Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Ohjelmistokehitykseen liittyvän tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet ja tulevat edelleen muuttumaan lähitulevaisuudessa. Tähän vaikuttavat muun muassa nykyinen maailman tilanne sekä teknologioiden kehittyminen.

Trendikatsaukseen osallistui 40 globaalin teollisuuden ja lääketieteen laitevalmistajan edustajaa yrityksistä, joilla on tuotekehitystä Suomessa. Haastattelimme yritysten tuotekehityksestä vastaavia sekä muita tuotekehitykseen liittyviä päättäjätason henkilöitä.

Trendikatsauksessa löydöksiä muun muassa aiheista:

 • Miten tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet.
 • Mitä haasteita yrityksillä on osaajiin liittyen.
 • Miten maailmantilanne vaikuttaa tuleviin tuotekehityksen investointeihin.
 • Mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan tuotekehityksen osalta keskittymään tulevaisuudessa.

Lataa trendikatsaus!

(Materiaali englanniksi)

  Lataamalla sisällön hyväksyn henkilötietojeni tallentamisen markkinointikäyttöön (tietosuojakäytäntömme löytyy sivun alalaidasta).

  Avainsanat:

  Saattaisit olla kiinnostunut myös:

  Do We Already Know Everything There Is to Know About Software Testing?

  Kari Hakulinen | 2024/05/29

  One of the ancient early books of the biblical canon already knew it: ”Nihil novi sub sole,” or as put in modern English, ”There is nothing new under the sun,” meaning there is nothing truly novel in existence.

  Lue postaus
  A person with glasses looking at a laptop and another screen with code on them.

  Miksi yritysten ei tulisi tinkiä ohjelmiston testauksesta vaikeassakaan tilanteessa?

  Mauri Jokela | 2024/04/24

  Ohjelmiston testaus ennen julkaisua on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Ailahtelevassa markkinassa on viime aikoina näkynyt kuitenkin trendi, jossa osa yrityksistä tinkii ohjelmiston testauksesta ennen julkaisua ja ottaa siten valtavan taloudellisen riskin, jos ohjelmisto ei toimikaan toivotusti.

  Lue postaus

  Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

  Toni Akkala | 2024/02/20

  There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

  Lue postaus

  Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

  Nora Nirhamo | 2023/12/04

  Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

  Lue postaus

  Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

  Nora Nirhamo | 2023/11/03

  Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

  Lue postaus

  KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

  Nora Nirhamo | 2023/10/27

  Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

  Lue postaus

  Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

  Nora Nirhamo | 2023/09/07

  Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

  Lue postaus

  Tuemme avustustyötä Ukrainassa

  Nora Nirhamo | 2023/07/03

  Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

  Lue postaus

  Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

  Nora Nirhamo | 2023/05/26

  Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

  Lue postaus