Yhden hengen Mixed Reality (MR) -kokemuksesta jaettuihin kokemuksiin – Esittelyssä Microsoft Mesh!

Nora Nirhamo | 2021/05/11

Aiemmin Mixed Reality (MR) -kokemukset ovat pääasiassa olleet mahdollisia toteuttaa vain yhden henkilön nähtäväksi kerrallaan. Nyt kokemus on kuitenkin mahdollista jakaa usean käyttäjän kesken tehden siitä yhteisöllisempää, kiitos Microsoft Meshin. Lue lisää!

Aiemmin Mixed Reality (MR) -kokemukset ovat pääasiassa olleet mahdollisia toteuttaa vain yhden henkilön nähtäväksi kerrallaan. MR-teknologia on kuitenkin kehittynyt ja nyt kokemus on mahdollista jakaa usean käyttäjän kesken tehden siitä yhteisöllisempää. Microsoft Mesh tarjoaa käyttäjilleen mukaansatempaavan tavan toimia yhdessä ilman fyysistä läsnäoloa. Koska haluamme Softabilityllä tarjota asiakkaillemme parhaita mahdollisia ratkaisuja, lähdimme tutkimaan ja testaamaan mistä kyseisessä teknologiassa on oikein kyse.

Mikä on Microsoft Mesh?

Microsoft Mesh on vuoden 2021 alkupuolella julkistettu uusi Microsoft Azure-palvelu. Mesh on yhteistyöhön perustuva, immersiivinen alusta, joka käyttää Azurea näiden ominaisuuksien jakamiseen. Microsoft Meshin avulla voidaan kehittää mukaansatempaavia, usean käyttäjän jaettavissa olevia, monitasoisia yhdistetyn todellisuuden sovelluksia.

Microsoft Mesh tarjoaa fyysisestä sijainnista riippumattoman, luonnollisen yhteisen kokemuksen yhdistettyä todellisuutta hyödyntäen. Käyttäjät ovat jaetussa tilassa edustettuina 3D-hahmoina, joko itse luodun tai Meshin tarjoaman valmiin avatarin muodossa. Avatar välittää käyttäjän oikeat eleet kuten katsekontaktin, ilmeet sekä käsien ja vartalon liikkeen tarkasti ja luonnollisella tavalla kaikille muille käyttäjille. Asennot ja ilmeet päivittyvät korkeintaan 100 millisekunnin viiveellä riippumatta käyttäjien fyysisestä sijainnista. Näin käyttäjät pystyvät tuomaan aitoa persoonaansa esille. Tilaäänet lisäävät aidon läsnäolon tunnetta, sillä äänet kuuluvat täysin oikein sen mukaisesti miten käyttäjät ovat sijoittuneita toisiinsa nähden virtuaalitilassa.

Meshin Spatial Maps -ominaisuus mahdollistaa holografisen sisällön jakamisen samassa ajassa ja tilassa eri laitteiden välillä. Käyttäjät voivat myös yhdessä visualisoida ja merkitä kaikkea yhteiseen tilaan tuotua ja jaettua 3D-sisältöä. Mesh-teknologian avulla käyttäjän tiettyyn paikkaan asettamat (ankkuroimat) asiat ja esineet näkyvät myös muille käyttäjille täsmälleen samassa paikassa olevina. Käyttäjät voivat vapaasti liikkua näiden ympärillä, ja katsella niitä haluamistaan kuvakulmista.

Miten asiakkaat hyötyvät Microsoft Meshistä?

Microsoft Mesh hyödyttää asiakkaita monissa etäratkaisua vaativissa käyttötapauksissa. Laitetuki on myös laaja, joten käyttöönotto ei välttämättä vaadi uusien laitteiden hankintaa. Tällä hetkellä tuettuja laitteita ovat: Microsoft HoloLens 2, HP Reverb G2, Oculus Quest 2, iOS & Android mobiililaitteet sekä PC & Mac.

Esimerkkejä käyttötapauksista:

  • Virtuaalinen yhteistyö: Yrityksen sisällä eri lokaatioissa työskentelevät tiimit pystyvät Meshin avulla toimimaan yhteistyössä paremmin. Jaettu kokemus auttaa pysymään kartalla missä esim. projektin kanssa mennään, mukaansatempaava kokemus parantaa työntekijöiden sitoutumista työtehtävään sekä lisää tuottavuutta.
  • Virtuaaliset suunnittelupalaverit: Meshin avulla suunnittelupalaverien pito on tehokasta työntekijöiden sijainnista tai käytettävistä laitteista riippumatta. Tiimit voivat työstää 3D-malleja reaaliajassa ja palata myöhemmin siihen mihin viime kerralla jäivät. Yhdessä suunnittelu parantaa ideointia, kehittää luovuutta ja tiivistää työntekijöiden välistä yhteistyötä.
  • Etä-avustaminen: Työntekijät saavat helposti apua silloin kun he sitä tarvitsevat. Asiantuntijat pystyvät auttamaan ja esittämään tarpeellista materiaalia missä ja milloin vain. Tällä tavoin ongelmien ratkaisu nopeutuu ja työteho paranee.
  • Kouluttaminen etänä ja oppiminen yhdessä: Erityisesti haastavien asioiden oppiminen pelkästään lukemalla on vaikeaa. Meshillä voidaan helpottaa oppimista näyttämällä tilanteita holografisesti ja osallistamalla koulutettavat opetustilanteisiin. Koulutettavat voivat myös Meshin avulla yhdessä ratkoa tehtäviä ja jakaa näin kokemuksiaan ja eteen tulleita haasteita.
  • Virtuaalisten tapaamisten/tapahtumien isännöinti: Meshillä on mahdollista luoda mukaansatempaava ja kokemuksellinen virtuaalitapaaminen tai -tapahtuma. Erilainen, osallistava ja mielenkiintoinen tapaaminen tai tapahtuma jää varmasti osallistujien mieleen ja on mahdollisuus erottautua muista.

Softability on Microsoft Mixed Reality kumppani, joka takaa sen, että käytössämme on aina tuorein tieto ja MR-teknologiat. Autamme asiakkaitamme löytämään ja toteuttamaan heille parhaat ratkaisut liiketoiminnan kehittämiseen. Olemme parhaillaankin toteuttamassa asiakkaallemme Mesh-teknologiaan perustuvaa ratkaisua koulutuksen tueksi. Kerromme mielellämme aiheesta lisää!

Ota rohkeasti yhteyttä:

Tapio Pukkala, Solution Sales, tapio.pukkala(at)softability.fi, +358407180514

Juha Asunmaa, Business Unit Director, juha.asunmaa(at)softability.fi, +358405235940

Mikko Luukkonen, Solution Sales, mikko.luukkonen(at)softability.fi, +358505543652

 

Lisätietoja ja lähteet Microsoft Meshistä:

https://techcommunity.microsoft.com/t5/mixed-reality-blog/microsoft-mesh-a-technical-overview/ba-p/2176004

https://docs.microsoft.com/en-us/mesh/overview

https://docs.microsoft.com/en-us/mesh/mesh-app/

https://docs.microsoft.com/en-us/mesh/mesh-app/use-mesh

Share

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Softability on tänäkin vuonna tukemassa Pelastakaa Lapset ry:n toimintaa

Nora Nirhamo | 2021/06/07

Me Softabilityssä pidämme erityisen tärkeänä lasten ja nuorten auttamisen. Tämän vuoksi lahjoitimme tänäkin vuonna viime vuoden tuotosta kaksi prosenttia Pelastakaa Lapset ry:n toiminnan tukemiseen osana yhteiskuntavastuutamme.

Lue postaus

Webinaari: Miten liiketoiminta kehittyy – Lisätty (AR) ja virtuaalitodellisuus (VR) työn tuottavuudessa, kustannussäästöissä ja kilpailuetuna

Nora Nirhamo | 2021/05/21

Katso webinaaritallenne, jossa tulet kuulemaan missä XR-teknologioiden kehityksen osalta mennään nyt ja miltä tulevaisuus näyttää!

Lue postaus

Webinaari: Microsoft sovelluskehityksen megatrendit päättäjille

Nora Nirhamo | 2021/05/21

Katso webinaaritallenne ”Microsoft sovelluskehityksen megatrendit päättäjille”, jossa opit mitä sinun tulisi vähintään tietää Microsoft-teknologioista!

Lue postaus

Webinaari: Etätuki – Virtuaalinen yhteistyö teollisuudessa

Nora Nirhamo | 2021/05/21

Katso tallenne yhdessä RealWearin kanssa pidetystä webinaaristamme ”Etätuki – Virtuaalinen yhteistyö teollisuudessa”, jossa keskustellaan liiketoiminnan jatkuvuuden, työntekijöiden voimaannuttamisen ja etulinjan työntekijöiden tukemisen etänä välttämättömyydestä.

Lue postaus

Softabilityn yhteishenki jyllää haastavasta ajasta huolimatta – ylsimme tänäkin vuonna Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon!

Nora Nirhamo | 2021/04/29

Onnellisina jännitimme tänäkin vuonna listasijoitusta Suomen parhaimpien työpaikkojen joukkoon. Työntekijöille tehdyn Great Place to Work® -tutkimuksen pohjalta Softability sijoittui keskisuurten organisaatioiden sarjassa sijalle 18. Kiitos upeille työntekijöillemme!

Lue postaus

Softability on nyt myös kulta-tason Microsoft-kumppani Application Integration -kompetenssi-alueella

Nora Nirhamo | 2021/04/20

Softability on Microsoft-kumppani jo neljällä eri kompetenssi-alueella. Aiempia kompetensseja on Azure-pilvipalveluiden toteutuksesta, mobiilikehityksestä sekä ohjelmistokehityksestä. Nyt uusimpana saavutuksena saimme “Gold Application Integration” -kompetenssin.

Lue postaus

Webinaari: Microsoft Mixed Reality (MR) ratkaisut liiketoiminnan tukena!

Nora Nirhamo | 2021/04/16

Lataa webinaaritallenne, jossa kuulet miten Microsoft Mixed Reality (MR) ratkaisut toimivat liiketoiminnan tukena! Luvassa eri MR-ratkaisujen esittelyä sekä case-esimerkkejä!

Lue postaus

Webinaari: Nykyaikaista opetusmenetelmiä virtuaalisilla oppimisympäristöillä!

Nora Nirhamo | 2021/04/15

Lataa webinaaritallenne yhdessä Microsoftin kanssa pidetystä webinaarista, jossa kuulet miten nykyaikaistetaan opetusmenetelmiä virtuaalisten oppimisympäristöjen avulla!

Lue postaus

Tule, näe ja koe! Softability esittelee uuden XR Showroominsa

Nora Nirhamo | 2021/03/31

Olemme Softabilityllä toteuttaneet useita onnistuneita XR-ratkaisuja asiakkaillemme saaden mielenkiintoisia referenssejä. Nyt osa näistä yleisistä käyttötapauksista on kaikkien asiakkaiden nähtävissä ja koettavissa uudessa XR Showroomissamme Vantaalla. Tule, näe ja koe miten XR voisi olla hyödyksi juuri sinun yrityksellesi!

Lue postaus