Lisätyn todellisuuden sovellukset ja puettava teknologia voivat tukea monin tavoin kentällä työskentelevien huoltotiimin jäsenten työtä: He voivat saada etätukea ja työohjeita älylaseihin. Lisäksi lisätyn todellisuuden teknologia mahdollistaa huollon kohteena olevan laitteen tunnistamisen ja 3D-visualisoinnin jättäen kädet vapaaksi työn tekoon.
Lisätyn todellisuuden sovellukset voivat tukea monin tavoin kentällä työskentelevien huoltomiesten ja -naisten työtä. He voivat saada prosessiohjeita ja lisätietoa huollon kohteena olevasta laitteesta älylasien välityksellä. Älylasit voivat auttaa laitteen tunnistamisessa, jolloin näkökenttään voidaan tuoda juuri oikean laitteen tiedot sekä teksti-, kuva- ja video-ohjeet huollon tueksi. Älylasit mahdollistavat myös laitteen kolmiulotteisen visualisoinnin, jolloin laitteen 3D-mallia voi tarkastella eri suunnista. Tämä helpottaa laitteeseen kohdistuvien huoltotoimenpiteiden hahmottamista.
Myös etätuki on mahdollista, koska älylasien näkymä voidaan välittää toimistolla olevalle esimiehelle tai asiantuntijalle, joka voi tukea työntekijää tarpeen tullen etänä. Älylasien tuoma lisäinformaatio huoltomiehelle tai asentajalle voi vähentää kentällä olevien työntekijöiden koulutuksen tarvetta. Puettavan teknologian etu on myös se, että se jättää huoltomiehen kädet vapaiksi työn tekemiseen, ja laitetta on mahdollista ohjata myös puhekomennoilla.
Suomalainen kansainvälisesti toimiva teollisuuden laitevalmistaja halusi testata lisätyn todellisuuden laitteita huollon tukena. Syksyllä 2016 Softability toteutti asiakkaalle Proof of Concept -projektin, jossa laitteiden huollon tueksi toteutettiin lisätyn todellisuuden sovellus, joka tehtiin ensin HoloLens ja Vuzix M100 -laitteilla.
Onnistuneen PoC:n jälkeen käynnistyi toinen projekti, missä keskitytään alkuperäisen sovelluksen käyttöliittymän ja käyttäjäkokemuksen (UI/UX) kehittämiseen. Toisessa projektissa sovellusta testataan Microsoft HoloLens ja ODG R7 -laitteilla, koska Vuzixin uuden sukupolven M300-laite ei ollut vielä saatavilla.
Lisätietoja
Softability Group Oy Mikko Luukkonen, Sales Manager, mikko.luukkonen(a)softability.fi
Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.
Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.
ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!
Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!
Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!