Thermo Fisher Scientific ja Softability ovat tehneet menestyksekästä yhteistyötä jo 15 vuotta. Yritysten välille on syntynyt avoin ja luottamuksellinen kumppanuussuhde. ”Softabilityn ohjelmistokehittäjillä on tärkeä rooli monissa tuotekehitysprojekteissa”, kertoo Thermo Fisher Scientificin Elisa Hirvensalo (kuvassa).
Menestyksekästä yhteistyötä jo 15 vuotta
Thermo Fisher Scientific on pitkään luottanut ohjelmistokumppaniinsa Softabilityyn. Takana on 15 vuotta yhteistä taivalta ja yritysten välille on syntynyt tiivis, avoin ja luottamuksellinen kumppanuussuhde. Softabilityn ohjelmistokehittäjät ovat olleet mukana useissa Thermo Fisher Scientificin haastavissa tuotekehitysprojekteissa, joissa on kehitetty laite- ja käyttöliittymäohjelmistoja laboratorio- ja tutkimuskäyttöön tarkoitetuille analysaattoreille ja näytteiden lukijoille.
Thermo Fisher Scientific on maailman johtava toimittaja analyyttisille laitteille, kemikaaleille, reagensseille, tarvikkeille ja palveluille tutkimukseen, tuotekehitykseen ja diagnostiikkaan. Thermo Fisher Scientific Oy työllistää Vantaalla yli 500 henkilöä ja maailmanlaajuisesti yli 55 000 henkeä.
Tuotekehitystä ja ohjelmistoja edistyksellisille laboratoriolaitteille
Thermo Fisher Scientific on tarvinnut tuotekehitysprojekteissaan ohjelmistokumppania, ja Softability on pystynyt täyttämään Thermo Fisherin vaihtelevia resurssi- ja kompetenssitarpeita tarjoamalla ammattitaitoisia ja kokeneita osaajia ohjelmistokehitykseen ja -testaukseen.
– Näytteiden analysointiin soveltuvien laitteiden tuotekehitys vaatii ohjelmistokehittäjiltä alan tuntemusta, monipuolista erityisosaamista ja taattua laatua, mitä Softabilityn ohjelmistokehittäjät ovat pystyneet meille tarjoamaan, kertoo Elisa Hirvensalo. Hän toimii Thermo Fisher Scientificin Software development tiimin vetäjänä, vastuullaan sekä ohjelmistokehitys ja järjestelmätestaus.
– Omassa projektissani Softabilityn asiantuntijat kehittävät käyttöliittymää Multiskan™-spektrofotometriin, joka on DNA-, RNA- ja proteiininäytteiden analysoinnissa käytettävä lukijalaite, kertoo Hirvensalo.
Softabilityn ohjelmistokehittäjillä on ollut tärkeä rooli myös monissa muissa Thermo Fisherin tuotekehitysprojekteissa, kuten esimerkiksi KingFisher™-laitteiden kehityksessä. Softabilityn ihmiset ovat olleet mukana toteuttamassa käyttöliittymää ja laiteohjelmistoja KingFisher™-tuoteperheen laitteille, joita käytetään DNA-, RNA- ja proteiininäytteiden eristyksessä ja puhdistuksessa.
Pitkän kumppanuuden edut
Hirvensalo kertoo, että hänellä on erittäin hyviä kokemuksia Softabilityn ohjelmistokehittäjistä. – Heillä on erittäin tärkeä rooli tiimissäni, ja he ovat integroituneet työyhteisöömme kuin omat työntekijämme. Meille on suurta etua siitä, että Thermo Fisherin projekteissa pitkään mukana olleet Softabilityn asiantuntijat tuntevat jo valmiiksi meidän tuotteemme ja ohjelmistomme. Heiltä löytyy sellaista avainosaamista ja tarpeidemme syvällistä ymmärtämistä, josta olemme riippuvaisia. Tiedämme saavamme taattua laatua riskittömästi ja kustannustehokkaasti, Hirvensalo sanoo.
– Asiakkaana tunnen, että tarpeemme huomioidaan, ja meille tarjotaan aina juuri meille parasta mahdollista ratkaisua. Arvostan avointa ja luottamuksellista suhdetta Softabilityn kanssa. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön ja siltä pohjalta on hyvä jatkaa yhdessä tekemistä.
Elisa Hirvensalo, Software Development Manager
Biosciences Division (BID), Thermo Fisher Scientific Oy
Thermo Fisher Scientific on maailman johtava tiedettä palveleva yhtiö, jonka liikevaihto on 18 miljardia dollaria ja joka työllistää yli 55 000 työntekijää maailmanlaajuisesti. Thermo Fisher Scientific kehittää edistyksellisiä laboratorioinstrumentteja, -laitteita ja -menetelmiä mahdollistaen asiakkaitaan tekemään maailmasta terveellisemmän, puhtaamman ja turvallisemman paikan elää. Yhtiön tavoitteena on auttaa asiakkaita nopeuttamaan biotieteiden tutkimusta, ratkaisemaan monimutkaisia analyyttisiä haasteita, parantamaan potilaan diagnostiikkaa ja lisäämään laboratorion tuottavuutta. www.thermofisher.com
Tämä vuosi rupeaa pikkuhiljaa olemaan paketissa ja on aika suunnata katseet kohti uutta vuotta. Softability kiittää tämän vuoden yhteistyöstä ja toivottaa kaikille erittäin hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2023!
Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella. Lue lisää!
Softability toteutti yhteistyössä Gradia Jämsän kanssa lisätyn todellisuuden (AR) sovelluksen sähköalan asennusharjoitusten tueksi. AR-sovelluksella pyritään havainnollistamaan harjoitusympäristöä kalusteineen opiskelijoille sekä helpottamaan opettajien työn suunnittelun ja asennusten tarkistamista. Lue lisää!
Meille asiakkaiden tuotekehitystarpeiden ymmärtäminen ja sopivan osaajan löytäminen on kaiken lähtökohta. Avaamme tässä artikkelissa asiakastapauksen kautta miten tämä prosessi eteni suuren, teollisuuden laitevalmistaja-asiakkaamme kanssa. Lue lisää!
Jo 20 vuoden ajan olemme olleet asiakkaidemme apuna heidän merkityksellisissä tuotekehitysprojekteissaan, tarjoten projekteihin osaavia ja välittäviä ohjelmistokehityksen ammattilaisia. Osaamisemme kattaa koko ohjelmistokehityksen kirjon aina laiteläheisestä ohjelmoinnista pilvipalveluihin asti sekä lähes kaiken muun siltä väliltä. Lue lisää siitä, kuinka voimme olla avuksi myös sinun vaativissa hankkeissa!
Softability toteutti Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset. Lue lisää!
Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!
Lataa webinaaritallenne yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!