Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Test Automation Engineer Dnyaneshwar Suryawanshi on kunnianhimoinen tekijä, joka on kerryttänyt kokemusta manuaali- ja automaatiotestaajana viiden vuoden ajan.

Kun Dnyaneshwar aloitti meillä, oli hänellä takanaan alan opinnot, harjoittelu ja useampia projekteja.

”Ensimmäinen työpaikkani ohjelmistoalalla oli harjoittelijana intialaisessa yrityksessä ohjelmistokehityksen ja -testauksen parissa. Yritys tarjosi harjoittelijoille erisisältöisiä koulutusohjelmia.”

Ohjelmistotestaus veti Dnyaneshwaria puoleensa jo uran alkuvaiheessa. Niinpä hän haki ja pääsi yrityksen tarjoamaan manuaalitestaukseen keskittyvään koulutusohjelmaan. Ensimmäinen projekti, jossa Dnyaneshwar toimi testaajana, liittyi 5G-verkon teknologian kehittämiseen. Seuraava projekti vei mobiiliteollisuuden pariin.

”Kehitimme markkinoille uutta matkapuhelinta. Testasimme käyttöjärjestelmää manuaalisesti, muun muassa sen toiminnallisuuksia sekä sovellusten ja tiettyjen laitteistojen kulkua. Teimme myös verkkotestauksia ja loppukäyttäjätestauksen.”

Tämän jälkeen Dnyaneshwarin kiinnostus testiautomaatiota kohtaan kasvoi ja hän päätti opiskella aihetta itse lisää.

”Aloin opiskelemaan testiautomaatiota. Olin aikaisemmin opiskellut Pythonia perustasolla, joten lähdin laajentamaan osaamistani edistyneen Pythonin parissa.”

Monipuolinen testauskokemus erilaisissa projekteissa

Seuraava projekti vei Dnyaneshwarin työskentelemään intialaiseen striimauspalveluun, missä hän tiimeineen toteutti manuaalisen lopputestauksen sekä manuaalisen käyttäjätestauksen vastikään julkaistulle sovellukselle.

”Käytännössä testasimme sovelluksen kokonaan. Testausvaiheessa tuoreesta sovelluksesta löytyi paljon bugeja ja vakausongelmia, kuten myös loppukäyttäjiä koskevia ongelmia.”

Projekti sujui kuitenkin hyvin ja asiakas antoi tiimille mahdollisuuden näyttää kykynsä tekemällä demon. Uraansa aloitteleva ohjelmistotestaajakolmikko kehitti omat skriptit, frameworkit ja arkkitehtuurin onnistuen saamaan projektin itselleen.

”Kehitimme useita skriptejä eri alustoille, kuten Androidille, iOSille, web-alustoille ja eri selaimille. Saimme myös mahdollisuuden matkustaa ympäri Intiaa tehdäksemme verkkotestauksen tässä kyseisessä APIssa. Se oli kaiken kaikkiaan hyvä kokemus.”, Dnyaneshwar muistelee.

Projektin päätyttyä Dnyaneshwar palasi hetkeksi mobiilitestauksen pariin. Android-pohjaista korkean konfiguraation laitetta testattiin niin manuaalisesti kuin automaatiotestauksella.

”Pääsin tekemään erityylistä testausta kuin aiemmin. Tutuksi tulivat niin savutestaus, stressitason testaus kuin suorituskyvyn testauskin. Testauksen lisäksi pääsin kehittämään erilaisia testiautomaatioskriptejä.”

Projektin myötä Mumbaissa sijainneessa toimistossa vieraili paljon potentiaalisia asiakkaita. Dnyaneshwar saikin erinomaisen mahdollisuuden kehittää esiintymistaitoaan.

”Esittelin heille tiimimme töitä, sovelluskehyksiä ja minkälaista palvelua me testiautomaation ja ohjelmistokehityksen tiimoilta tarjosimme. Demojakin olen tehnyt eri asiakkaille reilut kymmenen. Ne ovat olleet hyviä mahdollisuuksia kehittyä esiintyjänä.”

Android-pohjaisen korkean konfiguraatiolaitteen testauksen jälkeen työura vei projektiin, jossa kehitettiin ja testattiin varastonhallinnan ohjelmistoa.

”Kyseessä oli web-pohjainen, dataan perustuva projekti. RFID:n avulla kaikkien sataman alueella liikkuvien tavaroiden ja ihmisten sijainnit saatiin tietää tarkasti. Mielenkiintoinen ja erilainen projekti kuin aikaisemmat.”, Dnyaneshwar muistelee.

Seuraava työpaikka löytyi rahoitusalalla toimivasta yrityksestä, missä Dnyaneshwar tiimeineen kehitti testausarkkitehtuurin yrityksen maksupäätelaitteisiin.

”Ohjelmistokehitystiimi oli koodannut maksupäätelaitteisiin softan, mutta testaukseen tarvittavia perustuksia ei ollut ollenkaan. Niinpä otimme mallia toisesta projektista ja kehitimme sen kokonaisuudessaan itse.”

Web-testaustiimin johtamista ja työskentelyä robottien parissa

Ennen Softabilitylle siirtymistä Dnyaneshwar työskenteli teknologiayrityksen projektissa. Iso projekti sisälsi API-, web- sekä backend -testausta.

”Kokonaisuudessaan projekti oli opettavainen, ensimmäinen kertani web-testauksen parissa. Käytössä oli teknologioita, joista en ollut aikaisemmin kuullutkaan.”

Dnyaneshwarin viimeisin projekti kyseisessä yhtiössä liittyi maksupäätteisiin. Suomalaiselle asiakkaalle toteutettu projekti kesti noin puolitoista vuotta ja projekti on jäänyt Dnyaneshwarin mieleen mieluisana ja haastavana.

”Projektissa käytin tuttua Robot Frameworkia ja Pythonia. Kirjastot, frameworkit ja arkkitehtuuri olivat kuitenkin täysin erilaisia kuin mitä aiemmin olin käyttänyt.”

”Minun haasteekseni jäi hankkia sovelluksen frameworkit ja skriptit toisesta tuotteesta, joka oli jo kehitetty ja saada testiautomaatio valmiiksi.”

Tässä projektissa Dnyaneshwar pääsi myös tutustumaan tarkemmin robottien kanssa työskentelyyn, sillä maksupäätteiden loppukäyttäjien toiminnot oli simuloitu robottia hyödyntämällä.

Projektin jälkeen Dnyaneshwarille tarjoutui mahdollisuus työskennellä Suomessa, mihin hän päätti tarttua.

Suomessa odottivat myös robotit. Dnyaneshwar pääsi viimein näkemään, kuinka robottien
mekaaninen liike tapahtuu. Aikaisemmin robottien operointi oli tapahtunut etänä Intiasta Jenkinsiä käyttäen.

”Oli mahtavaa päästä näkemään robotit! Rikoin myös jonkin verran robotin osia, sekä 3D-printterin. Sekin oli hyvä opinpaikka saada ne taas toimimaan, Dnyaneshwar muistelee naurahtaen.”

Testiautomaatiotiimin jäsen teollisuuden laitevalmistajalla

Tällä hetkellä Dnyaneshwar työskentelee muutaman henkilön tiimissä suomalaisessa kansainvälisessä teollisuuden laitevalmistajan projektissa. Tiimi koostuu testiautomaatiokehittäjistä ja managerista. Yhteistyötä tehdään myös ohjelmistokehittäjien kanssa.

Työstettävä ohjelmisto liittyy logistiikan automaatioon, missä isot laitteet liikuttavat tavaraa paikasta toiseen.

”Tässä projektissa meillä on käytössä useita teknologioita ja muutamia uusia työkaluja, joita en ole vielä käyttänyt, kuten Docker ja Containers.”

Vahvuuksina looginen päättelykyky, ongelmanratkaisu ja havainnointi

Testaajan työn ytimessä on ongelmien ja vikojen etsiminen. Testaajalta kysytäänkin loogisen päättelykyvyn lisäksi myös ongelmanratkaisu- ja havainnointikykyä.

”Ajattelen, että peruskoodaamiseen pystyy moni, mutta loogista päättelykykyä ei kaikilla ole. Testaajan työssä ongelmakohdat täytyy myös tietysti löytää ja ratkaista. Sanoisinkin, että olen hyvä loogisessa ajattelussa, minkä lisäksi kiinnitän luontaisesti huomiota yksityiskohtiin.”

Jotta työ pysyy mielenkiintoisena, peräänkuuluttaa Dnyaneshwar haasteita.

”Haasteet ja ongelmien ratkominen inspiroivat pysymään liikkeessä. Ilman haasteita voisi työ käydä tylsäksi.”

Projektityöskentelyssä tiimityöskentelytaidot korostuvat

Dnyaneshwar on sitä mieltä, että projektityössä yksi tärkeimmistä taidoista on työskentely tiimissä. Hyvä, toimiva kommunikaatio on välttämätöntä projektien onnistumisen kannalta.

”Jos kommunikaatio ei toimi, on vaikea tietää, missä mennään. Pahimmillaan kaksi testaajaa tekee samaa tehtävää, mikä on ajanhukkaa.”

Hyvän kommunikaation lisäksi omat ajatukset ja kysymykset pitää osata pukea sanoiksi siten, että muut ymmärtävät ne. Myös tiimin jäsenten osaamisen tunteminen on tärkeää.

”Jos en itse ymmärrä jotain tai tarvitsen apua, osaan kysyä niiltä, jotka ovat vastuussa kyseisestä asiasta tai joltain, joka asiasta tietää.”

Dnyaneshwar antaa kiitosta tiimeille, joiden kanssa on saanut työskennellä. Hänen urapolulleen on mahtunut taitavia ja avuliaita ihmisiä, jotka ovat olleet valmiita jakamaan osaamistaan.

”Työskentely kokeneempien tekijöiden kanssa on hyvä mahdollisuus oppia itse lisää. On rikkaus, kun ympärillä on älykkäitä tiimikavereita”, Dnyaneshwar päättää.

Haluatko sinäkin osaksi taitavaa tiimiä? Tutustu avoinna oleviin työpaikkoihimme.

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus

Markus Särkiniemi: “Työssä on kiva kohdata uusia haasteita”

Nora Nirhamo | 2023/04/20

Miten X Factor, kävelytyylit ja koneoppiminen liittyvät toisiinsa? Tutustu pitkän linjan senior softakehittäjämme Markuksen uratarinaan ja ota selvää!

Lue postaus

Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/04/13

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksessa.

Lue postaus

ABB saa Softabilityltä osaavia konsultteja ja joustavuutta tuotekehitysprojekteihin

Nora Nirhamo | 2023/03/29

ABB:llä ja Softabilityllä on takanaan pian kahdenkymmenen vuoden yhteistyö. Softabilityn konsultit ovat työskennelleet ABB:n tuotekehitysprojekteissa monissa eri rooleissa. Lue lisää!

Lue postaus

Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Lue postaus

Webinaari: Trendikatsaus – Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa

Nora Nirhamo | 2023/03/09

Miten ohjelmistokehitykseen liittyvät tuotekehityksen osaajatarpeet ovat muuttuneet yrityksissä viimeisten vuosien aikana? Entä mihin teknologioihin ja millaiseen osaamiseen tullaan keskittymään lähitulevaisuudessa? Kerromme nämä ja monta muuta mielenkiintoista löydöstä “Tuotekehityksen osaajatarpeet lähitulevaisuudessa” -trendikatsauksen julkistuswebinaarissa. Lataa tallenne!

Lue postaus
Yläviistosta kuvattu teollisuushallin sisäkuva. Etualalla ylhäällä poikittainen palkki jossa lukee Konecranes.

Konecranes testaa yhdistettyä todellisuutta – älylasit tukevat tavaran vastaanoton laadunvarmistusta

Nora Nirhamo | 2023/02/01

Softability toteutti Konecranesille tavaran vastaanoton laadunvarmistukseen yhdistettyä todellisuutta hyödyntävän HoloLens 2 -älylasisovelluksen. Sovellus auttaa parantamaan laadunvarmistuksen tuottavuutta ja laatua, nopeuttamaan uusien työntekijöiden perehdyttämistä innostavalla tavalla sekä tukemaan Konecranes Smart Factory -ohjelman paperittoman tehtaan tavoitetta. Lue lisää!

Lue postaus