Merkityksellistä ohjelmistokehitystä vaativissa projekteissa – kuulostaako myös sinun jutultasi?

Nora Nirhamo | 2022/01/13

Softabilitylle hakeutuvat valveutuneet ohjelmistokehittäjät, jotka haluavat olla mukana tekemässä merkityksellistä softaa. Pienenä ohjelmistotalona välitämme ihmisistä, jotka meillä työskentelevät. Lue lisää!

Suurissa organisaatioissa työskennellessä saattaa olla, että olet vain yksi devaaja muiden joukossa ja projekteja joutuu tekemään kiireessä päällekkäin. Osa projekteista on voinut mennä jo ylläpitomoodiin, jolloin työ voi tuntua myös puuduttavalta. Vaikka teknologiat olisivat viimeisen päälle ja tilipussikin painava, työn merkityksellisyyden puute voi tehdä siitä epämieluisaa. Jos työn sisällöllä ei vaikuta olevan suurta merkitystä sinulle saatikka ympäröivälle maailmalle, ja se tekee sinusta tyytymättömän, on aika suunnata katse muualle.

Softabilitylle saavutaan eri reittejä, mutta ihmisiä yhdistää usein samankaltainen tahtotila; halutaan tehdä hyvää ja merkityksellistä työtä.

 

Millaista ohjelmistokehitystä Softability tekee?

Softabilityn ytimessä on ohjelmistokehitys, joka jättää jälkensä yhteiskuntaan ja elämään. Puhumme merkityksellisestä ohjelmistokehityksestä. Noin puolet liikevaihdostamme tulee terveydenhuollon puolelta ja toinen puoli teollisuuden laitevalmistajilta.

Terveydenhuollon projekteissa tekijämme pääsevät muun muassa kehittämään softia, joilla voidaan ottaa hyvin tarkkoja MRI-kuvia ihmisten aivoista. Tekoälyn avulla aivoista etsitään poikkeamia, jotka indikoivat, onko potilaalle kehittymässä syöpää.

Teollisuuspuolella olemme mukana muun muassa energiansäästöön ja ympäristöön liittyvissä projekteissa. Hyvä esimerkki on XReach-etätukiratkaisu, jonka avulla yritysten ei tarvitse enää lennättää asiantuntijaa toiselta puolelta maapalloa ratkaisemaan teollisuuden laitteen ongelmaa. Näin matkustuskulut vähenevät ja luonto kiittää.

Kun ohjelmistokehitys vaikuttaa suoraan ihmisten hyvinvointiin ja luontoon, myös ohjelmistokehittäjä itse saa omalle työlleen syvällisemmän tarkoituksen. Merkityksellisen ohjelmistokehityksen ansiosta hän jättää oman jälkensä maailmaan.

 

Laadunvarmistusta, ohjelmistokehitystä ja erilaisia XR-teknologioita

Teemme laadunvarmistusta sovelluksille ja sulautetuille järjestelmille. Kehitämme myös laadunvarmistuksen prosesseja. Automatisoinnin ansiosta ihmisen tekemien virheiden mahdollisuus testausvaiheessa minimoidaan. Tämä on suuri etu asiakkaille ja helpottaa myös tekijän työskentelyä. DevOps-toimintamalli on merkittävä osa työtämme.

Ohjelmistokehityksessä teemme sulautettua, laiteläheistä kehitystä koko skaalassa pienistä matalan virrankulutuksen laitteista aina suurempiin ja monimutkaisiin järjestelmiin. Käyttöliittymäpuolen kehityksessä puolestaan teemme ohjelmistoja työpöydälle, taskuun, selaimeen ja pilvipalveluihin.

Työmme ytimessä on uuden luominen. Uusia teknologioita syntyy myös oman XR Studio -tiimimme hyppysissä. Tiimi toteuttaa muun muassa älylaseja hyödyntäviä immersiivisiä uuden teknologian XR-sovelluksia ja mobiiliohjelmistoja erilaisille päätelaitteille.

 

Millaista työskentely Softabilityllä on?

Ohjelmistokehittäjänä kädenjälkesi vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Samaan aikaan projektien tarkoitus on tukea omia uratavoitteitasi. Emme laita sinua yhteenkään projektiin ilman, että sinua on kuultu. Jos esimerkiksi Azure-ympäristö, terveydenhuolto ja pilvipalvelut saavat sinut syttymään ja haluat työskennellä näiden juttujen parissa, saamasi pitää!

Teemme tilaa jokaiselle ihmiselle olla oma itsensä. Liian monet työntekijät erilaisissa yrityksissä tietävät, miten hankalaa työskentely on, kun mieli täyttyy keskittymistä häiritsevistä asioista. Häiritseviä asioita voivat olla esimerkiksi liiallinen kiire, päällekkäiset projektit tai arvoristiriidat projektien suhteen.

Jos työssä on keskittymistä häiritseviä tekijöitä, pyrimme auttamaan niiden ratkaisemisessa, jotta voit aloittaa aamusi innostuneena mielenkiintoisen projektin parissa. Ohjelmistokehittäjän työ on toisinaan hyvinkin luovaa, jolloin on tärkeää, että saat keskittyä siihen antaumuksella.

Työskentelemme lukuisissa eri projekteissa, mutta sinä työskentelet vain yhdessä kerrallaan. Et ole meille resurssi, vaan ihminen, jonka taitoja ei tukahduteta kiireellä. Tämä mahdollistaa sen, että saat laittaa taitosi ja tietosi likoon.

 

Softabilityllä ohjelmistokehitystä ja kaikkea tekemistä ohjaavat arvot

Tuntuuko, että toisinaan työpaikkojen arvot ovat vain sanahelinää?

Liian usein saamme kuulla työnhakijoiltamme, että ohjelmistotaloissa arvostetaan tehokkuutta. Työntekijöistä pyritään piiskaamaan mahdollisimman kovat tehot irti. Työn merkityksellisyydestä ei kuitenkaan hiiskuta sanaakaan.

Meillä asiat tehdään juuri päinvastoin: työn merkityksellisyys ja pehmeät arvot ovat työmme keskiössä – ja olemme ylpeitä siitä. Arvot ohjaavat tekemistä joka päivä. Kun uusi työntekijä hakee meille, keskustelemme yhdessä arvoista. Jo työhakemuksessa kartoitamme motivaatiotekijöitä, jotta näemme, katsommeko samaan suuntaan arvojen suhteen.

Mitä arvomme sitten ovat?

Softabilityn arvoja ovat

  • Empatia
  • Maalaisjärki
  • Vastuullisuus

 

Empatia

Ihmiset eivät ole meillä resursseja. Olemme joustavia ja kiinnostuneita sinusta. Mietimme yhdessä, mitkä asiat ovat juuri sinulle kaikkein tärkeimmät jutut, joiden pohjalta viemme asioita eteenpäin.

Maalaisjärki

Olemme karsineet turhat prosessit pois työskentelystä ja pyrimme tekemään päätöksiä maalaisjärjellä aina kunkin tilanteen mukaan. On tärkeää, että asiat, joita tehdään, tuntuvat luontevilta. Emme myöskään ole kangistuneet tiettyihin kaavoihin.

Vastuullisuus

Pyrimme välttämään lyhytnäköisiä ratkaisuja. Vastuullisuus korostuu terveydenhuoltoon ja energiansäästöön liittyvissä asiakkuuksissamme.

Lisäksi lahjoitamme joka vuosi 2 prosenttia nettovoitosta hyväntekeväisyyteen, ja viimeiset pari vuotta lahjoituksen kohteena on ollut Pelastakaa Lapset ry. Lisäksi pidämme helatorstaisin talkoopäivän, jonka tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

 

Pidämme aidosti huolta työntekijöistämme

Haluamme olla omalla alallamme sydämellisin ja halutuin työpaikka, joka pitää hyvää huolta työntekijöistään. Aidosti. Erittäin kova tavoite, mutta miten edistämme ohjelmistokehittäjän viihtyvyyttä konkreettisin teoin

  • Kohtaamme työntekijät henkilökohtaisesti ja kunnioitamme jokaisen omia uratavoitteita. Meillä jokainen työntekijä on yksilö omine toiveineen ja tavoitteineen.
  • Kokoonnumme joka kuukausi erilaisten mukavien ja rentojen aktiviteettien pariin yhdessä ja luomme näin yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Jokainen on osa porukkaa.
  • Olemme karsineet hierarkkiset asetelmat ja annamme tekijöille äänen vaikuttaa työhönsä. Toimitusjohtaja on kaikkien lähin esihenkilö.
  • Työntekijät saavat itse valita työskentelyynsä sopivat työvälineet. Jos jotain tarvitaan, se myöskin hankitaan.
  • Tarjoamme erittäin laajan tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksen, joka kattaa vapaa-ajan tapaturmat tai sairastumiset. Työterveys sisältää myös hyvinvointivalmennuksia tekijöillemme.
  • Mittaamme työntekijätyytyväisyyttä muun muassa Great Place to Work -kyselyllä ja pyrimme jatkuvasti kehittämään työntekijäkokemusta vieläkin parempaan suuntaan.

 

Meillä työskentelee ihmisiä kymmenestä eri kansallisuudesta, ja etsimmekin huipputekijöitä säännöllisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Toivotamme uudet tekijät lämpimästi tervetulleeksi. Autamme Suomeen muuttavia työntekijöitä tarvittaessa konkreettisesti – olemme muun muassa järjestäneet asunnon Suomeen muuttavalle uudelle kollegallemme.

Koska työntekijät viihtyvät meillä, tekijöidemme sitoutuminen ja innostus välittyvät myös asiakkaille. Asiakastyytyväisyys onkin huimat 4,6/5. Siitä, jos mistä on syytä olla ylpeä.

Meille palkattavat työntekijät ovat osaavaa porukkaa ja aina innokkaita kehittämään omaa ammattitaitoaan. Meillä tehtävät työt tukevat tuota oppimista, ja täydennämme oppimista sopivasti erilaisin koulutuksin.

Vaikka tekijän tekninen taituruus olisikin aivan huippua, rekrytoinnissa korostuvat erityisen paljon tiimityö ja vuorovaikutustaidot. Haluamme aina ennen kaikkea löytää joukkoomme lisää hyviä tyyppejä.

 

Jos sinäkin haluat tehdä merkityksellistä ohjelmistokehitystä lämminhenkisessä Softability-perheessämme, tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme ja luo tarinastasi vihdoinkin itsesi näköinen.

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Lue postaus

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus

Laadunvarmistus – ohjelmistotestaaja on tärkeä lenkki ohjelmistokehityksessä

Nora Nirhamo | 2022/04/07

Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.

Lue postaus

Softability mukana tukemassa Ukrainan kriisistä kärsiviä

Nora Nirhamo | 2022/03/15

Softability lahjoittaa 2 % viime vuoden voitoista Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jolla tuetaan avustustoimintaa Ukrainassa.

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä tekevät kertovat, millaista työskentely Softabilityllä on

Nora Nirhamo | 2022/02/21

Softabilitylle kuljetaan eri reittejä, mutta kaikkia tekijöitämme yhdistää sama innostus tehdä haastavaa ja merkityksellistä ohjelmistokehitystä. Tässä tekstissä annamme puheenvuoron kahdelle ohjelmistokehittäjälle, jotka tekevät arvokasta työtä asiakkaidemme eteen. Lue lisää!

Lue postaus

Työpaikkamme on Great Place to Work -sertifioitu

Nora Nirhamo | 2022/02/16

Työntekijöistämme 94% pitää organisaatiotamme todella hyvänä työpaikkana! Tämän johdosta Softability sai tänäkin vuonna Great Place to Work -sertifikaatin. Olemme ylpeitä siitä mitä saavutamme yhdessä – kiitos softabilitylaiset!

Lue postaus