Teollisuuden laitevalmistajalle kokenut kehittäjä kolmessa viikossa – lue case-kuvaus

Nora Nirhamo | 2022/07/04

Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!

Olemme jo pitkään toimineet teollisuuden asiakkaiden luotettavana kumppanina ohjelmistokehityksessä ja laadunvarmistuksessa. Vuosien yhteistyön aikana meille on käynyt selväksi minkälaista osaamista ja minkälaisia henkilöitä asiakkaamme arvostavat ja pidämme huolen siitä, että oikeat tekijät kohtaavat oikeat työt. Tällä kertaa yksi teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaistamme etsi kokenutta kehittäjää sulautettujen ohjelmistojen projektiinsa. Lue, miten löysimme yhdessä asiakkaan kanssa heidän tarpeisiinsa sopivan tekijän lyhyessä ajassa.

Lähtötilanne

Asiakas etsi kokenutta laiteorientoitunutta sulautettujen järjestelmien kehittäjää olemassa olevan tuotteensa (mittausjärjestelmä) jatkokehittämiseen, erityisesti monikanavatuen rakentamiseksi. Asiakas oli meille jo entuudestaan tuttu ja puitesopimukset olemassa, joten tarjouspyyntö tuli suoraan sähköpostilla vastuumyyjällemme asiakkaan kehityspäälliköltä.

Asiakas oli määrittänyt tarjouspyyntöön valmiiksi toimeksiannon pituuden ja jatkomahdollisuudet, tavoitteet työskentelymallille (50% etänä, 50 % toimistolla), sekä vaadittavan osaamisen ja bonusosaamisen.

Prosessin eteneminen

Tarjouspyynnön saatuamme, löysimme nopeasti verkostostamme sopivalla teknisellä osaamisella varustetun ja asiakkaan liiketoiminnasta muutenkin kiinnostuneen osaajan. Tarjosimme osaajaa asiakkaan kehityspäällikölle, joka halusi tutustua häneen syvemmin järjestemällä toimeksiantohaastattelun. Asiakas vakuuttui haastattelusta sen verran, että teki positiivisen päätöksen osaajasta vain muutama tunti haastattelun jälkeen. Osaajamme aloitti työt asiakkaalla kolmen viikon päästä haastattelusta.

Kun asiakas on tehnyt päätöksen tarjoamastamme osaajasta, tehdään osaajan kanssa työsopimus ja tämän jälkeen toimeksiantosopimus asiakkaan kanssa.

Kiinnitämme erityistä huomiota siihen, että asiakkaalle esittelemämme osaajat ovat jo lähtökohtaisesti erittäin motivoituneita ja sopivia suunniteltuihin tehtäviin. On tärkeää löytää henkilö, joka täyttää asiakkaan toiveet, mutta aivan yhtä tärkeää on löytää asiakas ja projekti, jotka tekijä kokee kiinnostavina ja haastavina. Kun koko yhtälö täyttyy, yhteistyöllä on paremmat edellytykset menestyä. Jatkuvan ja laadukkaan rekrytoinnin ansiosta meillä on alati kasvava ja päivittyvä osaajaverkosto.

Osaajamme tulevat myös erilaisista taustoista, jolloin konsultointi saattaa olla heille jotain uutta ja tuntematonta. Jotta osaajalla on varma olo asiakkaalle mennessä, Softabilityn rekrytointipäällikkö sekä myynnin asiakasvastaava tukevat häntä monin tavoin konsultiksi siirtymisessä. Kun osaajamme luottavat meihin, se välittyy myös asiakkaalle varmana ja laadukkaana työnä.

Asiakkaan saama hyöty

Kun asiakkaamme valitsevat meidät yhteistyökumppaniksi, he tietävät saavansa projekteihinsa ihmisiä, jotka ovat osaavia, sitoutuneita ja motivoituneita. Tästä kertoo se, että 80 % kilpailutilanteista, joissa olemme mukana, asiakkaamme on valinnut meidät kumppanikseen.

Softabilityn osaaja on päässyt hyvin vauhtiin meillä projektissa, jossa on kyse uudesta tuotteesta, jonka kehitys alkoi jo ennen kuin hän tuli mukaan projektiin. Asiantuntijanne vaikuttaa osaavalta kaverilta. Hän pystyy tekemään itsenäisesti asioita, mutta kysyy myös, jos jää jumiin. Nämä kaksi taitoa ovat erityisen tärkeitä ohjelmistokehityksessä. Ratkaisumme monikanavatukea ei ole päästy aloittamaan sillä vauhdilla kuin oli tarkoitus, mutta muuten Softabilityn osaajasta on ollut apua tuotteemme kehityksessä.”, kommentoi asiakkaan tuotekehityksen edustaja.

Rekrytoinnin onnistumisesta ja asiakkaalle sopivan osaajan löytämisestä kertoo myös tekijän oma innostus:

“On mahtava päästä porukkaan, jossa homma toimii! Tästä sain tosiaan ensikosketuksen jo myyntitiimin kautta, jonka totesin toimivan erinomaisesti. Tavoitteena on löytää uusia vaihteita omasta softakoneistosta ja uskon, että Softabilityn kanssa sille ei ole mitään esteitä.”

Meidän tekijä avuksi sinunkin yrityksesi tuotekehitystarpeisiin?

Tunnemme uusimman teknologian mahdollisuudet, ja keskitymmekin tarjoamaan sinulle juuri ne oikeat teknologiset ratkaisut, jotka auttavat kehittämään liiketoimintaasi ja laajentamaan mahdollisuuksiasi.

Löytyisikö osaajaverkostostamme sinunkin yrityksellesi sopiva tekijä? Tarjoamme helpotusta rekrytointeihin ja kannamme siihen liittyvät riskit puolestanne.

Ota yhteyttä niin keskustellaan tarpeistanne lisää!

Tapio Pukkala, Solution Sales, tapio.pukkala@softability.fi, +358 40 718 0514

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen@softability.fi, +358 50 554 3652

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!

Lue postaus