Softability on mukana tukemassa yläkouluissa ja lukioissa toteuttavaa MyTech-ohjelmaa, joka vahvistaa ilmiölähtöistä projektioppimista ja tutustuttaa oppilaita teknologia-alan yrityksiin. Karakallion 8.luokkalaiset kävivät tutustumassa Softabilityn toimintaan ja saivat esimakua siitä mitä teknologia-ala tarjoaa.
Yhtenä MyTech-yrityksenä Softability on mukana tukemassa yläkouluissa ja lukioissa toteuttavaa MyTech-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on vahvistaa ilmiölähtöistä projektioppimista ja tutustuttaa oppilaita teknologia-alan yrityksiin. Karakallion 8.luokkalaiset kävivät tutustumassa Softabilityn toimintaan toimistollamme Vantaalla ja saivat esimakua siitä mitä teknologia-ala tarjoaa.
Softabilityn toimitusjohtaja Janne Repo havainnollisti esityksessään, että teknologiaa on tänä päivänä melkein joka paikassa ympärillämme ja siitä on tullut erottamaton osa meidän jokaisen arkea. Suomi on teknologisen kehityksen kärkimaita ja tulemme tulevaisuudessakin tarvitsemaan alalle lisää innostuneita ja osaavia ihmisiä.
Oppilaista osa oli jo ottanut ensimmäisiä askeleitaan pelaamisen ohessa myös ohjelmoinnin parissa ja käynnin jälkeen käytyjen keskustelujen perusteella tietotekniikka-kärpänen taisi puraista muutamaa uuttakin tulevaisuuden tekijää.
”Softability on perinteisesti suhtautunut hyvin myötämielisesti harjoittelijoihin ja meillä on jatkuvasti kasvamassa tulevia huippu-osaajia hyvässä ja kannustavassa ympäristössä. Näyttää siltä, että tulevinakin vuosina meidän on helppoa löytää uusia harjoittelijoita, sillä tästäkin porukasta minulle tuli jo useita ilmoituksia kiinnostuksesta harjoittelupaikkaa kohtaa”, sanoo Repo hymyillen.
Mitä teknologia-alalta on odotettavissa tulevaisuudessa?
Teknologia ottaa jatkuvasti melkoisia harppauksia eteenpäin, mikä tarkoittaa sitä että ala on todennäköisesti muuttunut melkoisesti jo siihen mennessä, kun Karakallion 8.luokkalaiset astuvat työelämään. Nuoria kiinnostikin kovasti minkälaisiin asioihin he tulevat tulevaisuudessa törmäämään. Ennustaminen on toki hankalaa, mutta melko turvallista Revon mukaan on todeta ainakin tekoälyn (AI, artificial intelligence) tulevan yhä enemmän mukaan jokaisen arkeen. Jo tällä hetkellä käytettävissä on huikeita datamassoja mitä erilaisimmilta elämän osa-alueilta ja erilaisten laitteiden yhä kiihtyvä verkottuminen (IoT) vain lisää saatavilla olevan tiedon määrää tulevaisuudessa. Tällä hetkellä vasta aloittelemme tämän tiedon hyödyntämistä päätöksenteossamme. Tulemme näkemään melkoisen muutoksen siinä kuinka moni tiedon käsittelyyn liittyvä työtehtävä tulee tulevaisuudessa muuttamaan luonnettaan.
“Vaikka tekniikka, koneet ja laitteet eivät sinänsä olisikaan kovin kiinnostavia, niin kiinnostavaa on kuitenkin se, mitä mitä teknologialla voidaan saada aikaiseksi. Teknologiat ovat työkaluja, jotka mahdollistavat uusia ratkaisuja maapallomme suuriin haasteisiin.”
Lisätietoja:
Janne Repo, Softabilityn toimitusjohtaja, janne.repo(at)softability.fi
Lisätietoa MyTech-ohjelmasta:
“Suomessa on yksi maailman parhaista koulutusjärjestelmistä ja paljon kiinnostavia teknologia-alan yrityksiä. Haluamme tukea yläkoulujen ja lukioiden yhteistyötä ammattioppilaitosten ja korkeakoulujen sekä yritysten kanssa, jotta opiskelijoilla olisi enemmän tietoa ja syvällisempää ymmärrystä koulutuksen ja työelämän mahdollisuuksista.
Käynnistämme yläkouluille ja lukioille ohjelman, jonka keskeisessä osassa on ilmiölähtöinen projektityö kouluissa ja tutustuminen teknologia-alan yrityksiin ja oppilaitoksiin. Matemaattis-luonnontieteellinen ja/tai teknologiakasvatukseen liittyvä oppimisprojekti toteutetaan omassa koulussa tavallisten oppituntien puitteissa. Ohjelmaan sisältyy projektipäivä, jonka aikana opiskelijat tekevät opintokäynnin ammattikorkeakouluun tai yliopistoon ja teknologiayritykseen.”
Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon.
Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.
Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.
Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.
ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!