjautuvia teknologioita. Softability toteuttikin Bakerille virtuaalitodellisuuden laboratorion, The Baker Virtual Reality Labin, jossa kävijät pääsevät itsenäisesti ja virtuaalisen avatarin, tohtori Kara Heldin, ohjastamana tutustumaan Bakerin innovatiivisiin tuotteisiin liittyen luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun. Sovellus toteutettiin suositulla Unity 3D pelimoottorilla hyödyntäen sen WebGL (Web Graphics Library) tukea verkkoselaimille.
Verkkoselainpohjainen virtuaalinen kokemus on helposti kaikkien saatavilla
Bakerille toteutetussa sovelluksessa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli minimoida heidän myynnin ja markkinoinnin logistisia kustannuksia, esitellä Bakerin tuotemerkkejä uusin, innovatiivisin menetelmin sekä saada sovelluksesta helposti jaettava globaalille asiakaskunnalle pandemian rajoittamassa maailmassa.Tämän vuoksi virtuaalinen laboratorio toteutettiin verkkoselaimeen, jossa kumppanien ja potentiaalisten asiakkaiden oli mahdollista nähdä ja kokea Bakerin laitteet helposti ja turvallisesti paikasta ja ajasta riippumatta.
Virtuaalinen laboratoriokäynti alkaa Bakerin verkkosivuilta, joka tarjoaa yksinkertaiset ja visuaaliset ohjeet sovelluksen käyttöön. Klikkaamalla “Enter the virtual experience” linkkiä vierailija pääsee astumaan sisään laboratorioon. Navigointi laboratoriossa tapahtuu näppäimistön ja hiiren avulla. Sovelluksessa on erikseen visualisoitu vihreillä paikkamerkeillä tuotteet ja ratkaisut, joihin kävijä pääsee tutustumaan animaatioiden ja avatarin esittelemänä. Dr. Heldin virtuaaliavatar palvelee laboratoriossa 24/7 opastaen sovelluksessa eteenpäin ja esitellen Bakerin soluviljelyratkaisuja. Kävijälle tarjotaan mieleenpainuva kokemus Bakerin laitteista, niiden eduista ja toiminnoista.
Vaikka ensisijainen kohderyhmä The Baker Virtual Reality Labille ovatkin lääketieteen asiantuntijat, tarkoituksena on kuitenkin tarjota julkinen, interaktiivinen kokemus kenelle vain aihealueesta kiinnostuneille. Ajatuksena on innostaa ja tuoda yhteen myös mahdollisia uuden sukupolven tieteilijöitä.
Lisämahdollisuutena Unity 3D tarjoaa muu muassa tuen mobiili- ja VR-laitteille sekä useamman yhtäaikaisen käyttäjän kokemuksen. Näin Bakerin edustajat ja asiakkaat voivat kohdata toisensa virtuaalilaboratoriossa esimerkiksi yhteistyön merkeissä. Nykyinen sovellus on julkaistu myös Applen tableteille, mikä helpottaa muun muassa ratkaisun esittelyä asiakastapahtumissa; verkkoselainpohjainen toteutus sopii hyvin itsenäiseen tutustumiseen. Messuilla voidaan hyödyntää niin sanottua hybridiratkaisua, missä Baker toimittaa osan lääketieteen laitteistaan paikan päälle ja loput esitellään tabletilla ja/tai verkkoselaimessa jaettuna isolle näytölle.
Softability on johtava teollisuuden X-Reality -ratkaisujen toimittaja Suomessa. Jos haluat kuulla miten XR-teknologiat voisivat tukea omaa liiketoimintaasi, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!
Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!
Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!
Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!
Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!
Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!
Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!
Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!
Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.