Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Baker Company on yhdysvaltalainen lääketieteenlaitevalmistaja, joka auttaa edistämään tiedettä, löytöjä ja kliinistä hoitoa kehittämällä innovatiivisia lääketieteen työnkulkua helpottavia ratkaisuja.

Edelläkävijyys tulevaisuuden tieteissä sekä kestävä kehitys ovat avainasemassa Bakerilla. Näiden teemojen sekä vallinneen pandemiatilanteen vuoksi Baker halusi uuden, tulevaisuuteen suuntautuvan lähestymistavan tuotteidensa esittelyyn asiakastapahtumissa hyödyntämällä immersiiviseen 3D grafiikkaan pohjautuvia teknologioita. Softability toteuttikin Bakerille virtuaalitodellisuuden laboratorion, The Baker Virtual Reality Labin, jossa kävijät pääsevät itsenäisesti ja virtuaalisen avatarin, tohtori Kara Heldin, ohjastamana tutustumaan Bakerin innovatiivisiin tuotteisiin liittyen luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun. Sovellus toteutettiin suositulla Unity 3D pelimoottorilla hyödyntäen sen WebGL (Web Graphics Library) tukea verkkoselaimille.

Verkkoselainpohjainen virtuaalinen kokemus on helposti kaikkien saatavilla

Bakerille toteutetussa sovelluksessa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli minimoida heidän myynnin ja markkinoinnin logistisia kustannuksia, esitellä Bakerin tuotemerkkejä uusin, innovatiivisin menetelmin sekä saada sovelluksesta helposti jaettava globaalille asiakaskunnalle pandemian rajoittamassa maailmassa.Tämän vuoksi virtuaalinen laboratorio toteutettiin verkkoselaimeen, jossa kumppanien ja potentiaalisten asiakkaiden oli mahdollista nähdä ja kokea Bakerin laitteet helposti ja turvallisesti paikasta ja ajasta riippumatta.

Virtuaalinen laboratoriokäynti alkaa Bakerin verkkosivuilta, joka tarjoaa yksinkertaiset ja visuaaliset ohjeet sovelluksen käyttöön. Klikkaamalla “Enter the virtual experience” linkkiä vierailija pääsee astumaan sisään laboratorioon. Navigointi laboratoriossa tapahtuu näppäimistön ja hiiren avulla. Sovelluksessa on erikseen visualisoitu vihreillä paikkamerkeillä tuotteet ja ratkaisut, joihin kävijä pääsee tutustumaan animaatioiden ja avatarin esittelemänä. Dr. Heldin virtuaaliavatar palvelee laboratoriossa 24/7 opastaen sovelluksessa eteenpäin ja esitellen Bakerin soluviljelyratkaisuja. Kävijälle tarjotaan mieleenpainuva kokemus Bakerin laitteista, niiden eduista ja toiminnoista.

Vaikka ensisijainen kohderyhmä The Baker Virtual Reality Labille ovatkin lääketieteen asiantuntijat, tarkoituksena on kuitenkin tarjota julkinen, interaktiivinen kokemus kenelle vain aihealueesta kiinnostuneille. Ajatuksena on innostaa ja tuoda yhteen myös mahdollisia uuden sukupolven tieteilijöitä.

Lisämahdollisuutena Unity 3D tarjoaa muu muassa tuen mobiili- ja VR-laitteille sekä useamman yhtäaikaisen käyttäjän kokemuksen. Näin Bakerin edustajat ja asiakkaat voivat kohdata toisensa virtuaalilaboratoriossa esimerkiksi yhteistyön merkeissä. Nykyinen sovellus on julkaistu myös Applen tableteille, mikä helpottaa muun muassa ratkaisun esittelyä asiakastapahtumissa; verkkoselainpohjainen toteutus sopii hyvin itsenäiseen tutustumiseen. Messuilla voidaan hyödyntää niin sanottua hybridiratkaisua, missä Baker toimittaa osan lääketieteen laitteistaan paikan päälle ja loput esitellään tabletilla ja/tai verkkoselaimessa jaettuna isolle näytölle.

The Baker Virtual Reality Lab on koettavissa Bakerin sivuilla https://experiencebaker.com/.

Lisätietoa sovelluksen toteutuksesta:

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652
Mikael Bowellan, Art Director, mikael.bowella(at)softability.fi

Tutustu myös muihin lääketieteen ja teollisuuden laitevalmistajien lisätyn ja virtuaalitodellisuuden ratkaisuihimme!

Softability on johtava teollisuuden X-Reality -ratkaisujen toimittaja Suomessa. Jos haluat kuulla miten XR-teknologiat voisivat tukea omaa liiketoimintaasi, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!

Lue postaus
Yläviistosta kuvattu teollisuushallin sisäkuva. Etualalla ylhäällä poikittainen palkki jossa lukee Konecranes.

Konecranes testaa yhdistettyä todellisuutta – älylasit tukevat tavaran vastaanoton laadunvarmistusta

Nora Nirhamo | 2023/02/01

Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!

Lue postaus

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Nora Nirhamo | 2022/12/23

Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Lue postaus