Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Jo kohta 20 vuoden ajan me Softabilityllä olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia.

Olemme asiakkaamme tukena läpi koko ohjelmistokehityssyklin aina määrittelystä tuotteen valmistumiseen saakka. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä.

Toimialaosaamisemme kattaa mm. lääketieteen ja teollisuuden vaativat sovellutukset sekä niihin liittyvät erittäin korkeat vaatimukset vaikkapa laadun osalta. Usein työtämme ohjaavat kansainväliset regulaatiot, jotka ovat arkipäivää esimerkiksi lääketieteen puolella.

 

Laiteläheisestä ohjelmistokehityksestä pilvipalveluihin

Autamme asiakkaitamme heidän kaikkien digitaalisten ratkaisujen toteutuksessa, ohjelmistokehityksen kaikissa vaiheissa.

Riippumatta siitä missä vaiheessa oman tuotekehitysprojektisi osalta olet, voimme ihan varmasti olla sinulle avuksi. Usein olemme mukana jo hankkeen alkumetreiltä saakka, yhdessä määrittelemässä ja suunnittelemassa tekeillä olevan ratkaisun toiminnallisuutta. Aivan erityisesti voimme tähän vaiheeseen tuoda mukaan todella vankkaa ja innovatiivista teknistä osaamistamme, jota meille on vuosien varrella kertynyt. Olemme aivan etulinjassa monien uusien teknologioiden osalta ja mielellämme olemme yhdessä kanssanne ideoimassa kuinka niitä voisi hyödyntää juuri sinun hankkeessa.

Teknologioiden osalta olemme riippumaton toimija emmekä näin ollen ole tuomassa ainoastaan jonkin tietyn toimijan teknologioita osaksi ratkaisuasi vaan pyrimme aina objektiivisesti löytämään juuri sinun tarpeisiisi parhaan vaihtoehdon.

Osaamisemme kattaa koko laajan ohjelmistokehityksen kentän, joten voimme olla avuksi riippumatta siitä, kaipaatko osaamista laiteläheiseen ohjelmistokehitykseen, käyttöliittymäkehitykseen tai vaikkapa laadunvarmistukseen.

Sulautettujen ohjelmistojen kehittäjillämme on yhteensä satojen vuosien kokemus erittäin laaja-alaisesta sulautettujen ohjelmistojen kehittämisestä. Tuntemiamme alustoja ovat mm. Embedded Linux, RTOS ja bare metal. Tuntemiamme HW-alustoja tai ohjelmointikieliä emme lähde tässä edes luettelemaan. Melko varmasti uskallamme kuitenkin luvata, että suunnittelemasi alusta on meille jo hyvinkin tuttu.

Kun liikutaan laitteesta poispäin, nousee suureen arvoon vahva osaamisemme muissa teknologioissa. Meille erittäin tuttua ovat esimerkiksi vaativat ja skaalautuvat palvelinratkaisut, työasemaohjelmistot, erilaiset pilvipalvelut, mobiiliratkaisut sekä web-palvelut.

Käytännössä lähes kaikki modernit ratkaisut tavalla tai toisella kytkeytyvät nykyään verkkoon, joten näissä hankkeissa tuomme mielellämme erityisosaamisemme käyttöösi, tietoturvaa unohtamatta.

Pilvipalveluiden osalta olemme olleet edelläkävijä Suomen mittakaavassa, sillä jo 14 vuotta sitten, otettiin käyttöön ensimmäinen toteuttamamme kaupallinen MS Azure -ratkaisu. Muutoinkin meillä on poikkeuksellisen syvällistä osaamista Microsoftin teknologioista ja olemme kultakumppani mm. pilviteknologioihin ja sovelluskehitykseen liittyvillä kompetenssi-alueilla.

Teknologinen edelläkävijyys onkin ollut aina vahvasti läsnä tekemisessämme ja yhteistyö kanssamme tuo asiakkaamme käyttöön syvällisen osaamisen aivan viimeisimmistä teknologioista. Nykyisistä cutting-edge teknologioista mainittakoon vaikkapa huippumodernit XR-teknologiat, joita olemme onnistuneesti tuoneet osaksi asiakkaidemme ratkaisuja jo kuuden vuoden ajan. Näistä lisää seuraavassa.

 

XR-teknologian uranuurtaja

Panostuksemme uusiin teknologioihin vahvistaa osaamistamme digitaalisen kehityksen kärjessä. Olemme Suomen mittakaavassa aivan ensimmäisiä toimijoita, jotka ovat lähteneet voimakkaasti panostamaan XR-kompetenssien kasvattamiseen, kun jo vuonna 2016 toteutimme ensimmäiset yhdistetyn todellisuuden (Mixed Reality MR) hankkeemme.

Sen jälkeen erilaiset lisätyn todellisuuden (Augmented Reality AR), yhdistetyn todellisuuden (Mixed Reality, MR) kuin myös virtuaalitodellisuuden (Virtual Reality VR) hankkeet ovat tulleet meille tutuiksi, kun olemme tuoneet innovatiivista osaamistamme asiakkaidemme hyödynnettäväksi.

 

Laadukasta ohjelmistokehitystä

Laadukas työskentely on aina vahvasti läsnä kaikessa tekemisessämme. Toteuttamamme ratkaisut esimerkiksi lääketieteen tarpeisiin ovat oivallinen esimerkki projekteista, joissa ei kertakaikkiaan ole varaa harha-askeliin tai “puoli-villaiseen” toteutukseen.

Ammattimaisessa, vaativassa ohjelmistokehityksessä ei jätetä mitään sattuman varaan vaan tarkasti määritellyn prosessin mukaisesti varmistetaan, että toteutus täyttää kaikki sille asetetut vaatimukset. Usein tämä tarkoittaa myös tiettyjen laadunvarmistukseen liittyvien tehtävien automatisoimista. DevOps, CI/CD pipelines, konttiteknologiat ja testiautomaatio ovat arkipäivää tekijöillemme laadunvarmistuksen parissa.

Erityistä huomiota täytyy kiinnittää laatuun ja ylläpidettävyyteen niissä tilanteissa, kun toteutettavan tuotteen elinkaari on poikkeuksellisen pitkä ja hyvin todennäköisesti matkan varrella muutoksia ratkaisuun tehdään myös sellaisten ihmisten toimesta, jotka eivät ole olleet alkuperäistä toteutusta tekemässä. Kuinka näitä muutoksia uskalletaan ratkaisuun tehdä ja olla varmoja siitä, että mitään ei rikota?

 

Tekijänä on aina ihminen

Kaikesta teknologia- ja prosessiosaamisesta huolimatta meidän mielestämme kaikkein tärkein yksittäinen asia onnistuneen ohjelmistokehitysprojektin takana on kuitenkin aina motivoitunut ja hyvinvoiva asiantuntija, joka voi 100% keskittyä käsillä olevaan vaativaan tehtävään.

Vuosien aikana olemme oppineet tuntemaan asiakkaidemme ohjelmistokehitykseen liittyviä tarpeita yhä paremmin. Yhteistyön aikana meille on käynyt selväksi minkälaista osaamista ja minkälaisia henkilöitä itse kukin asiakkaistamme arvostaa ja pyrimme tietenkin pitämään huolen siitä, että juuri oikeat tekijät kohtaavat oikeat työt.

Kiinnitämme aivan erityistä huomiota siihen, että asiakkaallemme esittelemämme osaajat ovat jo lähtökohtaisesti erittäin motivoituneita ja sopivia suunniteltuihin tehtäviin. On totta kai tärkeää löytää henkilö, joka täyttää asiakkaan toiveet, mutta aivan yhtä tärkeää on myös löytää asiakas ja projekti, jotka tekijä kokee kiinnostavina ja haastavina. Tämä takaa toiminnalle korkean laadun ja jatkuvuuden.

Pidämme hyvää huolta työntekijöistämme ja huomioimme heidän tarpeitaan. Näin varmistamme sen, että he siirtävät tämän välittämisen ilmapiirin myös tekemäänsä työhön. Työtehtävien merkityksellisyys, mielenkiintoisuus ja monipuolisuus sekä mahdollisuus kehittyä työssään luovat hyvän pohjan työntekijöiden motivaatiolle ja työhyvinvoinnille.

Meille kunnia-asia on, että kun osaajamme aamulla ryhtyy työhön, on hänellä vähintäänkin kaikki työhön liittyvät asiat hyvin, motivaatio kunnossa ja mieli tyhjänä kaikista häiritsevistä asioista. Onnellinen ja keskittynyt kehittäjä on myös tuottava ja laadukas kehittäjä.

 

Asiantuntevat ja motivoituneet tekijät = tyytyväiset asiakkaat

Kun asiakas valitsee meidät yhteistyökumppanikseen, tietää hän saavansa projektiinsa ihmisiä, jotka ovat osaavia, sitoutuneita ja motivoituneita. Asiakas voi luottaa siihen, että pidämme hyvän huolen osaajistamme ja nämä sitten välittävät tätä tunnetta omaan tekemiseensä. Asiakastyytyväisyytemme onkin vuodesta toiseen aivan huikean korkea.

Erityistä kiitosta olemme saaneet asiakkailtamme vaihtuvuudestamme, joka on meillä poikkeuksellisen alhainen. Pitkissä tuotekehitysprojekteissa jokainen henkilövaihdos aiheuttaa melkoisen määrän ylimääräistä työtä ja lisäksi paljon jo karttunutta osaamista lähtee projektista pois. On aivan erityisen arvokasta päästä toimimaan kumppanin kanssa, jonka kanssa näitä muutostilanteita tulee mahdollisimman harvoin.

 

Jos haluat työskennellä osaavien ja motivoituneiden tekijöiden parissa, voi Softability olla teille erinomainen vaihtoehto. Tutustu referenssitarinoihimme ja ota yhteyttä, niin katsotaan kuinka voimme auttaa teidän tarpeissanne.

Juha Asunmaa, Liiketoimintayksikön johtaja, juha.asunmaa(at)softability.fi, +358 40 523 5940

Tapio Pukkala, Ratkaisumyynti, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358 40 718 0514

Mikko Luukkonen, Ratkaisumyynti, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358 50 554 3652

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus

Laadunvarmistus – ohjelmistotestaaja on tärkeä lenkki ohjelmistokehityksessä

Nora Nirhamo | 2022/04/07

Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.

Lue postaus

Softability mukana tukemassa Ukrainan kriisistä kärsiviä

Nora Nirhamo | 2022/03/15

Softability lahjoittaa 2 % viime vuoden voitoista Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jolla tuetaan avustustoimintaa Ukrainassa.

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä tekevät kertovat, millaista työskentely Softabilityllä on

Nora Nirhamo | 2022/02/21

Softabilitylle kuljetaan eri reittejä, mutta kaikkia tekijöitämme yhdistää sama innostus tehdä haastavaa ja merkityksellistä ohjelmistokehitystä. Tässä tekstissä annamme puheenvuoron kahdelle ohjelmistokehittäjälle, jotka tekevät arvokasta työtä asiakkaidemme eteen. Lue lisää!

Lue postaus

Työpaikkamme on Great Place to Work -sertifioitu

Nora Nirhamo | 2022/02/16

Työntekijöistämme 94% pitää organisaatiotamme todella hyvänä työpaikkana! Tämän johdosta Softability sai tänäkin vuonna Great Place to Work -sertifikaatin. Olemme ylpeitä siitä mitä saavutamme yhdessä – kiitos softabilitylaiset!

Lue postaus

Tule inspiroitumaan X-Realitysta 3.3.2022 Vantaalle!

Nora Nirhamo | 2022/02/09

Kutsumme sinut esittelytilaisuuteemme, jossa pääset kokeilemaan useita X-Reality -toteutuksia sekä XReach-etätukiratkaisua ja hakemaan inspiraatioita oman liiketoimintasi kehittämiseen. Konkreettisen hypistelyn lisäksi Sandvik Mining & Rock Solutions on tilaisuudessa kertomassa miten he käyttävät XReachiä ja hyötyvät etätuesta.

Lue postaus

XReach-etätukiratkaisu syntyi tehokkaan tiimin hyppysissä

Nora Nirhamo | 2022/02/01

XReachin tarina alkoi vuonna 2017 alun perin asiakkaan toiveesta. Sittemmin olemme kehittäneet etätukiratkaisua entisestään tehokkaan tiimin voimin. Tänä päivänä ratkaisu toimii muun muassa modernien älylasien kanssa. Lue koko tarina!

Lue postaus