Softability on mukana Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä
Nora Nirhamo | 2019/11/15
Softability toteutti Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmästä älylaseilla toimivan konseptin, joka mahdollistaa kädet vapaana työskentelyn. Softability on jatkossakin mukana Pyylahden patentoiman räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä.
Softability toteutti Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmästä älylaseilla toimivan konseptin, joka mahdollistaa kädet vapaana työskentelyn. Älylasikonsepti esiteltiin syyskuussa EFEE World Conference:ssa Helsingissä. Softability on jatkossakin mukana Pyylahden patentoiman pilvipohjaisen räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä.
Pyylahti Oy on suomalainen räjähteiden ja nallien valmistaja sekä maahantuoja. Pyylahti on laajentanut toimintaansa diginallien valmistukseen sekä niiden oheislaitteiden kehittämiseen. Moderni Pyylahti Scantronic-räjäytysjärjestelmä on esimerkki uudesta aluevaltauksesta.
Järjestelmään syötetään ensin panostussuunnitelma, johon määritetään porareikien sijainti sekä diginallien aikaviive. Suunnitelma tehdään joko kännykällä tai tietokoneella. Tämän perusteella louhimoon asetetaan suunnitelman mukaisesti jokaiseen porareikään diginallit ja näiden tunnistukseen käytetään tällä hetkellä kännykkätunnistusta. Kehitysideana Softability toteutti Pyylahdelle Scantronicista älylaseilla toimivan konseptin.
Kädet vapaana työskentely tehostaa räjäytystoimintaa
Softabilityn toteuttamassa älylasikonseptissa oli tarkoituksena tehostaa panostajan toimintaa vapauttamalla molemmat kädet työskentelyyn. Nykyisessä järjestelmässä panostaja joutuu esimerkiksi kopauttamaan diginallin NFC-tagia kännykkään, jotta tämä tunnistetaan. Älylasionseptissa käytettiin puheohjauksella toimivaa RealWearin HMT-1 älylaseja korvaamaan kännykkätunnistus.
Jatkossa kännykkä toimii edelleen eräänlaisena keskusyksikkönä, mutta älylasien kautta tunnistetaan ja hyväksytään louhoksen sijainti, ladataan panostussuunnitelma ja tunnistetaan diginallit QR-koodien, NFC:n tai manuaalisen ID-tunnistuksen avulla. Tämän jälkeen suunnitelma vahvistetaan ja lähetetään laukaisimelle, jonka jälkeen räjäytys voidaan suorittaa. Älylasien avulla koko prosessi sekä käyttäjän tekemät havainnot saadaan myös tallennettua älylasien sisäänrakennetulla videokameralla sekä laitteen omaan muistiin että arkistoituna pilvipalveluun myöhempää käyttöä varten.
“Softabilityn kanssa työskentely oli joustavaa ja tehokasta. Meillä ei ole samaa tietotaitoa kuin heillä, mutta pystyimme kommunikoimaan meille vieraista ja vaikeasta teknisistä ongelmista riittävän selkokielisesti, että uskalsimme lähteä viemään asiaa eteenpäin. Projekti eteni juuri niin kuin sen pitikin – pysyimme aikataulussa ja saimme hyvän pohjan jatkaa tuotekehitystä konseptin kehittelyn pohjalta.”
”Suosittelen Softabilityä lämpimästi muille uusia tuotteita kehittäville yrityksille.” – Tapio Laakko, CEO, Pyylahti Oy
Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon.
Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.
Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.
Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.
ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!
Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!