Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Olemme jo pitkään toimineet teollisuuden asiakkaiden luotettavana kumppanina ohjelmistokehityksessä ja laadunvarmistuksessa. Vuosien yhteistyön aikana meille on käynyt selväksi minkälaista osaamista ja minkälaisia henkilöitä asiakkaamme arvostavat ja pidämme huolen siitä, että oikeat tekijät kohtaavat oikeat työt. Tällä kertaa yksi teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaistamme etsi kokenutta kehittäjää sulautettujen ohjelmistojen projektiinsa. Lue, miten löysimme yhdessä asiakkaan kanssa heidän tarpeisiinsa sopivan tekijän lyhyessä ajassa.

Lähtötilanne

Asiakas etsi kokenutta laiteorientoitunutta sulautettujen järjestelmien kehittäjää olemassa olevan tuotteensa (mittausjärjestelmä) jatkokehittämiseen, erityisesti monikanavatuen rakentamiseksi. Asiakas oli meille jo entuudestaan tuttu ja puitesopimukset olemassa, joten tarjouspyyntö tuli suoraan sähköpostilla vastuumyyjällemme asiakkaan kehityspäälliköltä.

Asiakas oli määrittänyt tarjouspyyntöön valmiiksi toimeksiannon pituuden ja jatkomahdollisuudet, tavoitteet työskentelymallille (50% etänä, 50 % toimistolla), sekä vaadittavan osaamisen ja bonusosaamisen.

Prosessin eteneminen

Tarjouspyynnön saatuamme, löysimme nopeasti verkostostamme sopivalla teknisellä osaamisella varustetun ja asiakkaan liiketoiminnasta muutenkin kiinnostuneen osaajan. Tarjosimme osaajaa asiakkaan kehityspäällikölle, joka halusi tutustua häneen syvemmin järjestemällä toimeksiantohaastattelun. Asiakas vakuuttui haastattelusta sen verran, että teki positiivisen päätöksen osaajasta vain muutama tunti haastattelun jälkeen. Osaajamme aloitti työt asiakkaalla kolmen viikon päästä haastattelusta.

Kun asiakas on tehnyt päätöksen tarjoamastamme osaajasta, tehdään osaajan kanssa työsopimus ja tämän jälkeen toimeksiantosopimus asiakkaan kanssa.

Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että asiakkaalle esittelemämme osaajat ovat jo lähtökohtaisesti erittäin motivoituneita ja sopivia suunniteltuihin tehtäviin. On tärkeää löytää henkilö, joka täyttää asiakkaan toiveet, mutta aivan yhtä tärkeää on löytää asiakas ja projekti, jotka tekijä kokee kiinnostavina ja haastavina. Kun koko yhtälö täyttyy, yhteistyöllä on paremmat edellytykset menestyä. Jatkuvan ja laadukkaan rekrytoinnin ansiosta meillä on alati kasvava ja päivittyvä osaajaverkosto.

Osaajamme tulevat myös erilaisista taustoista, jolloin konsultointi saattaa olla heille jotain uutta ja tuntematonta. Jotta osaajalla on varma olo asiakkaalle mennessä, Softabilityn rekrytointipäällikkö sekä myynnin asiakasvastaava tukevat häntä monin tavoin konsultiksi siirtymisessä. Kun osaajamme luottavat meihin, se välittyy myös asiakkaalle varmana ja laadukkaana työnä.

Asiakkaan saama hyöty

Kun asiakkaamme valitsevat meidät yhteistyökumppaniksi, he tietävät saavansa projekteihinsa ihmisiä, jotka ovat osaavia, sitoutuneita ja motivoituneita. Tästä kertoo se, että 80 % kilpailutilanteista, joissa olemme mukana, asiakkaamme on valinnut meidät kumppanikseen.

Softabilityn osaaja on päässyt hyvin vauhtiin meillä projektissa, jossa on kyse uudesta tuotteesta, jonka kehitys alkoi jo ennen kuin hän tuli mukaan projektiin. Asiantuntijanne vaikuttaa osaavalta kaverilta. Hän pystyy tekemään itsenäisesti asioita, mutta kysyy myös, jos jää jumiin. Nämä kaksi taitoa ovat erityisen tärkeitä ohjelmistokehityksessä. Ratkaisumme monikanavatukea ei ole päästy aloittamaan sillä vauhdilla kuin oli tarkoitus, mutta muuten Softabilityn osaajasta on ollut apua tuotteemme kehityksessä.”, kommentoi asiakkaan tuotekehityksen edustaja.

Rekrytoinnin onnistumisesta ja asiakkaalle sopivan osaajan löytämisestä kertoo myös tekijän oma innostus:

“On mahtava päästä porukkaan, jossa homma toimii! Tästä sain tosiaan ensikosketuksen jo myyntitiimin kautta, jonka totesin toimivan erinomaisesti. Tavoitteena on löytää uusia vaihteita omasta softakoneistosta ja uskon, että Softabilityn kanssa sille ei ole mitään esteitä.”

Meidän tekijä avuksi sinunkin yrityksesi tuotekehitystarpeisiin?

Tunnemme uusimman teknologian mahdollisuudet, ja keskitymmekin tarjoamaan sinulle juuri ne oikeat teknologiset ratkaisut, jotka auttavat kehittämään liiketoimintaasi ja laajentamaan mahdollisuuksiasi.

Löytyisikö osaajaverkostostamme sinunkin yrityksellesi sopiva tekijä? Tarjoamme helpotusta rekrytointeihin ja kannamme siihen liittyvät riskit puolestanne.

Ota yhteyttä niin keskustellaan tarpeistanne lisää!

Tapio Pukkala, Solution Sales, tapio.pukkala@softability.fi, +358 40 718 0514

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen@softability.fi, +358 50 554 3652

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari 28.3.2023: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa ti 28.3.2023 klo 10. Ilmoittaudu mukaan!

Lue postaus
Yläviistosta kuvattu teollisuushallin sisäkuva. Etualalla ylhäällä poikittainen palkki jossa lukee Konecranes.

Konecranes testaa yhdistettyä todellisuutta – älylasit tukevat tavaran vastaanoton laadunvarmistusta

Nora Nirhamo | 2023/02/01

Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!

Lue postaus

Hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Nora Nirhamo | 2022/12/23

Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!

Lue postaus

Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Nora Nirhamo | 2022/12/01

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari: Miten hyödynnät XR-teknologioita liiketoiminnassasi?

Nora Nirhamo | 2022/11/16

Lataa webinaaritallenne, jossa kuulet miten voit hyödyntää XR-teknologioita omassa liiketoiminnassasi!

Lue postaus

Gradia Jämsä kokeilee lisättyä todellisuutta opetuksen tukena sähköalan asennusharjoituksissa

Nora Nirhamo | 2022/11/01

Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä meiltä teille – ohjelmistotalo suurella sydämellä ja monipuolisella osaamisella

Nora Nirhamo | 2022/06/02

Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!

Lue postaus

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Nora Nirhamo | 2022/05/31

Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!

Lue postaus