Merkityksellistä ohjelmistokehitystä vaativissa projekteissa – kuulostaako myös sinun jutultasi?

Nora Nirhamo | 2022/01/13

Softabilitylle hakeutuvat valveutuneet ohjelmistokehittäjät, jotka haluavat olla mukana tekemässä merkityksellistä softaa. Pienenä ohjelmistotalona välitämme ihmisistä, jotka meillä työskentelevät. Lue lisää!

Suurissa organisaatioissa työskennellessä saattaa olla, että olet vain yksi devaaja muiden joukossa ja projekteja joutuu tekemään kiireessä päällekkäin. Osa projekteista on voinut mennä jo ylläpitomoodiin, jolloin työ voi tuntua myös puuduttavalta. Vaikka teknologiat olisivat viimeisen päälle ja tilipussikin painava, työn merkityksellisyyden puute voi tehdä siitä epämieluisaa. Jos työn sisällöllä ei vaikuta olevan suurta merkitystä sinulle saatikka ympäröivälle maailmalle, ja se tekee sinusta tyytymättömän, on aika suunnata katse muualle.

Softabilitylle saavutaan eri reittejä, mutta ihmisiä yhdistää usein samankaltainen tahtotila; halutaan tehdä hyvää ja merkityksellistä työtä.

Millaista ohjelmistokehitystä Softability tekee?

Softabilityn ytimessä on ohjelmistokehitys, joka jättää jälkensä yhteiskuntaan ja elämään. Puhumme merkityksellisestä ohjelmistokehityksestä. Noin puolet liikevaihdostamme tulee terveydenhuollon puolelta ja toinen puoli teollisuuden laitevalmistajilta.

Terveydenhuollon projekteissa tekijämme pääsevät muun muassa kehittämään softia, joilla voidaan ottaa hyvin tarkkoja MRI-kuvia ihmisten aivoista. Tekoälyn avulla aivoista etsitään poikkeamia, jotka indikoivat, onko potilaalle kehittymässä syöpää.

Teollisuuspuolella olemme mukana muun muassa energiansäästöön ja ympäristöön liittyvissä projekteissa. Hyvä esimerkki on XReach-etätukiratkaisu, jonka avulla yritysten ei tarvitse enää lennättää asiantuntijaa toiselta puolelta maapalloa ratkaisemaan teollisuuden laitteen ongelmaa. Näin matkustuskulut vähenevät ja luonto kiittää.

Kun ohjelmistokehitys vaikuttaa suoraan ihmisten hyvinvointiin ja luontoon, myös ohjelmistokehittäjä itse saa omalle työlleen syvällisemmän tarkoituksen. Merkityksellisen ohjelmistokehityksen ansiosta hän jättää oman jälkensä maailmaan.

Laadunvarmistusta, ohjelmistokehitystä ja erilaisia XR-teknologioita

Teemme laadunvarmistusta sovelluksille ja sulautetuille järjestelmille. Kehitämme myös laadunvarmistuksen prosesseja. Automatisoinnin ansiosta ihmisen tekemien virheiden mahdollisuus testausvaiheessa minimoidaan. Tämä on suuri etu asiakkaille ja helpottaa myös tekijän työskentelyä. DevOps-toimintamalli on merkittävä osa työtämme.

Ohjelmistokehityksessä teemme sulautettua, laiteläheistä kehitystä koko skaalassa pienistä matalan virrankulutuksen laitteista aina suurempiin ja monimutkaisiin järjestelmiin. Käyttöliittymäpuolen kehityksessä puolestaan teemme ohjelmistoja työpöydälle, taskuun, selaimeen ja pilvipalveluihin.

Työmme ytimessä on uuden luominen. Uusia teknologioita syntyy myös oman XR Studio -tiimimme hyppysissä. Tiimi toteuttaa muun muassa älylaseja hyödyntäviä immersiivisiä uuden teknologian XR-sovelluksia ja mobiiliohjelmistoja erilaisille päätelaitteille.

Millaista työskentely Softabilityllä on?

Ohjelmistokehittäjänä kädenjälkesi vaikuttaa suoraan ihmisten terveyteen, hyvinvointiin ja turvallisuuteen. Samaan aikaan projektien tarkoitus on tukea omia uratavoitteitasi. Emme laita sinua yhteenkään projektiin ilman, että sinua on kuultu. Jos esimerkiksi Azure-ympäristö, terveydenhuolto ja pilvipalvelut saavat sinut syttymään ja haluat työskennellä näiden juttujen parissa, saamasi pitää!

Teemme tilaa jokaiselle ihmiselle olla oma itsensä. Liian monet työntekijät erilaisissa yrityksissä tietävät, miten hankalaa työskentely on, kun mieli täyttyy keskittymistä häiritsevistä asioista. Häiritseviä asioita voivat olla esimerkiksi liiallinen kiire, päällekkäiset projektit tai arvoristiriidat projektien suhteen.

Jos työssä on keskittymistä häiritseviä tekijöitä, pyrimme auttamaan niiden ratkaisemisessa, jotta voit aloittaa aamusi innostuneena mielenkiintoisen projektin parissa. Ohjelmistokehittäjän työ on toisinaan hyvinkin luovaa, jolloin on tärkeää, että saat keskittyä siihen antaumuksella.

Työskentelemme lukuisissa eri projekteissa, mutta sinä työskentelet vain yhdessä kerrallaan. Et ole meille resurssi, vaan ihminen, jonka taitoja ei tukahduteta kiireellä. Tämä mahdollistaa sen, että saat laittaa taitosi ja tietosi likoon.

Lue mitä ohjelmistokehittäjämme ja testaajamme kertovat Softabilityllä työskentelystä!

Softabilityllä ohjelmistokehitystä ja kaikkea tekemistä ohjaavat arvot

Tuntuuko, että toisinaan työpaikkojen arvot ovat vain sanahelinää?

Liian usein saamme kuulla työnhakijoiltamme, että ohjelmistotaloissa arvostetaan tehokkuutta. Työntekijöistä pyritään piiskaamaan mahdollisimman kovat tehot irti. Työn merkityksellisyydestä ei kuitenkaan hiiskuta sanaakaan.

Meillä asiat tehdään juuri päinvastoin: työn merkityksellisyys ja pehmeät arvot ovat työmme keskiössä – ja olemme ylpeitä siitä. Arvot ohjaavat tekemistä joka päivä. Kun uusi työntekijä hakee meille, keskustelemme yhdessä arvoista. Jo työhakemuksessa kartoitamme motivaatiotekijöitä, jotta näemme, katsommeko samaan suuntaan arvojen suhteen.

Mitä arvomme sitten ovat?

Softabilityn arvoja ovat

  • Empatia
  • Maalaisjärki
  • Vastuullisuus

Empatia

Ihmiset eivät ole meillä resursseja. Olemme joustavia ja kiinnostuneita sinusta. Mietimme yhdessä, mitkä asiat ovat juuri sinulle kaikkein tärkeimmät jutut, joiden pohjalta viemme asioita eteenpäin.

Maalaisjärki

Olemme karsineet turhat prosessit pois työskentelystä ja pyrimme tekemään päätöksiä maalaisjärjellä aina kunkin tilanteen mukaan. On tärkeää, että asiat, joita tehdään, tuntuvat luontevilta. Emme myöskään ole kangistuneet tiettyihin kaavoihin.

Vastuullisuus

Pyrimme välttämään lyhytnäköisiä ratkaisuja. Vastuullisuus korostuu terveydenhuoltoon ja energiansäästöön liittyvissä asiakkuuksissamme.

Lisäksi lahjoitamme joka vuosi 2 prosenttia nettovoitosta hyväntekeväisyyteen, ja viimeiset pari vuotta lahjoituksen kohteena on ollut Pelastakaa Lapset ry. Lisäksi pidämme helatorstaisin talkoopäivän, jonka tuotto menee lyhentämättömänä hyväntekeväisyyteen.

Pidämme aidosti huolta työntekijöistämme

Haluamme olla omalla alallamme sydämellisin ja halutuin työpaikka, joka pitää hyvää huolta työntekijöistään. Aidosti. Erittäin kova tavoite, mutta miten edistämme ohjelmistokehittäjän viihtyvyyttä konkreettisin teoin

  • Kohtaamme työntekijät henkilökohtaisesti ja kunnioitamme jokaisen omia uratavoitteita. Meillä jokainen työntekijä on yksilö omine toiveineen ja tavoitteineen.
  • Kokoonnumme joka kuukausi erilaisten mukavien ja rentojen aktiviteettien pariin yhdessä ja luomme näin yhteisöllisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Jokainen on osa porukkaa.
  • Olemme karsineet hierarkkiset asetelmat ja annamme tekijöille äänen vaikuttaa työhönsä. Toimitusjohtaja on kaikkien lähin esihenkilö.
  • Työntekijät saavat itse valita työskentelyynsä sopivat työvälineet. Jos jotain tarvitaan, se myöskin hankitaan.
  • Tarjoamme erittäin laajan tapaturma- ja sairauskuluvakuutuksen, joka kattaa vapaa-ajan tapaturmat tai sairastumiset. Työterveys sisältää myös hyvinvointivalmennuksia tekijöillemme.
  • Mittaamme työntekijätyytyväisyyttä muun muassa Great Place to Work -kyselyllä ja pyrimme jatkuvasti kehittämään työntekijäkokemusta vieläkin parempaan suuntaan.

Meillä työskentelee ihmisiä kymmenestä eri kansallisuudesta, ja etsimmekin huipputekijöitä säännöllisesti myös Suomen rajojen ulkopuolelta. Toivotamme uudet tekijät lämpimästi tervetulleeksi. Autamme Suomeen muuttavia työntekijöitä tarvittaessa konkreettisesti – olemme muun muassa järjestäneet asunnon Suomeen muuttavalle uudelle kollegallemme.

Koska työntekijät viihtyvät meillä, tekijöidemme sitoutuminen ja innostus välittyvät myös asiakkaille. Asiakastyytyväisyys onkin huimat 4,6/5. Siitä, jos mistä on syytä olla ylpeä.

Meille palkattavat työntekijät ovat osaavaa porukkaa ja aina innokkaita kehittämään omaa ammattitaitoaan. Meillä tehtävät työt tukevat tuota oppimista, ja täydennämme oppimista sopivasti erilaisin koulutuksin.

Vaikka tekijän tekninen taituruus olisikin aivan huippua, rekrytoinnissa korostuvat erityisen paljon tiimityö ja vuorovaikutustaidot. Haluamme aina ennen kaikkea löytää joukkoomme lisää hyviä tyyppejä.

Jos sinäkin haluat tehdä merkityksellistä ohjelmistokehitystä lämminhenkisessä Softability-perheessämme, tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme ja luo tarinastasi vihdoinkin itsesi näköinen.

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

A person with glasses looking at a laptop and another screen with code on them.

Miksi yritysten ei tulisi tinkiä ohjelmiston testauksesta vaikeassakaan tilanteessa?

Mauri Jokela | 2024/04/24

Ohjelmiston testaus ennen julkaisua on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Ailahtelevassa markkinassa on viime aikoina näkynyt kuitenkin trendi, jossa osa yrityksistä tinkii ohjelmiston testauksesta ennen julkaisua ja ottaa siten valtavan taloudellisen riskin, jos ohjelmisto ei toimikaan toivotusti.

Lue postaus

Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

Toni Akkala | 2024/02/20

There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

Lue postaus

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus