Ohjelmistokehittäjä Mikael Mäkelä “Ihmiset hyötyvät tästä mitä teen”

Nora Nirhamo | 2023/03/21

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi ohjelmistokehittäjäksi Softabilitylle?

Senior Software Engineer Mikael Mäkelällä on takanaan viisi vuotta ohjelmistokehittäjänä. Tällä hetkellä Mikael työskentelee konsulttina lääketeollisuudessa toimivalla asiakkaallamme.

Tutustu Mikaelin uratarinaan – miten lapsuudessa hakkerin töistä haaveillut Mikael päätyi Softabilitylle?

Opintojen siivittämänä kohti ohjelmistokehittäjän uraa

Kun oli aika tehdä päätöksiä jatko-opinnoista, päätyi Mikael ystävänsä innoittamana opiskelemaan ohjelmointia Haaga-Helian ammattikorkeakouluun.

– Hylkäsin lapsuuden haaveeni hakkerin ammatista ja innostus ohjelmistoalaa kohtaan kasvoi opintojen edetessä entisestään.

Muun muassa koulun penkiltä mukaan onkin tarttunut monipuolinen teknologiapaketti ja eri ohjelmointikielten osaaminen. Osa osaamisesta on kertynyt myös työelämässä.

– Koulussa keskityttiin pääosin web-sivujen kehittämiseen Microsoft stackin kautta, eli C#, Microsoft SQL, HTML, CSS ja jonkun verran JavaScriptiä. Tämän lisäksi oli myös jonkun verran Javaa ja Pythonia. AMK:n ulkopuolella tuli myös opiskeltua Android kehitystä Javalla. Uran aikana olen myös oppinut VB.NET ja UI:n rakentamista XML ja XAML kielillä.

Työssään Mikael käyttää tällä hetkellä pääasiassa muutamaa kieltä.

– Softabilityn aikana olen käyttänyt lähinnä C# ja XAML:ä.

Työuran alussa jäsenrekistereitä ja mobiilisoftaa

Mikaelin ohjelmistokehittäjän urapolun alkuun mahtuu muun muassa jäsenrekisterin ja mobiilisovellusten kehittämistä.

– Edellisessä työpaikassa tein alkuun töitä jäsenrekisterin parissa. Tämän jälkeen siirryin mobiilisoftan pariin ja kehitin mobiilijäsenkorttia Xamarin.Formssilla.

Mobiilitiimissä Mikaelin työpäivät täyttyivät muun muassa mobiilijäsenkortin räätälöimisestä asiakkaiden tarpeiden mukaan.

– Työskentelin alkuun osana pientä tiimiä. Tiimissämme työskenteli myös konsultti aina silloin, kun isompia haasteita ilmeni. Myöhemmin jäin projektiin kokopäiväisesti yksin ja hoidimme puolentoista henkilön voimin projektia lähemmäs vuoden.

Jäätyään yksin Mikaelin vastuu kasvoi, mutta aikaa jäi myös kouluttautumiselle.

– Myöhemmin sain projektiin kaverin alaisekseni. Vanhempana kehittäjänä olin vastuussa siitä, mitä me yhdessä milloinkin työstettiin.

– Samalla kun koodasin, kävin tuotantopäällikön kanssa asiakkailla keskustelemassa heidän tarpeistaan, mikä johti myös dokumentointiin ja suunnittelutyöhön. Käytännössä siis osallistuin koko projektin hallintaan.

Lähtölaukaus XReachissa

Meille tullessaan Mikael työskenteli alkuun XReachin parissa.

– Se oli hyvä paikka aloittaa, sillä työn sisältö oli jo pitkälti tuttua edellisestä paikasta. Xamarin.Formssia käytettiin myös edellisessä pestissäni.

– XReachissa tasoa vietiin kuitenkin napsun verran ylöspäin. Koodi oli entistä paremmin suunniteltua ja meillä oli käytössä uudemmat teknologiat.

Uusien käytäntöjen lisäksi Mikael sai ympärilleen tiimin. Tuoreessa tiimissä on aina tekemistä myös koodauksen ulkopuolelta.

– XReachissa työskentelin osana tiimiä, vaikka mobiilisoftaa tehtiinkin pääasiassa kaksin toisen kaverin kanssa.

– Tuoreessa projektissa työtä vaatii myös esimerkiksi uuden CI/CD-pipelinen järjestely.

Laboratoriolaitteen käyttöliittymä: merkityksellistä työtä

XReachin jälkeen Mikael siirtyi konsultiksi Thermo Fisher Scientificille. Lääketeollisuudessa työskentelystä Mikael oli kerryttänyt kokemusta jo opiskelijavaihdosta Hollannista.

– Opiskelijavaihdossa teimme insuliinipumppua varten mobiilisovelluksen. Pidän ajatuksesta, että se, mitä teen hyödyttää yhteiskuntaa tai ihmisiä.

Thermolla Mikaelin työpöydällä on laboratoriolaitteen käyttöliittymän ohjelmiston kehittäminen. Laboratoriolaite on Thermon myymä laite.

– Laitteessa on pienellä kosketusnäytöllä käytettävä käyttöliittymäohjelmisto, jonka kehityksestä olemme tiimini kanssa vastuussa.

Mikael työskentelee kolmen henkilön tiimissä, joka on osa isompaa sisäistä R&D-tiimiä.

– Työ on mielenkiintoista ja hyvin lähellä sitä mitä on tullut tehtyä aikaisemmin. Aikaisemmin käytössä oleva Xamarin.Forms toimii samalla periatteella kuin UWP, mitä käytetään Thermolla.

Projektin tämä osuus on pian tulossa päätökseen.

– Tämä jälkeen hommat jatkuvat muissa töissä tämän tuotteen parissa.

Alusta saakka laadukasta jälkeä – Mikä Mikaelia motivoi työssään?

Ohjelmistokehittäjänä Mikael on tarkka työssään.

– Kun teen asioita, tykkään tehdä ne sillä tavalla, että ne toimivat heti. En halua jättää asioita seuraavan selvitettäväksi. Joskus tämä tarkkuus johtaa siihen, että mietin asioita liian kauan, Mikael naurahtaa.

Vahvuudekseen Mikael nimeää myös tiimityöskentelyn.

– Mielestäni olen hyvä tiimipelaaja ja tykkään tehdä töitä muiden ihmisten kanssa. Ajatuksia siitä, miten työ kannattaisi tehdä, on mukava pallotella.

Motivaation työtään kohtaan Mikael löytää esimerkiksi merkityksellisyydestä, kuten siitä, että hän on mukana rakentamassa tuotetta, josta ihmiset tai yhteiskunta hyötyvät.

– Lääketeknologian parissa on mukava työskennellä, sillä tiedän, että ihmiset tulevat oikeasti hyötymään tästä mitä teen.

Mistä muualta Mikael löytää motivaatiota kehittää osaamistaan ohjelmistokehittäjänä?

– Omia projekteja työstäessä motivaatio syntyy siitä, että teen jotain hauskaa ja itseäni hyödyttävää.

Tule tekemään merkityksellistä työtä

Kiinnostaako merkityksellinen työ teollisuuden tai lääketieteen alalla?

Katso avoimet työpaikkamme ja tutustu työntekijöihimme.

Avainsanat:

Saattaisit olla kiinnostunut myös:

A person with glasses looking at a laptop and another screen with code on them.

Miksi yritysten ei tulisi tinkiä ohjelmiston testauksesta vaikeassakaan tilanteessa?

Mauri Jokela | 2024/04/24

Ohjelmiston testaus ennen julkaisua on liiketoiminnan kannalta kriittistä. Ailahtelevassa markkinassa on viime aikoina näkynyt kuitenkin trendi, jossa osa yrityksistä tinkii ohjelmiston testauksesta ennen julkaisua ja ottaa siten valtavan taloudellisen riskin, jos ohjelmisto ei toimikaan toivotusti.

Lue postaus

Selecting embedded operating systems can be a pickle – Why FreeRTOS should be your go-to option

Toni Akkala | 2024/02/20

There is a plethora of embedded operating systems software developers can choose from when starting a new project from scratch. In this blog post, I will review some aspects to consider when selecting such an operating system. I will also describe the features of one that I think suits many different systems.

Lue postaus

Alexander Gudzovskiyn innokkuus ohjelmistoalaa ja uuden oppimista kohtaan on säilynyt

Nora Nirhamo | 2023/12/04

Alexanderilla on takanaan jo vuosia ohjelmistoalalla, mutta innokkuus ohjelmistoalaa kohtaan on säilynyt. Tutustu Alexanderin urapolkuun, kieliosaamiseen, aiempiin projekteihin sekä siihen mikä häntä työssään motivoi.

Lue postaus

Pitkän työuran tehneen Jan Tillanderin kipinä ohjelmistoalaa kohtaan palaa yhä

Nora Nirhamo | 2023/11/03

Meillä työskentelee reilu määrä osaavia tekijöitä, joilla on motivaatiota ja halua kehittyä työssään. Kysyimme asiakkaallamme konsulttina työskentelevältä Senior Software Architect Jan Tillanderilta, millaista on työskennellä konsulttina riveissämme. Tutustu Janin tarinaan ja osaamiseen!

Lue postaus

KONE – Luotettavissa ja osaavissa käsissä

Nora Nirhamo | 2023/10/27

Softabilityn ja KONE:en välinen yli vuosikymmenen kestänyt yhteistyö perustuu luottamukseen, avoimuuteen ja korkeaan laatuun. Softabilityn konsultteja työskentelee KONE:ella erilaisissa projekteissa, erityisesti hissejä liikuttavan ohjelmiston parissa. KONE:en Product Owner Alessio Calcagno korostaa konsulttien osaamisen korkeaa laatua ja heidän vahvaa toimialatuntemustaan teollisuuden laitevalmistuksessa.

Lue postaus

Dnyaneshwar Suryawanshi “Ilman haasteita työ kävisi tylsäksi”

Nora Nirhamo | 2023/09/07

Dnyaneshwar on uransa aikana työskennellyt useissa eri projekteissa, joissa hän on päässyt oppimaan taitavilta tiimikavereiltaan, kehittänyt esiintymistaitoaan ja tutustunut testiautomaatioon. Tutustu Dnyaneshwarin uratarinaan ja siihen, millaisissa projekteissa hän on ollut mukana.

Lue postaus

Tuemme avustustyötä Ukrainassa

Nora Nirhamo | 2023/07/03

Osana yhteiskuntavastuutamme lahjoitimme tänäkin vuonna 2 % liikevaihdostamme Suomen Punaisen Ristin avustustyöhön Ukrainassa.

Lue postaus

Marko Meinander on pitkän linjan ohjelmistokehittäjä

Nora Nirhamo | 2023/05/26

Mitä Marko pitää konsulttina työskentelystä ja millaisia projekteja hänen työpöydällään on vuosien saatossa ollut? Tutustu tällä hetkellä sädehoitoon suunnitellun ohjelmiston parissa työskentelevän pitkän linjan kehittäjämme uratarinaan.

Lue postaus

Ville Helin kirjoitti ensimmäiset koodirivinsä jo 80-luvulla

Nora Nirhamo | 2023/05/22

Tutustu monitaiturikehittäjäämme Villeen, millaisista projekteista hänen työura koostuu sekä minkälaiset teknologiat ja ohjelmointikielet hänellä on hallussaan!

Lue postaus