KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Softabilityn konsultit ovat työskennelleet KONE:en T&K projekteissa jo vuodesta 2010 saakka – yhteistyö on kantanut jo yli vuosikymmenen.

Pitkäaikainen yhteistyö perustuu muun muassa luottamukseen, avoimuuteen, osaaviin konsultteihin ja korkeaan laatuun, pohtii Product Owner Alessio Calcagno KONE:elta. Tällä hetkellä KONE:ella työskentelee tiimi Softabilityn konsultteja erilaisissa projekteissa.

– Uskon, että avoimuus ja kommunikaatio yhdessä hyvien suoritusten kanssa ovat pitkään jatkuneen yhteistyön avaintekijöitä.

Calcagno johtaa tiimiä, joka työskentelee hissejä liikuttavan softan parissa. Turvakriittistä sulautettua järjestelmää rakentaessa ohjelmistokehittäjiltä tarvitaan erityistä tarkkuutta ja tiettyjen regulaatioiden noudattamista.

Calcagno johtaa tiimiä, joka työskentelee ohjelmiston kanssa, joka auttaa pitämään hissit liikkeessä. Turvallisuuskriittisiä integroituja järjestelmiä rakentavien ohjelmistokehittäjien on työskenneltävä erityisen tarkasti ja noudatettava tiettyjä määräyksiä.

Konsultit täyttävät korkeat odotukset

KONE tekee yhteistyötä monien yritysten kanssa ja samoin kuin Softabilityn kanssa työskentely, hyvä yhteistyö perustuu avoimuuteen, läpinäkyvyyteen ja korkeaan laatuun.

– Kun työskentelemme Softabilityn kanssa, saamme sen, mitä luvattiin. Konsulttien taidot vastaavat luvattua, mikä ei aina pidä paikkaansa.

Alessio on ollut erityisen tyytyväinen Softabilityn konsulttien osaamisen korkeaan laatuun.

– Meillä on paljon uusia tuotteita, joita olemme kehittäneet yhdessä Softabilityn osaajien kanssa.

Alession tiimissä työskentelee Softabilityn ohjelmistokehittäjiä erilaisilla taustoilla ja tutkinnoilla. Osaavat konsultit ovat toimineet myös Scrum Masterin roolissa. Konsulttien tehtävät koostuvat normaalin ohjelmistokehityksen lisäksi esimerkiksi:

  • arkkitehtuurin suunnittelusta ja ylläpidosta
  • vaatimusten määrittelystä
  • testaussuunnittelusta ja manuaalisesta testauksesta.

Softabilityn konsulteilla on vahva toimialatuntemus teollisuuden laitevalmistajista, ja vuosien aikana asiakkaan järjestelmät ja prosessit ovat tulleet konsulteille tutuksi – osittain siksi, että he ovat auttaneet niitä kehittämään.

Konsultti on luotettava osa tiimiä

Kun Calcagnolta kysyy, mikä erottaa KONE:n työntekijät Softabilityn konsulteista, ei vastausta tarvitse odottaa.

– Ei meillä ole minkäänlaista erottelua, me olemme yhtä tiimiä. Minulle softabilityläiset ovat tiimikavereita ja tarpeen mukaan kuka tahansa softabilityläisistä voi ottaa minkä tahansa roolin.

Eroa konsulttien ja KONE:n työntekijöiden välillä ei ole tarpeen tehdä. Tärkeintä on se, että tiimin jäsenet integroituvat tiimiin hyvin, yhteistyö onnistuu ja että tiimiläiset kohtelevat toisiaan arvostavasti.

– Se, että meidän tiimissämme kaikki tulevat hyvin toimeen, on minulle erityisen tärkeää.

Tiivistä yhteistyötä nyt ja tulevaisuudessa

Calcagno uskoo, että yhteistyön kannalta on ratkaisevan tärkeää, että alihankintayritys pitää säännöllisesti yhteyttä osoittaakseen olevansa käytettävissä. Konsulttien käyttö projekteissa on tuonut KONE:elle tietynlaista joustavuutta.

– Jos tarvitsemme jonkun johonkin tehtävään nopeasti, on usein helppo saada joku esimerkiksi Softabilitystä, Calcagno sanoo.

Hissiteollisuus kehittyy jatkuvasti ja siirtyy kohti yhä älykkäämpiä järjestelmiä. Hissit ovat suurelta osin mekaanisia laitteita, vaikka tekniikan ja ohjelmistojen rooli kasvaa koko toimialalla. Sitä varten tarvitsemme ammattitaitoisia ohjelmistokehittäjiä, jotka tuntevat toimialan ja arvoketjun.

Kaiken kaikkiaan Calcagno on tyytyväinen Softabilityn työntekijöihin, jotka tekevät laadukasta työtä ja ovat integroituneet hyvin tiimiin.

KONE:en tehtävänä on parantaa kaupunkielämän sujuvuutta. Hissi- ja liukuporrasteollisuuden globaalina johtajana KONE tarjoaa hissejä, liukuportaita ja automaattiovia sekä huolto- ja modernisointiratkaisuja, jotka tuovat lisäarvoa rakennuksiin koko niiden elinkaaren ajan. Vuonna 2022 KONE:en liikevaihto oli 10,9 miljardia euroa ja henkilöstömäärä vuoden lopussa yli 60 000.

Tarvitsetko sinäkin tiimiisi taitavia konsultteja?
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää!

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Do We Already Know Everything There Is to Know About Software Testing?

Kari Hakulinen | 2024/05/29

One of the ancient early books of the biblical canon already knew it: ”Nihil novi sub sole,” or as put in modern English, ”There is nothing new under the sun,” meaning there is nothing truly novel in existence.

Lue postaus
A person with glasses looking at a laptop and another screen with code on them.

Miksi yritysten ei tulisi tinkiä ohjelmiston testauksesta vaikeassakaan tilanteessa?

Mauri Jokela | 2024/04/24

Ohjelmiston testaus ennen julkaisua on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Ailahtelevassa markkinassa on viime aikoina näkynyt kuitenkin trendi, jossa osa yrityksistä tinkii ohjelmiston testauksesta ennen julkaisua ja ottaa siten valtavan taloudellisen riskin, jos ohjelmisto ei toimikaan toivotusti.

Lue postaus

Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

Toni Akkala | 2024/02/20

There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

Lue postaus

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus