Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Baker Company on yhdysvaltalainen lääketieteenlaitevalmistaja, joka auttaa edistämään tiedettä, löytöjä ja kliinistä hoitoa kehittämällä innovatiivisia lääketieteen työnkulkua helpottavia ratkaisuja.

Edelläkävijyys tulevaisuuden tieteissä sekä kestävä kehitys ovat avainasemassa Bakerilla. Näiden teemojen sekä vallinneen pandemiatilanteen vuoksi Baker halusi uuden, tulevaisuuteen suuntautuvan lähestymistavan tuotteidensa esittelyyn asiakastapahtumissa hyödyntämällä immersiiviseen 3D grafiikkaan pohjautuvia teknologioita. Softability toteuttikin Bakerille virtuaalitodellisuuden laboratorion, The Baker Virtual Reality Labin, jossa kävijät pääsevät itsenäisesti ja virtuaalisen avatarin, tohtori Kara Heldin, ohjastamana tutustumaan Bakerin innovatiivisiin tuotteisiin liittyen luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun. Sovellus toteutettiin suositulla Unity 3D pelimoottorilla hyödyntäen sen WebGL (Web Graphics Library) tukea verkkoselaimille.

Verkkoselainpohjainen virtuaalinen kokemus on helposti kaikkien saatavilla

Bakerille toteutetussa sovelluksessa yksi tärkeimmistä kriteereistä oli minimoida heidän myynnin ja markkinoinnin logistisia kustannuksia, esitellä Bakerin tuotemerkkejä uusin, innovatiivisin menetelmin sekä saada sovelluksesta helposti jaettava globaalille asiakaskunnalle pandemian rajoittamassa maailmassa.Tämän vuoksi virtuaalinen laboratorio toteutettiin verkkoselaimeen, jossa kumppanien ja potentiaalisten asiakkaiden oli mahdollista nähdä ja kokea Bakerin laitteet helposti ja turvallisesti paikasta ja ajasta riippumatta.

Virtuaalinen laboratoriokäynti alkaa Bakerin verkkosivuilta, joka tarjoaa yksinkertaiset ja visuaaliset ohjeet sovelluksen käyttöön. Klikkaamalla “Enter the virtual experience” linkkiä vierailija pääsee astumaan sisään laboratorioon. Navigointi laboratoriossa tapahtuu näppäimistön ja hiiren avulla. Sovelluksessa on erikseen visualisoitu vihreillä paikkamerkeillä tuotteet ja ratkaisut, joihin kävijä pääsee tutustumaan animaatioiden ja avatarin esittelemänä. Dr. Heldin virtuaaliavatar palvelee laboratoriossa 24/7 opastaen sovelluksessa eteenpäin ja esitellen Bakerin soluviljelyratkaisuja. Kävijälle tarjotaan mieleenpainuva kokemus Bakerin laitteista, niiden eduista ja toiminnoista.

Vaikka ensisijainen kohderyhmä The Baker Virtual Reality Labille ovatkin lääketieteen asiantuntijat, tarkoituksena on kuitenkin tarjota julkinen, interaktiivinen kokemus kenelle vain aihealueesta kiinnostuneille. Ajatuksena on innostaa ja tuoda yhteen myös mahdollisia uuden sukupolven tieteilijöitä.

Lisämahdollisuutena Unity 3D tarjoaa muu muassa tuen mobiili- ja VR-laitteille sekä useamman yhtäaikaisen käyttäjän kokemuksen. Näin Bakerin edustajat ja asiakkaat voivat kohdata toisensa virtuaalilaboratoriossa esimerkiksi yhteistyön merkeissä. Nykyinen sovellus on julkaistu myös Applen tableteille, mikä helpottaa muun muassa ratkaisun esittelyä asiakastapahtumissa; verkkoselainpohjainen toteutus sopii hyvin itsenäiseen tutustumiseen. Messuilla voidaan hyödyntää niin sanottua hybridiratkaisua, missä Baker toimittaa osan lääketieteen laitteistaan paikan päälle ja loput esitellään tabletilla ja/tai verkkoselaimessa jaettuna isolle näytölle.

The Baker Virtual Reality Lab on koettavissa Bakerin sivuilla https://experiencebaker.com/.

Lisätietoa sovelluksen toteutuksesta:

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652
Mikael Bowellan, Art Director, mikael.bowella(at)softability.fi

Tutustu myös muihin lääketieteen ja teollisuuden laitevalmistajien lisätyn ja virtuaalitodellisuuden ratkaisuihimme!

Softability on johtava teollisuuden X-Reality -ratkaisujen toimittaja Suomessa. Jos haluat kuulla miten XR-teknologiat voisivat tukea omaa liiketoimintaasi, ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

A person with glasses looking at a laptop and another screen with code on them.

Miksi yritysten ei tulisi tinkiä ohjelmiston testauksesta vaikeassakaan tilanteessa?

Mauri Jokela | 2024/04/24

Ohjelmiston testaus ennen julkaisua on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Ailahtelevassa markkinassa on viime aikoina näkynyt kuitenkin trendi, jossa osa yrityksistä tinkii ohjelmiston testauksesta ennen julkaisua ja ottaa siten valtavan taloudellisen riskin, jos ohjelmisto ei toimikaan toivotusti.

Lue postaus

Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

Toni Akkala | 2024/02/20

There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

Lue postaus

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus