Työpaikkamme on Great Place to Work -sertifioitu

Nora Nirhamo | 2022/02/16

Työntekijöistämme 94% pitää organisaatiotamme todella hyvänä työpaikkana! Tämän johdosta Softability sai tänäkin vuonna Great Place to Work -sertifikaatin. Olemme ylpeitä siitä mitä saavutamme yhdessä – kiitos softabilitylaiset!

Henkilöstötutkimuksen mukaan 94% työntekijöistämme pitää organisaatiotamme todella hyvänä työpaikkana!

Tunnustus on meille tärkeä ja antaa vahvistuksen sille, että olemme oikealla tiellä tekemässä asioita oikein myös työntekijöidemme näkökulmasta. Työntekijäkokemuksen kehittäminen on jatkuva prosessi ja aidon viihtyvyyden takaaminen vaatii avointa suhdetta työnantajan ja työntekijöiden välille. Etenkin viimeinen pari vuotta on ollut haastavaa aikaa työntekijäkokemuksen kehittämisen kannalta, kun töitä on tehty hajautetusti ja kohtaamiset ovat jääneet vähemmälle.

“Juuri siksi onkin erityisen mieltä lämmittävää nähdä, että osaajamme ovat kokeneet meidän onnistuneen monessa asiassa erinomaisesti.”, kertoo Janne Repo, Softabilityn toimitusjohtaja.

Great Place to Work -sertifiointi on globaalisti arvostettu tunnustus erinomaisesta työntekijäkokemuksesta, luottamukseen perustuvasta yrityskulttuurista ja sitoutuneisuudesta hyvän työpaikan rakentamiseen. Sertifiointi on kolmannen osapuolen, Great Place to Work®:n, myöntämä tunnustus. Työntekijäkokemus on tutkittu Trust Index -henkilöstötutkimuksella, jolloin sertifiointi perustuu työntekijöidemme aitoihin kokemuksiin.

 

“Mahtavat työkaverit, mielenkiintoisia tapahtumia & poikkeuksellinen johtaminen”

Softability on yhtä paljon kuin sen työntekijät ja siksi on erittäin tärkeää, että jokainen tuntee olevansa arvostettu ja saa mahdollisuuden kehittää itseään ja ammattitaitoaan. Teemme merkityksellistä työtä, jossa pääsee vaikuttamaan mm. ihmisten terveyden kuin ympäristön hyvinvoinnin parantamiseen. Luotamme toinen toisiimme, kohtaamme kaikki tekijät yksilöinä ja uskomme yhdessä tekemisen voimaan.

Myös matalaa hierarkiaa arvostetaan ja siitä pidetään jatkossakin kiinni.

“Henkilöstötutkimuksen mukaan 98% työntekijöistämme kokee, että yrityksen johto on helposti lähestyttävissä. Tämän osalta tavoitteen pitää aina olla 100%. Jos työntekijöillämme on asiaa, niin asia pitää olla helppoa nostaa esille ja tälle täytyy myös järjestää aikaa. Olemme vahvalla kasvupolulla ja erityistä huomiota tuleekin nyt kiinnittää siihen, että myös jatkossa voimme pitää tuon kynnyksen mahdollisimman matalana, ja jokaisella on mahdollisuus tulla kuulluksi ja autetuksi.”, Repo huomauttaa.

Tavoitteenamme onkin olla halutuin työnantaja merkityksellisen ohjelmistokehityksen parissa. Tavoite on kova ja monen asian pitää onnistua täydellisesti, jotta tavoitteeseen pääsy on mahdollista. Tämän eteen teemme kuitenkin joka ainoa päivä kovasti töitä suurella sydämellä.

“96% työntekijöistämme tällä hetkellä voi suositella meitä työnantajaksi ystävilleen ja perheenjäsenilleen – siis kaikkein rakkaimmille läheisilleen. Tämä on kyllä pysäyttävää.”, iloitsee Repo.

Tutkimuksessa olevan kysymyspatteriston lisäksi työntekijöiden on myös mahdollista antaa vapaasti palautetta työnantajalle. Olemme saaneet joka vuosi erittäin hyviä kehitysideoita ja mieltä lämmittäviä kommentteja. Tässä muutama nosto työntekijöiden palautteista:

  • “Jos on joku asia mikä estää tai vaikeuttaa työtehtävien tekemistä niin voin luottaa siihen, että esimieheni tekee kaikkensa saadakseen kyseiseen asiaan ratkaisun.”
  • “Minua kohdellaan täällä yksilönä eikä vain resurssina. Jos tarvitsen jotain, niin asiat järjestyvät kyllä nopeasti.”
  • “Itseohjautuvuus ja vapaus tehdä hommia omalla tavallaan on erittäin hyvä.”
  • “Mahtavat työkaverit, mielenkiintoisia tapahtumia ja poikkeuksellinen johtaminen.”
  • “Yrityksen johto on aina pyrkinyt paitsi luomaan myös ylläpitämään työyhteisöä, jossa kaikille on oma, mukava ja turvallinen paikkansa. Työntekijöitä on aina arvostettu lähtökohtaisesti ihmisinä. Kaikkia kuunnellaan ja kohdellaan tasa-arvoisesti, lähtökohdistaan ja elämäntilanteistaan riippumatta. Kiitän kaikesta mitä on annettu, ja toivon johdolle hyvää jaksamista myös tulevaisuudessa.”

 

Olemme uniikki yhdistelmä merkityksellistä työtä, mielenkiintoisia tulevaisuuden teknologioita sekä lämminhenkistä ja ihmistä arvostavaa työyhteisöä. Mikäli edellä mainitut asiat kasvavassa yrityksessä kiinnostavat sinua, käyhän tutustumassa meihin ja tarjoamiimme uramahdollisuuksiin lisää.

 

“Olemme ylpeitä siitä mitä saavutamme yhdessä – kiitos softabilitylaiset!”

 

Lisätietoja:

Janne Repo, CEO, Softability Oy, janne.repo(at)softability.fi

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

HoloLens 2 -älylasisovellus tukee oppimista ja nopeuttaa uusien työntekijöiden perehtymistä

Nora Nirhamo | 2022/05/11

Softability ja Savonia-ammattikorkeakoulu toteuttivat holograafiset työohjeet Microsoft Dynamics 365 Guidesin avulla HoloLens 2 -älylaseille tukemaan opiskelijoiden siirtymistä harjoitteluun työelämässä sekä jo työssä olevien henkilöiden perehtymistä uusiin tehtäviin. Lue lisää!

Lue postaus

Webinaari ti 14.6. : XR-teknologiat perehdytyksen ja koulutuksen tukena

Nora Nirhamo | 2022/05/09

Osallistu yhdessä Lumon Oy:n kanssa pidettävään webinaariin, jossa kuulet miten XR-teknologioita voi hyödyntää esimerkiksi uusien työntekijöiden perehdytyksen ja koulutuksen tukena sekä kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksessä!

Lue postaus

Laadunvarmistus – ohjelmistotestaaja on tärkeä lenkki ohjelmistokehityksessä

Nora Nirhamo | 2022/04/07

Softabilityllä tehdään laadukasta ohjelmistokehitystä merkityksellisten toimialojen parissa. Laadukkaan lopputuloksen takana on aina tiimi, johon kuuluvat sekä taitavat koodarit että asiansa osaavat ohjelmistotestaajat. Ohjelmistotestaaja varmistaa viime kädessä, että ohjelmistot toimivat kuten niiden kuuluukin toimia – kaikkien käyttäjien käsissä, koko tuotteen elinkaaren ajan. Laadunvarmistus onkin olennainen osa koko ohjelmistokehityksen prosessia ja viimeinen lukko ennen kuin ohjelmisto annetaan loppukäyttäjän käsiin.

Lue postaus

Softability mukana tukemassa Ukrainan kriisistä kärsiviä

Nora Nirhamo | 2022/03/15

Softability lahjoittaa 2 % viime vuoden voitoista Suomen Punaisen Ristin katastrofirahastoon, jolla tuetaan avustustoimintaa Ukrainassa.

Lue postaus

Ohjelmistokehitystä tekevät kertovat, millaista työskentely Softabilityllä on

Nora Nirhamo | 2022/02/21

Softabilitylle kuljetaan eri reittejä, mutta kaikkia tekijöitämme yhdistää sama innostus tehdä haastavaa ja merkityksellistä ohjelmistokehitystä. Tässä tekstissä annamme puheenvuoron kahdelle ohjelmistokehittäjälle, jotka tekevät arvokasta työtä asiakkaidemme eteen. Lue lisää!

Lue postaus

Tule inspiroitumaan X-Realitysta 3.3.2022 Vantaalle!

Nora Nirhamo | 2022/02/09

Kutsumme sinut esittelytilaisuuteemme, jossa pääset kokeilemaan useita X-Reality -toteutuksia sekä XReach-etätukiratkaisua ja hakemaan inspiraatioita oman liiketoimintasi kehittämiseen. Konkreettisen hypistelyn lisäksi Sandvik Mining & Rock Solutions on tilaisuudessa kertomassa miten he käyttävät XReachiä ja hyötyvät etätuesta.

Lue postaus

XReach-etätukiratkaisu syntyi tehokkaan tiimin hyppysissä

Nora Nirhamo | 2022/02/01

XReachin tarina alkoi vuonna 2017 alun perin asiakkaan toiveesta. Sittemmin olemme kehittäneet etätukiratkaisua entisestään tehokkaan tiimin voimin. Tänä päivänä ratkaisu toimii muun muassa modernien älylasien kanssa. Lue koko tarina!

Lue postaus

CTN Groupille AR- ja VR-sovellus CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyyn

Nora Nirhamo | 2022/01/19

Softability toteutti CTN Groupille mobiililaitteilla toimivan lisätyn todellisuuden ja Oculus Quest 2 VR-laseilla toimivan virtuaalitodellisuuden sovelluksen. Sovellukset toteutettiin helpottamaan uuden CTN eKabiini-huippukylmälaitteen esittelyä. Lue lisää!

Lue postaus

Merkityksellistä ohjelmistokehitystä vaativissa projekteissa – kuulostaako myös sinun jutultasi?

Nora Nirhamo | 2022/01/13

Softabilitylle hakeutuvat valveutuneet ohjelmistokehittäjät, jotka haluavat olla mukana tekemässä merkityksellistä softaa. Pienenä ohjelmistotalona välitämme ihmisistä, jotka meillä työskentelevät. Lue lisää!

Lue postaus