Kuinka valita paras etätukiratkaisu yrityksellenne?

Nora Nirhamo | 2021/09/10

Lisätty todellisuus, älylasit, sulautetut järjestelmät, pilvipalvelut – nykyaika tarjoaa monia vaihtoehtoja. Myös etätukiratkaisut ovat tätä päivää, mutta sopivan paketin valinta ei välttämättä ole niin helppoa. Kun hyvä etäyhteysalusta löytyy, se voi vaikuttaa positiivisesti koko yrityksen liiketoimintaan.

Etätukiratkaisu on älykäs etäyhteys, jonka myötä yrityksenne tuottavuus paranee, laitteiden kunnossapito helpottuu, tekninen tuki on helposti saatavilla ja koulutuksenne sujuvat kattavan materiaalin avulla.

Edellä mainittu listaus ei ole vain turhaa sanahelinää, sillä monet tahot, kuten tutkimuslaitos Forrester ja ABI Research ovat todenneet, että etätukiratkaisut ovat aidosti tuottavia ja asiakastyytyväisyyttä parantavia.

Jos teidänkin yrityksenne haluaa kehittää liiketoimintaa ja viedä sitä eteenpäin, jatka lukemista.

 

Etätukiratkaisun hyödyt

Digitalisaatio ja uudet teknologiat valtaavat yhä enemmän alaa, jolloin työntekijöiden osaaminen saattaa jäädä muutoksen jalkoihin. Teollisuuden tuotantolaitteet voivat olla haastavampia käyttää tai kenttätyöntekijä ei löydäkään ratkaisua eteen tulleeseen ongelmaan. Näissä tilanteissa monipuolinen etäyhteys on korvaamaton.

Etätukiratkaisu on loistava apu etenkin yrityksissä, joissa toiminnot ovat hajautuneet ympäri Suomea tai jopa maapalloa. Etäyhteys mahdollistaa kenttätyöntekijän ja asiantuntijan yhdistämisen missä ja milloin tahansa, jolloin työntekijän kaipaama tekninen tuki on aina saatavilla.

Käytännössä asiantuntija näkee livevideon avulla sen, minkä työntekijäkin näkee kentällä. Asiantuntija voi antaa ohjausta etänä esimerkiksi annotoimalla eli piirtämällä ohjeita videokuvan päälle. Jos työntekijä on yhdistänyt etätukeen älylasit, hän saa kädet vapaaksi asennustyöhön.

Mikä hienointa, jokainen opastusvideo tallentuu pilvipalveluun, jolloin ohjeita on mahdollista hyödyntää tulevaisuudessa ongelmatilanteissa tai työntekijöiden perehdytyksessä.

Etätukiratkaisun hyödyt pähkinänkuoressa:

 • Pienemmät matkustus- ja työntekijäkulut, työseisokkien väheneminen
 • Parempi tuottavuus
 • Ympäristöystävällisyys, vähemmän printattua materiaalia ja matkustamisesta aiheutuvia päästöjä
 • Työturvallisuuden paraneminen, vähemmän keskeytyksiä tai tarvetta liikkua pois työpisteeltä
 • Työntekijöiden ja asiantuntijoiden monipuolisempi käyttö
 • Kokemattomammat työntekijät on mahdollista laittaa vaativampiin tehtäviin nopeammin
 • Koettu oppiminen on tehokkaampaa kuin pelkkien ohjeiden lukeminen
 • Hiljaisen tiedon siirtyminen
 • Nopeampi koulutus uusille työntekijöille
 • Parempi asiakaskokemus

 

Lue myös, millä tavoin yrityksenne voi hyödyntää etätukiratkaisua!

 

Millaisia etätukiratkaisuja on tarjolla? Etätukien erot

Markkinoilla on myös useita etätukiratkaisuja – ja tarinoita niiden takana. Erään kevyemmän alustan perusti neurokirurgi, joka tarvitsi sovellusta alun alkaen omaan käyttöönsä. Tänä päivänä etäyhteys palvelee 50 000 muutakin asiakasta ja on ladattavissa ilmaiseksi verkosta.

Etätukiratkaisun toimittajia löytyy aina pienistä startup-yrityksistä suuriin toimittajiin, kuten Microsoft. Useille ohjelmistokehitysyrityksille myös muut digitaaliset ratkaisut, kuten pilvipalvelut, älylasit, lisätty todellisuus ja erilaiset sulautetut järjestelmät ovat arkipäivää.

Etätukiratkaisut jakautuvat kahteen ryhmään: kevyet sovellukset ja tukevat, integroidut versiot. Kevyitä etätukiratkaisuja voit ladata omalle mobiililaitteelle vaikka App Storesta tai Google Play -sovelluskaupasta.

Kevyissä ratkaisussa ongelmana on usein juurikin niiden keveys. Jos tuote on epävarma, yhteydet pätkivät tai tietoturva ontuu, etätukiratkaisun mahtavat hyödyt eivät pääse esille.

Tukevat etätukiratkaisut sen sijaan integroidaan osaksi yrityksenne toimintaa. Niissä myös tietoturva on huippuunsa hiottu.

Esimerkiksi Softabilityn XReach-etätukiratkaisu on vankempi alusta. Se on yritysten tarpeisiin räätälöitävä etäyhteys, jonka toiminnallisuuksiin kuuluvat muun muassa pilvipalvelu, lisätty todellisuus ja älylasit.

 

Millainen on yrityksellenne paras etätukiratkaisu?

Mistä sitten tiedät, mikä etätukiratkaisu on paras valinta?

Ensisijaisena tavoitteena on löytää etäyhteysalusta, joka sopii firmanne liiketoimintaan ja prosesseihin eli on räätälöitävissä helposti.

On myös tärkeää, että data on helposti löydettävissä, kun sille on tarvetta. Jos yrityksenne kohtaa vastaavan ongelmatilanteen jatkossakin, aiempaa dataa on mahdollista hyödyntää helposti, jolloin luonnollisesti säästyy aikaa ja rahaa. Kerätyn datan avulla on myös mahdollista kouluttaa uusia työntekijöitä.

Etätukiratkaisun täytyy olla toimintavarma haastavissakin tilanteissa. Kun etäyhteys on rakennettu vankalle pohjalle, sitä eivät hetkauta kaatosateet, tuulinen sää, pöly, kuumuus tai kylmyys.

Tänä päivänä erittäin hyvä lisä ovat myös älylasit. Älylasien suosio kasvaa jatkuvasti, ja niiden monipuoliset mahdollisuudet on jo huomattu esimerkiksi koulumaailmassa. Etätukiratkaisu, älylasit ja teollisuus ovatkin lyömätön kombo, sillä molemmat kädet vapautuvat asennustyötä varten. Kannattaa siis huomioida, että etätukiratkaisuun on mahdollista liittää älylasit.

On myös tärkeää, että etätuen toimittaja tarjoaa tukensa sekä etätukiratkaisun pilotointiin että myöhempiinkin vaiheisiin, jotta saatte etätuesta parhaan hyödyn irti. Mikä sen parempaa kuin nähdä koko työporukan innostuvan työskentelyä ja liiketoimintaa parantavasta ratkaisusta?

 

Vinkkejä sopivan etäyhteysalustan valintaan

Pohdi aluksi, mikä on pohjimmainen syy löytää yrityksellenne uudenlainen tekninen tuki. Todennäköisesti teillä on jonkinlainen ennakkoajatus, miten etätukiratkaisu voisi auttaa liiketoimintaanne.

Huomasitteko koronapandemian myötä, että haluatte välttää kriisien aiheuttamia katkoksia ennakoivasti?

Haluaako yrityksenne olla ajan tasalla ja tarjota kenttätyöntekijöillenne joustavia ratkaisuja ja uusia teknologioita?

Vai onko tavoitteenanne välttää turhia aikaa ja rahaa vieviä teollisuuden seisokkeja?

Olipa syy mikä tahansa, markkinoilta löytyy ratkaisu juuri teidän tarpeisiinne. Kun valitset sopivaa palveluntuottajaa, käy läpi muun muassa näitä kysymyksiä:

 • Missä etätukiratkaisun data sijaitsee?
 • Onko datan tietoturva vahva?
 • Saatteko datan yrityksenne käyttöön helposti?
 • Kuinka hyvin tarjolla oleva ratkaisu soveltuu yrityksen liiketoimintaan, kuten noudatettaviin prosesseihin ja informaatioarkkitehtuuriin?
 • Kuinka hyvin ratkaisu on muokattavissa kohdeympäristöön sopivaksi?
 • Toimiiko ratkaisun käyttöliittymä myös haastavissa olosuhteissa, kuten kuumuudessa, kylmyydessä, kosteassa, pölyisässä ja meluissa ympäristössä?
 • Voiko ratkaisuun liittää älylasit, jotta saat tarvittaessa molemmat kädet käyttöön asennustyötä varten?
 • Kertyykö organisaatiolle tietoa siitä, missä asennuksen tai huollon ongelmakohdat ovat?
 • Saadaanko etätukiratkaisulla toistuvien ongelmien ratkaisut helposti talletettua?
 • Onko ratkaistujen tilanteiden tietoja mahdollista hyödyntää uudelleen, mikäli ongelma toistuu?
 • Yhdistyykö etätukiratkaisu saumattomasti osaksi yrityksenne muuta toimintaa?
 • Antaako etätukiratkaisun toimittaja täyden tukensa yrityksen työntekijöille niin pilotoinnin aikana kuin myöhemminkin?

 

Softability apuna etätukiratkaisun valinnassa

Etätukiratkaisun valintaa ei kannata tehdä kevein perustein, vaan pohtia, minkälainen etäyhteys tukee parhaiten yrityksesi liiketoimintaa nyt ja tulevaisuudessa.

Jos valinta tuottaa päänvaivaa, opastamme mielellämme. Olemme vaativiin ohjelmistoratkaisuihin erikoistunut yritys, joka suunnittelee ja toteuttaa älykkäitä ohjelmistoja ja käyttäjäystävällisiä digitaalisia ratkaisuja esimerkiksi teollisuuden ja lääketieteen tarpeisiin.

Tuotteemme, XReach-etätukiratkaisu, on tällä hetkellä lyömässä läpi muun muassa Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Vahva ja laaja-alainen osaamisemme ei rajoitu vain etätukiratkaisuun, vaan tarjonnassamme ovat myös:

 • Pilvipalvelut
 • Ohjelmistokehitys
 • Sulautetut järjestelmät
 • Laadunvarmistus
 • Laajennettu todellisuus eli X-Reality (Extended Reality XR), johon kuuluvat:
  • Lisätty todellisuus (Augmented Reality AR)
  • Yhdistetty todellisuus (Mixed Reality MR)
  • Virtuaalitodellisuus (Virtual Reality VR)
 • Erilaiset älylasit, kuten VR-lasit ja AR-lasit

 

Kerromme mielellämme lisää XReachista. Mietityttipä sinua, mikä on XReach-etätukiratkaisun hinta tai miten etäyhteys käytännössä toimii, ota yhteyttä, niin jutellaan lisää!

Tapio Pukkala, Ratkaisumyynti, +358 40 718 0514, tapio.pukkala(at)softability.fi

Mikko Luukkonen, Ratkaisumyynti, +358 50 554 3652, mikko.luukkonen(at)softability.fi

Juha Asunmaa, Liiketoimintayksikön johtaja, +358 40 523 5940, juha.asunmaa(at)softability.fi

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari 13.12.2022: Miten hyödynnät XR-teknologioita liiketoiminnassasi?

Nora Nirhamo | 2022/11/16

Osallistu maksuttomaan webinaariimme ti 13.12.2022 klo 10 kuulemaan miten voit hyödyntää XR-teknologioita omassa liiketoiminnassasi!

Lue postaus

Gradia Jämsä kokeilee lisättyä todellisuutta opetuksen tukena sähköalan asennusharjoituksissa

Nora Nirhamo | 2022/11/01

Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!

Lue postaus

Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Lue postaus

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus

Laadunvarmistus – ohjelmistotestaaja on tärkeä lenkki ohjelmistokehityksessä

Nora Nirhamo | 2022/04/07

Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.

Lue postaus