Softability on mukana Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä
Nora Nirhamo | 2019/11/15
Softability toteutti Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmästä älylaseilla toimivan konseptin, joka mahdollistaa kädet vapaana työskentelyn. Softability on jatkossakin mukana Pyylahden patentoiman räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä.
Softability toteutti Pyylahti Oy:n Scantronic-räjäytysjärjestelmästä älylaseilla toimivan konseptin, joka mahdollistaa kädet vapaana työskentelyn. Älylasikonsepti esiteltiin syyskuussa EFEE World Conference:ssa Helsingissä. Softability on jatkossakin mukana Pyylahden patentoiman pilvipohjaisen räjäytysjärjestelmän tuotekehityksessä.
Pyylahti Oy on suomalainen räjähteiden ja nallien valmistaja sekä maahantuoja. Pyylahti on laajentanut toimintaansa diginallien valmistukseen sekä niiden oheislaitteiden kehittämiseen. Moderni Pyylahti Scantronic-räjäytysjärjestelmä on esimerkki uudesta aluevaltauksesta.
Järjestelmään syötetään ensin panostussuunnitelma, johon määritetään porareikien sijainti sekä diginallien aikaviive. Suunnitelma tehdään joko kännykällä tai tietokoneella. Tämän perusteella louhimoon asetetaan suunnitelman mukaisesti jokaiseen porareikään diginallit ja näiden tunnistukseen käytetään tällä hetkellä kännykkätunnistusta. Kehitysideana Softability toteutti Pyylahdelle Scantronicista älylaseilla toimivan konseptin.
Kädet vapaana työskentely tehostaa räjäytystoimintaa
Softabilityn toteuttamassa älylasikonseptissa oli tarkoituksena tehostaa panostajan toimintaa vapauttamalla molemmat kädet työskentelyyn. Nykyisessä järjestelmässä panostaja joutuu esimerkiksi kopauttamaan diginallin NFC-tagia kännykkään, jotta tämä tunnistetaan. Älylasionseptissa käytettiin puheohjauksella toimivaa RealWearin HMT-1 älylaseja korvaamaan kännykkätunnistus.
Jatkossa kännykkä toimii edelleen eräänlaisena keskusyksikkönä, mutta älylasien kautta tunnistetaan ja hyväksytään louhoksen sijainti, ladataan panostussuunnitelma ja tunnistetaan diginallit QR-koodien, NFC:n tai manuaalisen ID-tunnistuksen avulla. Tämän jälkeen suunnitelma vahvistetaan ja lähetetään laukaisimelle, jonka jälkeen räjäytys voidaan suorittaa. Älylasien avulla koko prosessi sekä käyttäjän tekemät havainnot saadaan myös tallennettua älylasien sisäänrakennetulla videokameralla sekä laitteen omaan muistiin että arkistoituna pilvipalveluun myöhempää käyttöä varten.
“Softabilityn kanssa työskentely oli joustavaa ja tehokasta. Meillä ei ole samaa tietotaitoa kuin heillä, mutta pystyimme kommunikoimaan meille vieraista ja vaikeasta teknisistä ongelmista riittävän selkokielisesti, että uskalsimme lähteä viemään asiaa eteenpäin. Projekti eteni juuri niin kuin sen pitikin – pysyimme aikataulussa ja saimme hyvän pohjan jatkaa tuotekehitystä konseptin kehittelyn pohjalta.”
”Suosittelen Softabilityä lämpimästi muille uusia tuotteita kehittäville yrityksille.” – Tapio Laakko, CEO, Pyylahti Oy
Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!
Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!
Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!
Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!
Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!
Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!
Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!
Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!