Autamme yritystäsi pysymään digitaalisen kehityksen kärjessä XR-teknologioiden avulla.

Toteutamme luovimmatkin XR-ideasi!

Tehosta liiketoimintaasi, säästä kustannuksissa ja ota etumatkaa kilpailijoihin XR-teknologioiden avulla

Olemme johtava laajennetun todellisuuden (Extended Reality, XR) ratkaisujen toimittaja Suomessa ja Microsoft Mixed Reality-kumppani. Autamme tehostamaan liiketoimintaasi lisätyn todellisuuden (Augmented Reality AR), yhdistetyn todellisuuden (Mixed Reality, MR), virtuaalitodellisuuden (VR) sekä oman etätukiratkaisumme avulla.

Toteutus suunnitellaan aina kustannustehokkaasti tarpeidesi mukaan joko mobiililaitteille, älylaseille, puettaville laitteille tai näiden yhdistelmälle sopivaksi. Lisäksi XReach-ratkaisullamme mahdollistat videoavusteisen etätuen työntekijöillesi tai asiakkaillesi.

Esimerkkejä käyttötapauksista

Myynti & markkinointi

 • Virtuaaliset tuotekatalogit myyntitapaamisiin ja messuille.
 • Suurien tuotteiden esittely virtuaalisesti myyntitapaamisissa ja messuilla.
 • Suunnitteilla olevien tai keskeneräisten hankkeiden suunnittelu, visualisointi ja esittely virtuaalisesti.
 • Mieleenpainuvan wau-efektin luominen.

Huolto, asennus & valmistus

 • Prosessien virtaviivaistaminen.
 • Ohjeiden, tuotemanuaalien ja 3D-mallien sijoittaminen näkökenttään.
 • Ongelmien ratkaisu nopeammin livevideoavusteisen etätuen avulla.
 • Kustannussäästöt matkustamisessa ja lyhyemmät seisokit.
 • Kädet vapaina työskentely.
 • Koulutuksen tehostaminen.

Huolto, asennus & valmistus

 • Prosessien virtaviivaistaminen.
 • Ohjeiden, tuotemanuaalien ja 3D-mallien sijoittaminen näkökenttään.
 • Ongelmien ratkaisu nopeammin livevideoavusteisen etätuen avulla.
 • Kustannussäästöt matkustamisessa ja lyhyemmät seisokit.
 • Kädet vapaina työskentely.
 • Koulutuksen tehostaminen.

Koulutus

 • Turvallinen virtuaalinen harjoitusympäristö.
 • Nopeampi ja kustannustehokas koulutus.
 • Oppimisen tehostuminen interaktiivisella harjoittelulla.
 • Hiljaisen tiedon siirtäminen eteenpäin.
 • Ajasta ja paikasta riippumaton harjoittelu.

Asiakastoteutuksia

Yläviistosta kuvattu teollisuushallin sisäkuva. Etualalla ylhäällä poikittainen palkki jossa lukee Konecranes.

Konecranes testaa yhdistettyä todellisuutta – älylasit tukevat tavaran vastaanoton laadunvarmistusta

Toteutimme Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta.

Koe virtuaalinen laboratorio verkkoselaimella!

Softability toteutti Bakerille virtuaalisen laboratorion, jossa kävijät pääsevät kokemaan innovatiivisia työkaluja luonnollisen soluviljelyn työnkulkuun liittyen. Virtuaaliseen laboratorioon pääsee tutustumaan helposti verkkoselaimella.

Virtuaalitodellisuudella tehoa uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi

Toteutimme Lumon Oy:lle virtuaalitodellisuuden (VR) sovelluksen uusien työntekijöiden perehdyttämiseen ja kokeneiden työntekijöiden tietojen päivityksen tueksi. Sovelluksen avulla perehdyttämisestä saadaan kustannustehokasta ja asennustavoista yhtenäiset.

Koe XR Showroomissamme Vantaalla!

Varaa vierailu XR Showroomiimme kokeaksesi näiden uusien teknologioiden tuomat mahdollisuudet.

Esimerkki-demoja:

 • Älylasipohjaiset työohjeet yhdistetyllä todellisuudella (MR):
  • Microsoft HoloLens 2 älylasit.
 • Harjoittelu virtuaalitodellisuudella (VR):
  • Oculus Quest 2 & 3 lasit.
 • Reaaliaikainen video-etätuki XReach-ratkaisulla:
  • Mobiililaitteet, tietokoneen verkkoselain ja Realwear Navigator 500 -älylasit.
 • Myynti ja markkinointi mobiililaitteilla lisätyn todellisuuden (AR), MR:n, VR:n ja reaaliaikaisen 3D-grafiikan avulla:
  • Mobiililaitteet, HoloLens 2, Meta Quest 2 ja 3 sekä tietokoneiden verkkoselaimet

XR-teknologiat

Lisätty todellisuus, AR

Paranna yrityksesi tuottavuutta, alenna kustannuksia ja virtaviivaista prosesseja lisätyn todellisuuden (Augmented Reality, AR) sovelluksien avulla. Kehitämme tarpeidesi mukaisesti AR-sovelluksia niin älylaseille (RealWear Navigator 500 sarjan laitteet ja Microsoft HoloLens 2) kuin mobiililaitteillekin (Apple iOS ja Android, puhelimet ja tabletit).

Tehostat toimintaasi monin tavoin käyttämällä lisätyn todellisuuden sovelluksia yhdessä älylasien kanssa. Älylasit auttavat työntekijöitäsi tuomalla tarvittavat ohjekirjat, työohjeet ja työvaiheet heidän näkökenttäänsä, oli kyse sitten asennuksesta, huollosta tai käytöstä. Työntekijät niin kentällä, toimistossa kuin tehtaallakin voivat myös olla reaaliaikaisen videon välityksellä yhteydessä asiantuntijaan ja saada neuvoja työtehtävässään saman tien, kädet vapaina!

AR-teknologian tuomat edut:
 • Tunnistaa merkkejä, kuvia ja objekteja (esim. viiva-/QR-koodi, kuvantunnistus, 3D-kohteentunnistus).
 • Aseta hyödyllistä digitaalista tietoa tai AR-kohteita reaalimaailmaan ympärillesi.
 • Työskentele kädet vapaina ja näe silti oleellinen tieto kuten ohjeet, tuotemanuaalit ja 3D-mallit reaaliaikaisesti näkökentässäsi.
 • Ratkaise ongelmat nopeammin tarjoamalla reaaliaikaista ”näe mitä minäkin näen”-videoneuvontaa XReachin avulla.
 • Paikallista itsesi tai ympärilläsi olevat AR-kohteet.
 • Optimoi suorituskyky virtaviivaistamalla prosesseja.
 • Vähennä toiminnan kuluja (vähemmän matkustamista ja lyhemmät seisokit).
 • Tarjoa huippuluokan koulutusta.
Mobiili AR ja WebXR kehitysosaamisemme

Kehitämme AR-ratkaisuja myös mobiililaitteille, joissa on Apple iOS tai Google Android-käyttöjärjestelmä.

Asiakkaille tuottamamme ratkaisut ovat painottuneet Unity-kehitysympäristöllä toteutettuihin myynnin ja markkinoinnin mobiilisovelluksiin, jotka hyödyntävät Applen ARKit ja Googlen ARCore teknologioita. Tämän lisäksi olemme kehittäneet Xamarin työkalulla globaalin pilveä hyödyntävän etätukiratkaisun (XReach) missä on tuki muun muassa mobiililaitteille.

Panostamme lisäksi moderneihin web-pohjaisiin AR/VR-ratkaisuihin hyödyntäen uusimpia mobiili- ja puettavia laitteita sekä JavaScript -pohjaisia työkaluja. Näistä meillä on kokemusta muun muassa koulutusratkaisuiden kehittämisessä Mozilla Hubs VR-alustan päälle: WebVR ja A-Frame/three.js.

UI/UX-suunnittelu AR-sovelluksille

AR-sovellusten suunnittelu älylaseille ja mobiililaitteille vaatii AR-teknologioiden ja alustojen syvällistä ymmärtämistä.

Lisätty todellisuus muuttaa käyttäjäkokemusta: digitaalisen ja fyysisen maailman rajat hämärtyvät, jolloin käyttäjille aukeaa uusia sovellusten käyttömahdollisuuksia eleitä, katsetta ja ääntä hyödyntäen.

Suunnittelu immersiivisille 3D-ympäristölle on pohjimmiltaan hyvin erilaista kuin hiirellä ohjattavien ja 2D-näytöille toteutettavien sovellusten suunnittelu. Koska AR-, MR- ja VR-laitteita käytetään osin ilman fyysisesti kosketettavia rajapintoja ja painikkeita, perinteisiä vuorovaikutusmenetelmiä ei voida enää soveltaa käyttöliittymäsuunnittelussa. Käyttäjä ohjaa virtuaali- ja lisätyn todellisuuden sovelluksia eleillä, katseella ja äänikomennoilla, mikä tekee käyttäjäkokemuksesta ja vuorovaikutuksesta luonnollista, sujuvaa ja mukaansatempaavaa.

Onnistuneen käyttökokemuksen luominen vaatii monipuolista osaamista ja AR-teknologiatuntemusta, jossa olemme alan huippuja.

Yhdistetty todellisuus, MR

Microsoft Mixed Reality kumppanina pystymme tarjoamaan sinulle aina tuoreimmat MR-teknologiat ja osaamisen niiden hyödyntämiseen. Yhdistetty todellisuus (Mixed Reality, MR) ja Microsoft Hololens 2 älylasit tarjoavat yrityksellesi holograafisen ja mukaansatempaavamman kokemuksen kuin mitä mobiililaitteilla tai edullisemmilla älylaseilla voidaan saada aikaiseksi. MR-teknologia yhdistää monipuolisesti käyttäjän aistit (näkö, kuulo, ele- ja puheohjaus) virtuaalisten kohteiden havainnoimiseen todellisessa ympäristössä – tästä tuleekin nimi ”yhdistetty todellisuus”.

Konsultoimme MR-valmissovellusten käyttöönottoa ja kehitämme räätälöityjä MR-ratkaisuja asiakkaille.

Hololens 2 -älylasien laajempi näkökenttä, aidonoloiset 3D-mallit, monipuoliset vuorovaikutuskeinot sekä kädet vapaana toimiminen mahdollistavat uusia työskentelytapoja työntekijöillesi tai asiakkaillesi. Dynamics 365 hyötysovellukset yhdessä Azure pilven palvelujen kanssa vievät Mixed Realityn hyödyt uudelle tasolle auttaen työntekijöitä ja opiskelijoita ratkaisemaan monimutkaisia tehtäviä itsenäisesti ja/tai etäasiantuntijan avulla. Työn tekemisen ja oppimisen tehostamisen lisäksi MR-teknologian hyödyntäminen tekee yrityksestäsi myös mieleenpainuvamman ja erottaa kilpailijoista.

Microsoftin MR-ekosysteemiin kuuluvat Hololens 2 -älylasien lisäksi valmissovellukset Dynamics 365 Guides ja Remote Assist sekä Azure pilven palvelut. Valmissovellukset lisensoidaan käyttäjä- tai laitekohtaisella kuukausimaksulla.

Dynamics 365 Guides on työohjesovellus vaihekohtaiseen tehtäväkuvaukseen Hololens 2 -älylaseilla sisältäen PowerPoint’tiakin helppokäyttöisemmän sisällönluontityökalun Windows 10/11 tietokoneille asiakkaiden omaan käyttöön. Guides sovelluksen sisältö voi olla interaktiivista, eikä vain staattista, sisältäen tekstiä, kuvia, videoita, 3D-animointeja ja ääniä. Kaikki voi toimia vaikka vain kosketuksella. Guides mahdollistaa digitaalisten kaksosten, 3D-mallien, visualisoinnin ja vuorovaikutuksen näiden kanssa: ”räjäytyskuvat”, läpinäkyvyydet, kohteen osien käsittelyn yms.

Guidesin työnkulkuun voidaan tuoda tietoa myös sovelluksen ulkopuolelta Microsoft Power Apps ja verkkosovellusten avulla. Lisäksi Guides tarjoaa mahdollisuuden Teams etäyhteyteen, jotta voit ratkaista ongelmia reaaliaikaisesti ja helposti etäasiantuntijan avulla. Microsoft Power BI tarjoa raportoinnin Guidesilla tehtyjen työohjeiden käytön analysointia ja kehittämistä varten.

Dynamics 365 Remote Assist ratkaisu on kehitetty nimenomaan etäasiantuntijan kanssa kommunikointiin Hololens 2 -älylaseilla tai mobiilisovelluksella.

Microsoft Azure pilven Mixed Reality palvelut laajentavat MR-käyttötapauksia: visualisoi korkean resoluution 3D malleja Hololens laitteella hyödyntäen Azure Remote Rendering -palvelua, kartoita ja tallenna fyysisiä sijainteja virtuaaliksi (Azure Spatial Anchors) sekä sijoita ja ankkuroi 3D mallit automaattisesti fyysisten kohteiden päälle (Azure Object Anchors).

MR-teknologian tuomat edut:
 • Aseta MR-kohteita tai hyödyllistä digitaalista tietoa reaalimaailmaan ympärillesi, tarvittaessa myös IoT-dataa tai muuta muuttuvaa tietoa visualisoituna.
 • Työskentele kädet vapaina ja näe silti oleellinen tieto kuten ohjeet, tuotemanuaalit ja 3D-mallit reaaliaikaisesti näkökentässäsi, juuri siinä kohtaa mihin itse sen haluat.
 • Auta työntekijöitä ja/tai opiskelijoita selviytymään ja oppimaan monimutkaisia tehtäviä, nopeammin ja vähemmillä virheillä.
 • Esittele helposti suuretkin tuotteet tai hankesuunnitelmat virtuaalisen tuotevisualisoinnin avulla.
 • Mahdollista etäesittelyt digitalisoimalla esittelytilat, ja hyödyntämällä digitaalisten kaksosten täydet mahdollisuudet.
 • Optimoi suorituskyky virtaviivaistamalla prosesseja.
 • Vähennä toiminnan kuluja (vähemmän matkustamista ja lyhemmät seisokit).

Yhdistetty todellisuus, MR

Microsoft Mixed Reality kumppanina pystymme tarjoamaan sinulle aina tuoreimmat MR-teknologiat ja osaamisen niiden hyödyntämiseen. Yhdistetty todellisuus (Mixed Reality, MR) ja Microsoft Hololens 2 älylasit tarjoavat yrityksellesi holograafisen ja mukaansatempaavamman kokemuksen kuin mitä mobiililaitteilla tai edullisemmilla älylaseilla voidaan saada aikaiseksi. MR-teknologia yhdistää monipuolisesti käyttäjän aistit (näkö, kuulo, ele- ja puheohjaus) virtuaalisten kohteiden havainnoimiseen todellisessa ympäristössä – tästä tuleekin nimi ”yhdistetty todellisuus”.

Konsultoimme MR-valmissovellusten käyttöönottoa ja kehitämme räätälöityjä MR-ratkaisuja asiakkaille.

Hololens 2 -älylasien laajempi näkökenttä, aidonoloiset 3D-mallit, monipuoliset vuorovaikutuskeinot sekä kädet vapaana toimiminen mahdollistavat uusia työskentelytapoja työntekijöillesi tai asiakkaillesi. Dynamics 365 hyötysovellukset yhdessä Azure pilven palvelujen kanssa vievät Mixed Realityn hyödyt uudelle tasolle auttaen työntekijöitä ja opiskelijoita ratkaisemaan monimutkaisia tehtäviä itsenäisesti ja/tai etäasiantuntijan avulla. Työn tekemisen ja oppimisen tehostamisen lisäksi MR-teknologian hyödyntäminen tekee yrityksestäsi myös mieleenpainuvamman ja erottaa kilpailijoista.

Microsoftin MR-ekosysteemiin kuuluvat Hololens 2 -älylasien lisäksi valmissovellukset Dynamics 365 Guides ja Remote Assist sekä Azure pilven palvelut. Valmissovellukset lisensoidaan käyttäjä- tai laitekohtaisella kuukausimaksulla.

Dynamics 365 Guides on työohjesovellus vaihekohtaiseen tehtäväkuvaukseen Hololens 2 -älylaseilla sisältäen PowerPoint’tiakin helppokäyttöisemmän sisällönluontityökalun Windows 10/11 tietokoneille asiakkaiden omaan käyttöön. Guides sovelluksen sisältö voi olla interaktiivista, eikä vain staattista, sisältäen tekstiä, kuvia, videoita, 3D-animointeja ja ääniä. Kaikki voi toimia vaikka vain kosketuksella. Guides mahdollistaa digitaalisten kaksosten, 3D-mallien, visualisoinnin ja vuorovaikutuksen näiden kanssa: ”räjäytyskuvat”, läpinäkyvyydet, kohteen osien käsittelyn yms.

Guidesin työnkulkuun voidaan tuoda tietoa myös sovelluksen ulkopuolelta Microsoft Power Apps ja verkkosovellusten avulla. Lisäksi Guides tarjoaa mahdollisuuden Teams etäyhteyteen, jotta voit ratkaista ongelmia reaaliaikaisesti ja helposti etäasiantuntijan avulla. Microsoft Power BI tarjoa raportoinnin Guidesilla tehtyjen työohjeiden käytön analysointia ja kehittämistä varten.

Dynamics 365 Remote Assist ratkaisu on kehitetty nimenomaan etäasiantuntijan kanssa kommunikointiin Hololens 2 -älylaseilla tai mobiilisovelluksella.

Microsoft Azure pilven Mixed Reality palvelut laajentavat MR-käyttötapauksia: visualisoi korkean resoluution 3D malleja Hololens laitteella hyödyntäen Azure Remote Rendering -palvelua, kartoita ja tallenna fyysisiä sijainteja virtuaaliksi (Azure Spatial Anchors) sekä sijoita ja ankkuroi 3D mallit automaattisesti fyysisten kohteiden päälle (Azure Object Anchors).

MR-teknologian tuomat edut:
 • Aseta MR-kohteita tai hyödyllistä digitaalista tietoa reaalimaailmaan ympärillesi, tarvittaessa myös IoT-dataa tai muuta muuttuvaa tietoa visualisoituna.
 • Työskentele kädet vapaina ja näe silti oleellinen tieto kuten ohjeet, tuotemanuaalit ja 3D-mallit reaaliaikaisesti näkökentässäsi, juuri siinä kohtaa mihin itse sen haluat.
 • Auta työntekijöitä ja/tai opiskelijoita selviytymään ja oppimaan monimutkaisia tehtäviä, nopeammin ja vähemmillä virheillä.
 • Esittele helposti suuretkin tuotteet tai hankesuunnitelmat virtuaalisen tuotevisualisoinnin avulla.
 • Mahdollista etäesittelyt digitalisoimalla esittelytilat, ja hyödyntämällä digitaalisten kaksosten täydet mahdollisuudet.
 • Optimoi suorituskyky virtaviivaistamalla prosesseja.
 • Vähennä toiminnan kuluja (vähemmän matkustamista ja lyhemmät seisokit).

Virtuaalitodellisuus, VR

Tarjoa loppuasiakkaallesi täydellisen mukaansatempaava virtuaalinen ympäristö. Käytä virtuaalitodellisuutta tehostamassa työntekijöiden perehdytystä ja koulutusta, tai digitaalisessa markkinoinnissa ja interaktiivisessa 360° tarinankerronnassa. Aktiivinen tekeminen ja oppiminen virtuaalitodellisuudessa jää tutkitusti ja todistetusti paremmin muistiin kuin perinteiset menetelmät.

Konsultoimme VR-valmissovellusten käyttöönottoa ja kehitämme räätälöityjä VR-ratkaisuja asiakkaille.

Meillä on kokemusta VR-sovellusten toteuttamisesta useille VR-laseille kuten Meta Quest 2 & 3 sekä HP Reverb Omnicept.

Unity pelimoottorin päälle kehitetyn ilmaisen VR alustan avulla VR-sovellusten luonti esimerkiksi koulutustarpeisiin on kustannustehokasta ja helposti ylläpidettävissä asiakkaan itsensä toimesta, graafisella työkalulla, ilman tutkintoa Unity-alustan käytöstä tai ohjelmistokehityksestä. Täten räätälöityjä Unity-kehitysprojekteja ei välttämättä enää tarvita oman koulutussovelluksen laatimiseen.

VR-alustan käyttö vaatii vain hieman vasta-alkajaa enemmän Unity-osaamista, jos tarkoituksena on muokata sovelluksen ympäristöä, lisätä siihen uusia käyttötapauksia tai asentaa sovellus VR-laseihin. Tarjoamme koulutuspalaveluja näihin liittyen. Tarjoamme myös sovelluksen tarvitsemat 3D-mallit, koulutuskäyttötapausten luonnin ja räätälöinnin sekä ratkaisun ylläpidon palveluna.

VR-teknologian tuomat edut:
 • Oppiminen tekemällä – lihasmuisti ja liike, mukaansatempaava kokemus.
 • Luonnollinen tapa havainnoida asioita – nopeampi oppiminen.
 • Aistien parempi käyttö – voimakkaampi tunnekokemus ja muisti.
 • Ajasta ja paikasta riippumaton harjoittelu – olettaen että VR laitteet ovat helposti saatavilla.
 • Tukee useita käyttäjiä samanaikaisesti.
 • Johdonmukainen koulutuskokemus ja -materiaali.
 • Turvallinen oppimisympäristö – virtuaalinen simulaatio.
 • Jää mieleen ja erottaudu kilpailijoista VR-teknologian avulla.

XReach-etätukiratkaisu

XReach-etätukiratkaisun avulla asiantuntijasi voivat neuvoa kentällä olevia työntekijöitä live-videon välityksellä. Kenttätyöntekijä voi käyttää ongelman näyttämisessä asiantuntijalle XReach-mobiilisovellusta tai RealWear HMT-1 / Navigator 500 älylaseja. Yhdessä he pystyvät XReach-tukiportaalin ja videon välityksellä ratkomaan eteentulevat ongelmat nopeammin ja fiksummin.

XReach-etätukiratkaisu

XReach-etätukiratkaisun avulla asiantuntijasi voivat neuvoa kentällä olevia työntekijöitä live-videon välityksellä. Kenttätyöntekijä voi käyttää ongelman näyttämisessä asiantuntijalle XReach-mobiilisovellusta tai RealWear HMT-1 / Navigator 500 älylaseja. Yhdessä he pystyvät XReach-tukiportaalin ja videon välityksellä ratkomaan eteentulevat ongelmat nopeammin ja fiksummin.

XR-työkalut & älylasit

Meillä on laajaa osaamista AR/MR/VR -teknologioissa, niin työkaluissa kuin älylaseissa ja mobiililaitteissakin. Toteutamme yritysasiakkaille huippuluokan XR-ratkaisuja, joissa hyödynnetään lisätyn todellisuuden parhaita kehitysalustoja – Unity, ARKit/ARCore ja Vuforia. Lue lisää ja tutustu käyttämiimme älylaseihin ja XR-työkaluihin.

Referenssit

Suunnitellaanko onnistunut XR-hanke yhdessä?

Tuomme vankkaa ja innovatiivista teknistä osaamistamme hankkeeseesi, riippumatta siitä, missä vaiheessa projektin suunnittelua olet. Olemme usein mukana hankkeen alkumetreiltä saakka, toisinaan hyppäämme kelkkaan vauhdista.

Ota meihin yhteyttä, niin laitetaan hanke aluille!

Art Director

Mikael Bowellan

mikael.bowellan(at)softability.fi

Nimi
Yritys
Sähköposti
Viesti
The form has been submitted successfully!
There has been some error while submitting the form. Please verify all form fields again.